Ο διευθυντής του αγροκτήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Θεόδωρος Καλλίτσης, στο πλαίσιο της 4ης Μαραθώνιας Εκπομπής, με θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Επιχειρηματικότητα», που διοργάνωσε η Ραλλιώ Λεπίδου και το ka-business.gr, παρουσίασε καινοτόμες δράσεις και πρακτικές παραγωγής και ανατροφής ζώων.
Συγκεκριμένα, μετέφερε ότι «στα σκαριά» είναι η δημιουργία τυριού με ανάμειξη σοκολάτας, έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος δοκιμών για την παραγωγή ενός βραδινού γάλατος, το οποίο προέρχεται αποκλειστικά από βραδινό άρμεγμα και είναι πλούσιο σε μελατονίνη, το τάισμα κοτών αποκλειστικά με εκχυλίσματα, αλλά το γεγονός πως κοιμίζουν αγελάδες σε… υδατοστρώματα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καλλίτσης, πρέπει να ενθαρρυνθεί η ενασχόληση με τον αγροτικό και αγροδιατροφικό τομέα, καθώς στην Ελλάδα ο κλάδος της διατροφής και της αγροδιατροφής στερεύει, με άμεση συνέπεια τη συρρίκνωση της πρώτης βιομηχανίας στη χώρα, τη βιομηχανία τροφίμων. «Από το 2009, μέχρι το 2019, έχουμε μείωσης των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα κατά 30%. Μόνο το 2022/3 υπήρξε μείωση των ατόμων κατά 7%», συμπλήρωσε ο κ. Καλλίτσης.