Αρχική ΥΓΕΙΑ Διατροφή Βιοκαλλιεργητές: Οικογένεια Αραμπατζή

Βιοκαλλιεργητές: Οικογένεια Αραμπατζή

Αφιέρωμα στους Βιοκαλλιεργητές.  Άρθρο του περιοδικού «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Ιούνιος 22, έντυπη έκδοση kabusiness.gr

 

Η σχέση της οικογένειας Αραμπατζη με το κρασί μέτρα σχεδόν έναν αιώνα.  Μια σχέση που χτίστηκε με σεβασμό μεράκι και κυρίως πολύ αγάπη .

 

Το 1922 η οικογένεια του Κυριαζη Αραμπατζη ξεκινά από την Ανατολική Ρωμυλια και εγκαθίσταται στην Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης φέροντας μαζί τους τις γνώσεις και την παράδοση πάνω στο αμπέλι και το κρασί. Ο Κυριαζης Αραμπατζής αρχίζει την καλλιέργεια των αμπελώνων και θα ασχοληθεί στην συνέχεια με την παραγωγή κρασιού και τσίπουρου. Την επιχείρηση αναλαμβάνει στην συνέχεια ο πρωτότοκος γιος του Ιωάννης ο οποίος εν έτει 1998 προχωρά ένα βήμα παραπέρα στην βιολογική καλλιεργεία των ιδιοκτητων αμπελώνων και προβαίνει στην δημιουργία οινοποιείου και αποσταγματοποιειου.

 

Η πιστοποίηση γίνεται από τον οργανισμό ΔΗΩ. Μετά τον θάνατο του Ιωάννη αναλαμβάνει η σύζυγος του Μαρία η οποία συνεχίζει έως και σήμερα με τον γιο της Κυριαζη – Κυριάκο το έργο των προηγούμενων γενεών . Η Μαρία προβαίνει στο μεταξύ στην φύτευση νέων ποικιλιών στους αμπελώνες της οικογένειας.

 

Η Μαρία Αραμπατζή είναι επι 10 έτη μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης βιοκαλλιεργητών βορείου Ελλάδος και συμμετέχει ενεργά στην ανάδειξη και προώθηση των βιολογικών προϊόντων . Τα τελευταία χρόνια ο Κυριαζής Κυριάκος Αραμαπατζής απόφοιτος του οικονομικού πανεπιστημίου Μακεδονίας ασχολείται εξ ολοκλήρου με την οικογενειακή επιχείρηση.

Τα αμπέλια εκτείνονται σε 3 διαφορετικά σημεία στην Νέα Μεσημβρία όπου τα εδάφη είναι κατάλληλα για την καλλιέργεια. Το μικροκλίμα της περιοχής ευνοεί τα αμπέλια να έχουν την καλύτερη παραγωγή ποσότητας και ποιότητας.  “Οι ποικιλίες που καλλιεργούμε είναι ο Ροδίτης , το μοσχάτο Αμβουργου ,το Syrah , το σανζό ( παλιά ποικιλία της περιοχής ) και το Merlot. Με σεβασμό και αγάπη η οικογένεια Αραμπατζή παράγει λευκό κρασί , ροζέ, ερυθρό, ρετσίνα, αποστάγματα , τσίπουρο , πετιμέζι, οίνομελο ,ρακόμελο , ξύδι κρασιού , βαλσαμικο ξύδι , αμπελόφυλλα σε βάζο και τουρσί αμπέλοκορφες. Τα προϊόντα μας πωλούνται ως επι το πληστων στις βιολογικές αγορές Θεσσαλονίκης .

Οι πελάτες μας είναι άνθρωποι που μας εμπιστεύονται και φροντίζουν την υγεία τους πίνοντας τα εξαιρετικά χωρίς συντηρητικά κρασιά μας”.

 

(video) 16ο ΚΑ: Γνωρίστε τους Βιοκαλλιεργητές και τους Bio-Επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας | KA-Business.gr

(Video) 16ο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Απολογισμός – Πρόσωπα – Αποδελτίωση – Ομιλίες
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργάνωσε το με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ». Το 16ο ΚΑ που...

Το ka-business.gr προτείνει

Δυτική Λέσβος: Συνέντευξη Δημάρχου στο ΚΑ –Γιατί πρέπει να επισκεφτούμε το νησί
Συνέντευξη του κ. Ταξιάρχη Βέρρου, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ"  Ιουνίου 22 και στην Ραλλιώ Λεπίδου  ...
ΛΕΣΒΟΣ: Ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός
Άρθρο του Ευστράτιου Κυτέλη, Δήμαρχος Μυτιλήνης στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ" Ιουνίου 22. «Βυθισμένο μέσα στο πράσινο, είναι το νησί...
Γρηγόρης Τάσιος: “Να σκεφτούμε παγκόσμια και να δράσουμε τοπικά!”
Άρθρο στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ" Ιουνίου 22, του Γρηγόρη Τάσιου,  Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων  (ΠΟΞ) – Τουριστικού Οργανισμού...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δυτική Λέσβος: Συνέντευξη Δημάρχου στο ΚΑ –Γιατί πρέπει να επισκεφτούμε το νησί
Συνέντευξη του κ. Ταξιάρχη Βέρρου, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ"  Ιουνίου 22 και στην Ραλλιώ Λεπίδου  ...
ΛΕΣΒΟΣ: Ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός
Άρθρο του Ευστράτιου Κυτέλη, Δήμαρχος Μυτιλήνης στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ" Ιουνίου 22. «Βυθισμένο μέσα στο πράσινο, είναι το νησί...
Γρηγόρης Τάσιος: “Να σκεφτούμε παγκόσμια και να δράσουμε τοπικά!”
Άρθρο στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ" Ιουνίου 22, του Γρηγόρη Τάσιου,  Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων  (ΠΟΞ) – Τουριστικού Οργανισμού...