Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόσωπα (video) Στέλιος Αγγελούδης : Παρουσίαση Υπ. Δημάρχου Θεσσαλονίκης - Οι 8...

(video) Στέλιος Αγγελούδης : Παρουσίαση Υπ. Δημάρχου Θεσσαλονίκης – Οι 8 προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα της πόλης

Απευθυνόμενος στους 1000 και πλέον προσκεκλημένους στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ, ο Στέλιος Αγγελούδης επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» αφού έκανε εκτενή αναφορά στην πολιτική και επαγγελματική του διαδρομή κατέθεσε το στίγμα του και το όραμα του για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλονίκης, ασκώντας παράλληλα κριτική για τα κακώς κείμενα του σήμερα: «Εγκαταλελειμμένοι δημόσιοι χώροι. Αναβολές και ανεπάρκειες. Στρεβλώσεις παντού. Προχειρότητες που έχουν στόχο την εφήμερη εντύπωση.

Παρουσίασε τους 8 άξονες – προτεραιότητες της Παράταξης του:

 

 1.Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της Ιστορίας και της Πολιτιστικής Δημιουργίας.

Βασικό μας μέλημα θα είναι η προστασία, ανάδειξη και προβολή της ιστορικής ταυτότητας της πόλης.

Μαζί με αυτό, οι σύγχρονοι δημιουργοί στο χώρο του πολιτισμού θα βρουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης την κατάλληλη υποδομή, αρωγή και οργάνωση.

Να μπορούν προβάλουν την καλλιτεχνική παραγωγή στις εικαστικές και ορχηστρικές τέχνες.

 

2.Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του Αθλητισμού και της Παιδείας.

Με πρώτη προτεραιότητα τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε παλιά και νέα λυόμενα κτίσματα και σε νοικιασμένα καταστήματα.

Στόχος μας η πλήρης αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων, με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Σχολικής Στέγης για την Προσχολική, την Α΄βάθμια και τη Β΄βάθμια Εκπαίδευση και τον σχολικό αθλητισμό.

Ο στίβος, ο κλασσικός αθλητισμός, ο ναυταθλητισμός, η ποδηλασία, τα βαρέα αθλήματα, η κολύμβηση και κάθε άλλο δημοφιλές σπορ θα βρουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης έναν ένθερμο υποστηρικτή και αρωγό.

Με νέες, σύγχρονες, ανοικτές και κλειστές εγκαταστάσεις, που θα αναδείξουν το αθλητικό δυναμικό της πόλης.

 

3.Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της Επικοινωνίας και των Δικτύων.

Αλήθεια, πόσες και πόσοι γνωρίζουν ότι σήμερα η Θεσσαλονίκη δεν συνδέεται σιδηροδρομικά ούτε με την Ευρώπη, ούτε με την Ασία;

Μπορούμε πάμε την πόλη πολλά επίπεδα πιο πάνω, ως κόμβο διεθνούς εμπορίου και οικοσύστημα ψηφιακής εργασίας. Με νέες επενδύσεις και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στο σύστημα των αστικών εμπορευματικών μεταφορών. Αλλά και στη βελτίωση όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πυξίδα μας  η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κυκλοφορία οχημάτων.

 

4.Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Ανάπτυξης και της Καινοτομίας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί να επενδύσει πάνω στο πλεονέκτημα των υπαρχόντων και των νέων πνευματικών ιδρυμάτων και των κοιτίδων καινοτομίας.

Μπορεί  να συμβάλει με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την επιστημονική κοινότητα.

Να επεξεργαστεί διάφορες δράσεις για τη σύνδεση της πόλης με τα πανεπιστήμιά της.  Να  μεριμνά συστηματικά για την εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών πρόσβασης στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

 

5.Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Πρόνοιας και της Ανθεκτικότητας.

Με ένα νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Κοινωνική Συνοχή και την Ανθεκτικότητα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα στηρίξει τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Κανένα παιδί νηστικό στα σχολεία!

Κανείς ηλικιωμένος ή ΑμεΑ χωρίς την απαραίτητη οικιακή βοήθεια!

Για όλες και όλους, όσες και όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ή ειδικές ομάδες πολιτών.

Με προγράμματα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής και δωρεάν νομικής συμπαράστασης.

Με προγράμματα συμβουλευτικής και έμφαση στα προγράμματα για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας, για την ανεκτικότητα και την ενσωμάτωση στο σχολικό περιβάλλον.

 

6.Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Τεχνολογίας και του Περιβάλλοντος.

Χρειαζόμαστε επειγόντως παρεμβάσεις μετριασμού και προσαρμογής στην κλιματική κρίση.

Η βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης προϋποθέτει την ενσωμάτωση των αρχών ενεργειακής εξοικονόμησης, της κυκλικής οικονομίας, της επανάχρησης και της αναβάθμισης των υποδομών.

Δίνουμε προτεραιότητα στην ενσωμάτωση της υψηλής τεχνολογίας στη διακυβέρνηση του Δήμου. Με νέες ψηφιακές εφαρμογές στην υπηρεσία του πολίτη.

 

7.Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης.

 

Πολλές λειτουργίες της πόλης ξεπερνούν τα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Και δεν μπορούν να βελτιωθούν, παρά μόνο μέσα από ένα νέο μητροπολιτικό τρόπο διακυβέρνησης, που σήμερα δεν υπάρχει.

 

8.Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Καθημερινότητας.

Από ένα απλό πιστοποιητικό μέχρι την ασφάλεια, τη στήριξη της οικογένειας, την προσβασιμότητα.

Από την καθαριότητα, το οδικό δίκτυο, τη στάθμευση, την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα.

Από  την κοινωνική πρόνοια, μέχρι τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, η πόλη, ο Δήμος, πρέπει και μπορεί να είναι συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος».

 

Το ka-business.gr προτείνει

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...
Παγκόσμια ημέρα καρδιάς: Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Ένας στους τρεις θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα συμβαίνουν πρόωρα σε άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα παγκοσμίως παρά από...
ΟΤΘ: Συνάντηση Έλενας Ράπτη – Βούλας Πατουλίδου
Στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Ο.Τ.Θ  κ. Βούλα Πατουλίδου  τη νέα Υφυπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη....

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

SCOPE: Communications υπογράφει σύμβαση επικοινωνίας με τον Frontex
Η SCOPE Communications, το in-house agency της Netcompany-Intrasoft, υπέγραψε νέα τετραετή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της ΕΕ (Frontex), για υπηρεσίες...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...
Παγκόσμια ημέρα καρδιάς: Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Ένας στους τρεις θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα συμβαίνουν πρόωρα σε άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα παγκοσμίως παρά από...