Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δράσεις 85 νεκροί από την πυρκαγιά. Πλημμύρες στα Β προάστια της Αττικής

85 νεκροί από την πυρκαγιά. Πλημμύρες στα Β προάστια της Αττικής

 

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες Τετάρτη η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών.

Οι συγγενείς των θυμάτων προσέρχονται στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί (από τις 08:00 το πρωί έως και τις 20:00 μ.μ.) προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που ακολουθείται για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΕΠΥ, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία 57 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 σε ΜΕΘ, καθώς και τέσσερα παιδιά, των οποίων η κλινική εικόνα είναι καλή και ενδέχεται εντός της ημέρας να λάβουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύονται.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύονται 34 εγκαυματίες εκ των οποίων 28 σε θαλάμους και 6 στη ΜΕΘ, στο «Σισμανόγλειο» νοσηλεύονται 13 εκ των οποίων 8 εγκαυματίες στις κλινικές, 4 καρδιολογικά περιστατικά από τις φωτιές (2 στην Καρδιολογική Μονάδα και 2 στην Καρδιολογική κλινική) και 1 ασθενής νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα, στο ΚΑΤ νοσηλεύονται 8 εκ των οποίων 4 στις κλινικές και 3 στη ΜΕΘ, στο «Θριάσιο» νοσηλεύονται 11 εκ των οποίων 9 στη ΜΑΦ του «Λάτσειου»και 2 στη ΜΕΘ.

Η κατάσταση πολλών εκ των νοσηλευομένων στις Μονάδες είναι σοβαρή.

Τέλος, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύονται 4 παιδάκια, τα τρία θα πάρουν εξιτήριο σήμερα.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Διευκρινίζεται ότι στις οικίες οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν, προς το παρόν, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος.

«Συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Τεράστια προβλήματα έχουν προκαλέσει οι βροχές που πλήττουν τα βόρεια προάστια από το μεσημέρι της Πέμπτης. Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους, ενώ μια ηλικιωμένη απεγκλωβίστηκε από υπόγειο σπιτιού. Να μην βγουν από τα σπίτια τους καλούν τους πολίτες οι δημόσιοι φορείς.

Ενδεικτικό της ισχυρότατης βροχόπτωσης είναι πως σε ελάχιστα λεπτά τα ΙΧ που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ στη διασταύρωση Κηφισίας και Σώρου βούλιαξαν.

Να μην βγουν από τα σπίτια τους καλεί τους πολίτες ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος είπε πως «θα είναι θαύμα άμα δεν έχουμε νεκρό».

Στην ίδια παράκληση προχώρησε και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ωστόσο, στην συνέχεια κατηγόρησε την περιφέρεια, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του δεν έχει προχωρήσει στον καθαρισμό και τη διάνοιξη του ρέματος.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η περιφέρεια Αττικής, η οποία «κατόπιν εντολής της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, μετά από το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ ενεργοποιήθηκε άμεσα το σύνολο των τεχνικών υπηρεσιών και του μηχανολογικού εξοπλισμού της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή εν όψει των καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Αττική από σήμερα μέχρι και αύριο το βράδυ», αναφέρεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Επιπλέον, στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής έχουν ενεργοποιηθεί επιπλέον μηχανήματα έργου προκειμένου να προβούν σε προσωρινούς καθαρισμούς ρεμάτων και ό,τι άλλο έκτακτο απαιτηθεί συνέπεια των καταστροφικών πυρκαγιών».

 

 

Το ka-business.gr προτείνει

BEYOND: Εγκαινιάζεται σήμερα η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας
Με 275 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, 22 χώρες, 440 Έλληνες και ξένους ομιλητές, B2B Matchmaking Event με πάνω από 200 συμμετέχοντες και περισσότερα από...
Αγορά: Φωτιά άναψε το “καλάθι του Πάσχα” με το αρνάκι να πωλείται προς 10 ευρώ – Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι
Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης εδώ στο Καπάνι η κίνηση είναι ιδιαίτερα μουδιασμένη, ο κόσμος δεν ψωνίζει. Οι τιμές  στο αρνάκι και το κατσικάκι...
Τράπεζα Πειραιώς: Παράταση Προγράμματος Ανταμοιβής Συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων
Η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θέατρο: Ο κύκλος των χαμένων ποιητών
«Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» για λίγες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον Τζον Κήτινγκ, τον αντισυμβατικό καθηγητή που όλοι θα θέλαμε...
BEYOND: Εγκαινιάζεται σήμερα η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας
Με 275 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, 22 χώρες, 440 Έλληνες και ξένους ομιλητές, B2B Matchmaking Event με πάνω από 200 συμμετέχοντες και περισσότερα από...
Αγορά: Φωτιά άναψε το “καλάθι του Πάσχα” με το αρνάκι να πωλείται προς 10 ευρώ – Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι
Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης εδώ στο Καπάνι η κίνηση είναι ιδιαίτερα μουδιασμένη, ο κόσμος δεν ψωνίζει. Οι τιμές  στο αρνάκι και το κατσικάκι...