Αρχική ΥΓΕΙΑ Διατροφή Δυό Έλληνες φοιτητές τρέφουν τους αστροναύτες!!

Δυό Έλληνες φοιτητές τρέφουν τους αστροναύτες!!

 

Το ακόμη καλύτερο είναι πως  η ιδέα για υγιεινό φαγητό στο Διάστημα, ανήκει σε δύο Έλληνες φοιτητές. Πρόκειται για τον μεταπτυχιακό φοιτητή του τμήματος αξιοποίησης φυσικών πόρων και γεωργικής μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αυγουστίνο Πανταζίδη και την προπτυχιακή φοιτήτρια του ίδιου τμήματος Μαρία Κοντογιάννη. Οι δύο φοιτητές ανέλυσαν στο ΑΠΕ τον τρόπο λειτουργίας του Space Agrobox:

«Πρόκειται για μια ειδικά διαμορφωμένη κάψουλα στην οποία   «πρόκειται για μια ειδικά διαμορφωνομένη κάψουλα, στην οποία είναι εφικτή η καλλιέργεια microgreens σε συνθήκες μικροβαρύτητας, αξιοποιώντας βέλτιστα τον διαθέσιμο όγκο». Και συνεχίζουν «για να καταφέρουμε να βρούμε λύση σε αυτό, έπρεπε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της ιδέας να απαντήσουμε σε αρκετά πρακτικά ερωτήματα, τα οποία συνδέονταν τόσο με τις ιδιαιτερότητες που εμφανίζονται στις συνθήκες μικροβαρύτητας όσο και με τη διαχείριση του κόστους της σταδιακής ανάπτυξης ενός τέτοιου προϊόντος».

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον εθνικό διαγωνισμό διαστημικών εφαρμογών Act in Space που πραγματοποιήθηκε τέλος Μαΐου, καταλαμβάνοντας μάλιστα την τρίτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω διαγωνισμός, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), τη Γαλλική Υπηρεσία Διαστήματος (CNES), και το ESA BIC Sud France, ενώ διεθνείς χορηγοί είναι μεταξύ άλλων: Airbus Defence and Space Air Zero G, CLS, GSA, EBAN, Invivo, Qwant, FabSpace, Invest In Toulouse, Copernicus Masters και Toulouse Business School.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ποιος ήταν ο κύριος λόγος που τους έκανε να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό και οι δύο τους απάντησαν πως «ήταν η επιθυμία μας να κοινοποιήσουμε την ιδέα μας στους διοργανωτές και παράλληλα σε σημαντικούς διεθνείς «διαστημικούς παίκτες», όπως είναι η Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), η Airbus και η CNES» και υπογράμμισαν πως αυτός ήταν και «ο λόγος που δεν σταθήκαμε μόνο στον εγχώριο τοπικό διαγωνισμό, αλλά καταθέσαμε και υποψηφιότητα για άλλα πέντε ειδικά βραβεία, έχοντας ως στόχο να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των παραπάνω εταιρειών».

Μάλιστα όπως αναφέρουν, η κατάκτηση μιας διάκρισης σε αυτές τις κατηγορίες σίγουρα θα δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον εταιριών και οργανισμών του εξωτερικού θέτοντας έτσι το πρότζεκτ σε μια εντελώς νέα βάση.

 

Το ka-business.gr προτείνει

Cegeka: Επεκτείνεται στην Ελλάδα με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
Το άνοιγμα του νεότερου γραφείου της στην «καρδιά» της Αθήνας ανακοίνωσε, η διοίκηση της εταιρίας Cegeka, παγκόσμιος όμιλος παροχής υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας...
Επιχειρηματικότητα: Πουλήθηκε το μεγαλύτερο εργοστάσιο παγωτού στην Ελλάδα – Ποιος είναι ο αγοραστής
Για τρίτη φορά μέσα σε 18 χρόνια αλλάζει χέρια το μεγαλύτερο εργοστάσιο παγωτού στην Ελλάδα. Το πάλαι ποτέ βιομηχανοστάσιο της ΔΕΛΤΑ Παγωτού στον Ταύρο πωλήθηκε από την...
Τουρισμός: Αυτό είναι το νησί με τη μεγαλύτερη ζήτηση το Πάσχα – Ξεπέρασε σε τιμές και την Μύκονο
Την ώρα που παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμοί παραθερισμού, όπως για παράδειγμα η Μύκονος ή η Σαντορίνη διατηρούν χαμηλές τιμές ενόψει των διακοπών του Πάσχα (τουλάχιστον...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Cegeka: Επεκτείνεται στην Ελλάδα με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
Το άνοιγμα του νεότερου γραφείου της στην «καρδιά» της Αθήνας ανακοίνωσε, η διοίκηση της εταιρίας Cegeka, παγκόσμιος όμιλος παροχής υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας...
Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσω των εγγυοδοτικών εργαλείων του Ταμείου InvestEU
Η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) συμφωνία για τη συμμετοχή της στα εγγυοδοτικά εργαλεία του Ταμείου InvestEU, με τη χρήση...
Επιχειρηματικότητα: Πουλήθηκε το μεγαλύτερο εργοστάσιο παγωτού στην Ελλάδα – Ποιος είναι ο αγοραστής
Για τρίτη φορά μέσα σε 18 χρόνια αλλάζει χέρια το μεγαλύτερο εργοστάσιο παγωτού στην Ελλάδα. Το πάλαι ποτέ βιομηχανοστάσιο της ΔΕΛΤΑ Παγωτού στον Ταύρο πωλήθηκε από την...