Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Καινοτομία Την 2η θέση στον κόσμο κατέκτησαν οι SCRAPS στα knockout του δυσκολότερου...

Την 2η θέση στον κόσμο κατέκτησαν οι SCRAPS στα knockout του δυσκολότερου Πρωταθλήματος ρομποτικής στο Χιούστον

Το ρομπότ των Ελλήνων ξεκινά! Κατευθύνεται προς την ράγα του τρένου. Τοποθετεί με ακρίβεια τις φιγούρες πάνω στο πλοίο! Συνεχίζει για να πάρει την κάμερα αλλά αστοχεί. Την ίδια στιγμή το ρομπότ των συμμάχων μας από την Χιλή ξεκινάει την πορεία του να κρεμάσει δύο ειδικούς στη κεντρική κατασκευή της πίστας. Και συνεχίσουν οι Αμερικανοί από την Αϊόβα να κλείσουν την σκηνή…

Παράξενα όλα αυτά όχι μόνο για κάποιον που ακούει πρώτη φορά για τις αποστολές του διαγωνισμού μας, αλλά ακόμη και για αυτούς που έχουν πετύχει το άριστα στην πίστα της φετινής σεζόν!

Σήμερα όλα όσα ξέραμε θα άλλαζαν. Ξεκινάει ο σημαντικότερος γύρος του Πρωταθλήματος! Ο γύρος των knockout αγώνων! Μόνο που σε αυτό το επίπεδο οι κανόνες αλλάζουν! Όλα αλλάζουν! Οι καλύτερες ομάδες θα πρέπει να συνεργαστούν με ομάδες που συγκέντρωσαν χαμηλότερη βαθμολογία και μέσα σε 90 λεπτά να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν από το μηδέν τις νέες αποστολές που θα ανακοινωθούν στις 7:30 ακριβώς!

Οι ομάδες ήδη έχουν στήσει τα αρχηγεία τους από τις 7:00 το πρωί και περιμένουν με ανυπομονησία τους νέους κανόνες. Οι ομάδα μας κληρώθηκε να έχει ως συμμάχους μία ομάδα από την Αϊόβα των ΗΠΑ και μία ομάδα από την Χιλή. Και οι δύο ομάδες πολύ χαμηλότερης βαθμολογίας από τους SCRAPS. Όμως αυτό σίγουρα δεν θα αποτελούσε εμπόδιο για μία τόσο έμπειρη και παθιασμένη ομάδα! Έχουμε ανοίξει υπολογιστές, ρομπότ και έχουμε τοποθετήσει με επαγγελματισμό όλα τα εξαρτήματα μας πάνω στα τραπέζια. Ενώ ο προπονητής μας Πέτρος Περλαντίδης πάει να παραλάβει τις νέες αποστολές τα μέλη της ομάδας αρχίζουν να αναζητούν τους συμμάχους μας από την Χιλή. Ο χρόνος περνάει… και οι Χιλιανοί σύμμαχοι μας δεν εμφανίζονται. Ο φάκελος με τους νέους κανόνες έχει φτάσει και ο Πέτρος είναι έτοιμος να ανοίξει τον φάκελο όπως όλοι οι άλλοι προπονητές μόλις τελειώσει η αντίστροφή μέτρηση.

 

3-2-1 και ο φάκελος ανοίγει! Μοιράζονται τα χαρτιά και στις δύο ομάδες! Πρέπει να κατανοήσουμε καλά τους κανόνες και να ξεκινήσουμε κατασκευή και προγραμματισμό. Ήδη έχουμε λιγότερο από 90 λεπτά για να πετύχουμε το άριστα και να διεκδικήσουμε το δυσκολότερο βραβείο του διαγωνισμού! Γνωρίζουμε ότι ήδη ξεκινάμε με ένα ρομπότ λιγότερο αφού η ομάδα της Χιλής δεν έχει έρθει ακόμη.

Ο Πέτρος δίνει οδηγίες με πάθος και στις δύο ομάδες. Οι SCRAPS μαθημένοι από πίεση και δύσκολους στόχους ανταποκρίνονται άμεσα, η ομάδα από την Αϊόβα σοκάρεται. Δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιους δύσκολους και πιεστικούς ρυθμούς. Όμως ο χρόνος πιέζει! Πρέπει να γίνει η σωστή παρακίνηση και να ξεκινήσουν όλοι να δουλεύουν πάνω στον κοινό στόχο!

Ο Σπύρος αναλαμβάνει μαζί με την Στέλλα αμέσως δουλεία! Πρέπει να τροποποιήσουμε τον μηχανισμό μας για τα φώτα της σκηνής προκειμένου να αφήνουμε και έναν ειδικό πάνω τους. Ο Σταύρος, ο Αλέξανδρος και ο Αριστείδης αναλαμβάνουν να βγάλουν την κάμερα από τις ράγες. Δημήτρης και Μίμης αναλαμβάνουν την δουλειά που θα έπρεπε να κάνει η ομάδα της Χιλής, ενώ ταυτόχρονα διαβάζουν ξανά και ξανά τους νέους κανόνες να δούμε αν μας έχει ξεφύγει κάτι. Και σε όλο αυτό τον πανικό, η Αναλίζα πρέπει να συγκεντρωθεί και να φτιάξει από την αρχή το πρόγραμμα που θα μας οδηγήσει στον τελικό και στην διεκδίκηση του κυπέλλου.

Οι δουλειές έχουν μοιραστεί, οι αμερικάνικη ομάδα έχει αναλάβει και αυτή τις δικές της αποστολές. Ο προπονητής των SCRAPS αγχώνεται! Οι αμερικανοί δεν αποδίδουν. Ο χρόνος περάνει και σε όλο αυτό τον πανικό πρέπει ταυτόχρονα να προσπαθεί να παρακολουθεί και τις υπόλοιπες αντίπαλες συμμαχίες προκειμένου να σχεδιαστεί η καλύτερη στρατηγική. Ακούγονται κραυγές πανηγυρισμών από διπλανές συμμαχίες, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι για κάτι απλό ή κάτι ολοκληρωμένο που θα μπορέσει να μας κερδίσει.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα πρώτα εξαρτήματά μας λειτουργούν! Το ηθικό μας ανεβαίνει! Οι Αμερικάνοι καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε κάποια τυχαία ομάδα και ότι ήρθαμε για την νίκη! Ο Σταύρος αναλαμβάνει να πάει να τους βοηθήσει. Ταυτόχρονα ο Αριστείδης, ο Μίμης, ο Δημήτρης και η Στέλλα έχουν ξεκινήσει αν σχεδιάζουν εφεδρικά εργαλεία και 2ο ρομπότ σε περίπτωση που οι Αμερικανοί δεν τα καταφέρουν.

Ο Πέτρος πιέζει και τις δύο ομάδες! Είμαστε στην φάση των 48 και μετά το πρώτο knockout παιχνίδι περνάνε στην επόμενη φάση μόνο οι 24 καλύτερες. Είμαστε σε καλό δρόμο! Η πίεση του προπονητή μας έχει αρχίσει να αποδίδει! Η στρατηγική που χαράξαμε μας βγαίνει στις δοκιμές και όλοι το έχουμε πάρει πολύ σοβαρά!

Η ώρα έφτασε για το πρώτο knockout παιχνίδι και εκεί εμφανίζεται και η ομάδα της Χιλής αργοπορημένη. Είναι σαφές ότι δεν προλαβαίνει να μπει στο παιχνίδι αλλά παίρνει οδηγίες προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι ξεκινάει οι αποστολές μας βγαίνουν και οι ομάδες έχουν ψυχολογία! Τρομερό παιχνίδι! Φανταστικός αγώνας! Μοναδική εμπειρία! Τα 90 δευτερόλεπτα πέρασαν και οι διαιτητές σταματούν τα ρομπότ μας. Είμαστε σίγουροι ότι τα έχουμε πάει εξαιρετικά, αλλά δεν γνωρίζουμε τα σκορ των υπολοίπων ομάδων.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα και… ΝΑΙ! Είμαστε στους 24! Έχουμε λιγότερο από 10 λεπτά να διορθώσουμε εξαρτήματα και να πάμε ξανά στην πίστα. Οι Χιλιανοί προσπαθούν να μπουν στο παιχνίδι. Έχουν πιστέψει και αυτοί στις δυνάμεις μας. Ο Πέτρος ακούγεται να φωνάζει συνεχώς Practice! Practice! Practice! Πολύ δυνατά συναισθήματα και ενέργεια από όλους.

Ο δεύτερος γύρος δεν αργεί. Τα ρομπότ ξεκινάνε! Η Ελληνική ομάδα βγάζει την κάμερα, φορτώνει το καράβι με φιγούρες, κρεμάει τον ειδικό και γυρίζει τα φώτα. Την ίδια ώρα η ομάδα της Αϊόβα κλείνει την σκηνή και ανεβάσει τον κεντρικό μοχλό στο σωστό σημείο! Τις  τελευταίες εκτοξεύσεις ειδικών αναλαμβάνει η Χιλή. 7 στα 7 κέντρο! 70 ακόμη βαθμοί για την συμμαχία μας! Είναι ένα σχεδόν άριστα παιχνίδι! Θεωρούμε δεδομένη την θέση μας στον τελικό και τρέχουμε για τις τελευταίες αλλαγές!

Και ναι! Για άλλη μία χρονιά η Ελλάδα στον τελικό των knockouts και αυτή την φορά στο Χιούστον! Σε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα παγκοσμίως. Είμαστε στις 12 καλύτερες ομάδες!!! Αλλά δεν έχουμε καθόλου χρόνο για πανηγυρισμούς… Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι! Η συμμαχία με το καλύτερο σκορ είναι πρωταθλητής! Έχουμε 15 λεπτά για αλλαγές και μετά ο μεγάλος τελικός!

Μας φωνάζουν να πάμε στην πίστα. Η ώρα πλησιάζει 11:00. Από τις 7:30 το ρομπότ τρέχει και κάνει δοκιμές. Όλοι μας είμαστε κουρασμένοι αλλά η αδρεναλίνη δεν αφήνει κανένα σημάδι κούρασης να βγει προς τα έξω. Έρχεται όμως κάτι να μας το θυμίσει. Κάτι που η κούραση του έχει ένδειξη. Το ρομπότ! Η μπαταρία του εξαντλείται… Σε όλο αυτό τον χαμό και την πίεση δεν θυμήθηκε κανένας μας να φορτίσει το ρομπότ μας. Χαμηλότερη μπαταρία σημαίνει και χαμηλότερα volts, χαμηλότερες ταχύτητες και επιδόσεις. Όταν αγωνίζεσαι σε τέτοιο επίπεδο πρωταθλητισμού η κάθε λεπτομέρεια μετράει.

Οι διαιτητές μας ζητάνε να ετοιμάσουμε τα ρομπότ μας και η αντίστροφη μέτρηση του τελικού ξεκινάει! Ξέρουμε ότι η πρώτη αποστολή μας που πρέπει να βγάλουμε την κάμερα από την ράγες βασίζεται στην αδράνεια. Χρειαζόμαστε λοιπόν ταχύτητα, κάτι που με πεσμένη την μπαταρία αρχίζει και μας φοβίζει…

3-2-1 το παιχνίδι ξεκινά! Τα ρομπότ κατευθύνονται προς τις ίδιες αποστολές σύμφωνα με την στρατηγική που χαράξαμε. Όμως δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν… Ο μοχλός δεν πέφτει και η κάμερα παραμένει ακίνητη πάνω στις ράγες. Αντίστοιχα οι σύμμαχοι μας από την Αϊόβα αστοχεί στο στόχο της. Προσπαθούμε ξανά, αλλά ο χρόνος τελειώνει. Οι διαιτητές σταματούν τα ρομπότ.

Άσχημα σίγουρα δεν τα πήγαμε, αλλά χάσαμε πολύτιμούς βαθμούς. Ξέρουμε ότι είμαστε στους 12 καλύτερους αλλά δεν ξέρουμε την τελική κατάταξη.

Μα… η ώρα της απονομής δεν άργησε!

 

Και στη δεύτερη θέση στον κόσμο η συμμαχία των SCRAPS by FutureLab!!! Αυτό που ξεκίνησε πέρσι η ομάδα στην Μασαχουσέτη, έρχεται να το συνεχίσει εδώ στο Χιούστον η φετινή αποστολή! Βρισκόμαστε στο βάθρο! Είμαστε στην 2η θέση στον κόσμο σε ένα από τα πιο απαιτητικά πρωταθλήματα! Οι καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο ήρθαν εδώ και ηττήθηκαν από την δυναμική και την εμπειρία των Ελλήνων!

  

Πανηγυρισμοί, χαμόγελά και κραυγές ενθουσιασμού! Όμως η απονομή δεν έχει τελειώσει εδώ… Νιώθουμε ότι ήρθαμε να σηκώσουμε και άλλη μία κούπα! Κάτι που ήρθε μερικά λεπτά αργότερα. Η ομάδα μας κέρδισε το πρώτο βραβείο της καλύτερης μηχανικής του διαγωνισμού, κάτι που φυσικά αποδείχθηκε σε όλα τα επίπεδα.

 

Επιστρέφουμε και φέτος στην Ελλάδα με δύο ιστορικές διακρίσεις!

2η θέση στου knockout αγώνες της κρυφής αποστολής έκπληξη

και 1η θέση στην μηχανική μας σχεδίαση!

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που μας βοήθησαν να φτάσουμε μέχρι εδώ. Πιο συγκεκριμένα την ναυτιλιακή εταιρεία MSC – Mediterranean Shipping Company, την κατασκευαστική εταιρεία SOLERGON – Construction & Manufacturing, την φάρμα Βεζύρογλου από την Ημαθία, τον Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης – ΟΛΘ που για τρίτη συνεχόμενη φορά στηρίζει το έργο της ομάδας μας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Φυσικά ευχαριστούμε και όλους τους γονείς, φίλους, συγγενείς, διευθυντές και καθηγητές των σχολείων που με τον δικό του τρόπο ο καθένας έχει βοηθήσει και βοηθάει να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή η αποστολή.

Το ka-business.gr προτείνει

Καιρός: Οι περιοχές που θα «ψηθούν» σε λίγες ώρες
Ποδαρικό με υψηλές θερμοκρασίες θα κάνει ο Ιούνιος, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για το πρώτο κύμα ζέστης. Συγκεκριμένα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα...
Youth Pass: Καταβάλλεται αύριο Παρασκευή η οικονομική ενίσχυση σε νέους
Το Youth Pass που αντιστοιχεί σε 150 ευρώ καταβάλλεται την Παρασκευή 31 Μαΐου σε νέους ηλικίας 18 και 19 ετών που έκαναν την...
ΒΕΘ: Η βιοτεχνία στο επίκεντρο διαλόγου με υποψήφιους ευρωβουλευτές
Δημόσιο διάλογο με υποψήφιους ευρωβουλευτές διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, έχοντας ως αιχμή του δόρατος το μικρομεσαίο επιχειρείν...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θέατρο: Αριστοφάνη «Πλούτος» από το ΚΘΒΕ
Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» θα παρουσιάσει, το καλοκαίρι του 2024, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση- ελεύθερη απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία Γιάννη...
Ηλεκτροκίνηση στον ΟΑΣΘ: Επόμενη στάση Νεάπολη και Ελευθέριο Κορδελιό
Επισπεύδεται το χρονοδιάγραμμα ένταξης των ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ στα δρομολόγια του Οργανισμού Ακόμη δύο λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ εντάσσονται στην ηλεκτροκίνηση. Πρόκειται για τις...
Καιρός: Οι περιοχές που θα «ψηθούν» σε λίγες ώρες
Ποδαρικό με υψηλές θερμοκρασίες θα κάνει ο Ιούνιος, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για το πρώτο κύμα ζέστης. Συγκεκριμένα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα...