Αρχική Uncategorized Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών την άλλη εβδομάδα

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών την άλλη εβδομάδα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των «27», στις Βερσαλλίες.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό και την οδύνη μου για τις εικόνες που βλέπουμε από την Ουκρανία με θύματα αμάχους».

Σημείωσε ότι στη Σύνοδο εξέφρασε και πάλι το έντονο ενδιαφέρον για τους ομογενείς μας στη Μαριούπολη και τόνισε: «Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι».

 

Ανέφερε επίσης ότι επισημάνθηκε πως στην Ευρώπη έχουν ήδη καταφθάσει περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες «και, δυστυχώς, θα υπάρξει μεγαλύτερη ένταση», ενώ σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες από την Ουκρανία και να τους φιλοξενήσει προσωρινά, και στα πλαίσια αυτά συνεργαζόμαστε με τις χώρες υποδοχής για να μπορέσουμε να υποδεχθούμε όσους επιλέξουν τη χώρα μας».

Πρόσθεσε δε ότι «αυτή η αλληλεγγύη χωρίς αστερίσκους, την οποία δείχνει η χώρα μας, δυστυχώς δεν επεδείχθη όταν η χώρα μας ζήτησε αντίστοιχη αλληλεγγύη από την ΕΕ, όταν αντιμετωπίσαμε την κρίση του Μαρτίου στην ανατολική Μεσόγειο», για να προσθέσει: «Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να γίνει το έναυσμα για έναν νέο κανονισμό μετανάστευσης και ασύλου».

Ανέφερε επίσης πως υπάρχει η διατύπωση στα συμπεράσματα πως τα κράτη μέλη της Ευρώπης θα πρέπει όσο πιο σύντομα γίνεται να μειώσουν την εξάρτησή τους από πετρέλαιο και φυσικό αέριο της Ρωσίας και σημείωσε:

«Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, καθώς η χώρα μας μπορεί να γίνει κόμβος μεταφοράς ενέργειας. Ταυτόχρονα, έχουμε συμφωνήσει ότι πρέπει να επιταχύνουμε όσο είναι δυνατόν να μειώσουμε την εξάρτησή μας από υδρογονάνθρακες, που σημαίνει μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι συζητήθηκε το θέμα της απλοποίησης της αδειοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. «Δυστυχώς, χρειαζόμαστε πολύ χρόνο για να εγκαταστήσουμε μια ανεμογεννήτρια, αυτό είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα και πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα. Οι ΑΠΕ είναι η πιο φθηνή πηγή ενέργειας και όσο πιο φθηνή είναι η παραγωγή ενέργειας τόσο πιο φθηνή θα είναι στον καταναλωτή», επισήμανε.

 

Τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ανακοινώσεις για στήριξη επιχειρήσεων, αγροτών και καταναλωτών μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας από την ελληνική κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα, αρκέστηκε να πει ότι «θα καλύπτουν όλο το φάσμα των παρεμβάσεων που είμαστε σε θέση να κάνουμε» και πως «οι πιο ωφελημένοι θα είναι οι πιο αδύναμοι».

«Η Ευρώπη ξύπνησε απότομα από τον γεωπολιτικό της λήθαργο», είπε ο πρωθυπουργός. «Κάποιοι από εμάς που μιλούσαμε για την ανάγκη η Ευρώπη από μόνη της, συμπληρωματικά με το ΝΑΤΟ, να μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, ήμασταν λίγοι όταν τα λέγαμε, τώρα γινόμαστε περισσότεροι».

 

ka-business.gr: Διοργανώνει το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ Σάββατο 28 Μαϊου
Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει δια ζώσης το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ...

Το ka-business.gr προτείνει

Grant Thornton: Υιοθετεί 4ήμερη εργασία στην Ελλάδα για τον Αύγουστο
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας: "Στο επίκεντρο της υπόσχεσης αυτής βρίσκονται οι άνθρωποί μας, οι οποίοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του οργανισμού...
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Η επόμενη μέρα του Αγροδιατροφικού κλάδου
Ελάτε να μάθετε ΠΡΩΤΟΙ για αυτά που θα συζητά ο κόσμος τα επόμενα χρόνια! Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει...
Μέσω gov.gr οι καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ψηφιακά καταγγελία για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο έχουν από σήμερα οι πολίτες, μετά την υπογραφή κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Grant Thornton: Υιοθετεί 4ήμερη εργασία στην Ελλάδα για τον Αύγουστο
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας: "Στο επίκεντρο της υπόσχεσης αυτής βρίσκονται οι άνθρωποί μας, οι οποίοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του οργανισμού...
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Η επόμενη μέρα του Αγροδιατροφικού κλάδου
Ελάτε να μάθετε ΠΡΩΤΟΙ για αυτά που θα συζητά ο κόσμος τα επόμενα χρόνια! Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει...
INTERLIFE: Νέα Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλισης – TRAVEL Care Plus & TRAVEL Business Care
Δύο νέα Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλισης το TRAVEL Care Plus και το TRAVEL Business Care δημιούργησε και προωθεί στην αγορά η INTERLIFE Ασφαλιστική, πέραν των...