Η επόμενη μέρα της συμφωνίας

 

Ήδη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ  έχει προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει ο ίδιος και το κόμμα του τη συμφωνία όταν έλθει στη Βουλή.  Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα μ αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές εξαιτίας της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Ανοιχτό παραμένει και το θέμα του Ποταμιού.  Είναι πρόωρο να αναφερθεί κανείς σε πιθανές συμμαχίες του κόμματος , αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο ευρύτερος χώρος της κεντροαριστεράς  οδηγείται σε νέες συμμαχίες. 

 

Στο μεταξύ διεργασίες έχουν ξεκινήσει και στους κόλπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις με σκοπό ακόμη και τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να καταγραφεί η γνώμη της ελληνικής κοινής γνώμης. Στην ίδια κατεύθυνση έχουν ξεκινήσει και διεργασίες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ο Ζουράρις αφού καταψήφισε την πρόταση μομφής, ζητά δημοψήφισμα

 

«Η άποψή μου και την προωθώ σε συνεννόηση με πάρα πολύ κόσμο, δηλαδή με δημάρχους, με παπάδες, μητροπολίτες, με λαό, με φίλους μου, πρέπει να συλλέξουμε υπογραφές, οι οποίες να περάσουν μετά στη Βουλή και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μαζεψουμε πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές και να ζητήσουμε να γίνει δημοψήφισμα και να μην ψηφιστεί από τη Βουλή» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, στην εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» στο Epsilon.

«Το έχω πει και στον Τσίπρα πριν από τρεις μήνες, δεν θυμάμαι τι μου απάντησε για το δημοψήφισμα αλλά θυμάμαι ότι δεν ακολούθησε την άποψη περί δημοψηφίσματος γιατί είχαν συναποφασίσει με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς και τον ΟΗΕ να μη γίνει δημοψήφισμα και να περάσει από τη Βουλή. Πρέπει να περάσει από δημοψήφισμα είναι η άποψή μου», τόνισε ο κ Ζουράρις , ο οποίος καταψήφισε την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ.