Αρχική Νέα - Επικαιρότητα (video) Maskit: Η εφαρμογή που δίνει χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να...

(video) Maskit: Η εφαρμογή που δίνει χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να φοράμε τη μάσκα μας

Η εφαρμογή Maskit είιναι διαθέσιμη στπ Play Store και υπόσχεται να αποτελέσει χρήσιμο σύμβουλο στην επιλογή της σωστής μάσκας για την καλύτερη δυνατή προστασία απέναντι στον covid-19.

Πώς προέκυψε η εφαρμογή

Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2020, όταν ο Γιώργος Καραμπάσης, τριτοετής φοιτητής Επιστήμης των Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου, και όλοι οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου έλαβαν μια πρόσκληση για τον διαγωνισμό Hack 4 the People που διοργάνωσαν φοιτητές του Harvard και του MIT, στον οποίο καλούνταν να καινοτομήσουν σε τομείς όπως το περιβάλλον, η πολιτική, η κοινωνιολογία και η πανδημία, και στη συνέχεια να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε μια ομάδα κριτών. Όπως υποστηρίζει ο φοιτητής Γιώργος Καραμπάσης:

«Γνώρισα δύο παιδιά από το τμήμα μου που κι εκείνα ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν. Παρουσιάσαμε την εφαρμογή, διακριθήκαμε και κερδίσαμε τον διαγωνισμό μαζί με άλλες 18 ομάδες, από τις 89 που έλαβαν συνολικά μέρος, αλλά μόνο η δική μας και και άλλη μία ομάδα κέρδισαν το συγκεκριμένο βραβείο της Google», αναφέρει.

Στη συνέχεια, όπως τονίζει, η Google προσκάλεσε εκείνον και την ομάδα του να λάβουν μέρος σε ένα πρόγραμμά της, όπου βρίσκονταν υπό καθοδήγηση ενός μέντορα της εταιρείας, ο οποίος τους καθοδηγούσε στο πώς να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν την ιδέα τους.

Πρόκειται για το πρόγραμμα Google Cloud COVID-19 Hackathon Fund, όπου από τις 381 συμμετοχές, οι 28 καλύτερες ομάδες προσκλήθηκαν να συμμετέχουν σε αυτό από τον Δεκέμβριο ενώ 13 έλαβαν πρόσκληση να παρουσιάσουν την καινοτομία τους στις 26 και 27 Απριλίου.

«Σε αυτές τις 13 ομάδες ήμασταν και εμείς, και μάλιστα η μία από τις δύο εξ αυτών που δεν ήταν από τις ΗΠΑ», λέει ο Γιώργος.

«Μας έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για το ποιες παροχές θα πρέπει να έχει η Maskit καθώς και για το πώς θα μπορούσαμε πείσουμε τους κριτές της Google ότι είναι μια εφαρμογή για την οποία θα υπάρξει ζήτηση», σημειώνει.

«Επιπλέον πήραμε χρήσιμα μαθήματα για το πώς να την επεκτείνουμε ώστε να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο εν μέσω πανδημίας».

Κατεβάζοντας κάποιος την εφαρμογή Maskit στο κινητό του, μπορεί να διαλέξει την σωστή μάσκα για την ανάλογη δραστηριότητα. Για παράδειγμα, αν πάει για τρέξιμο, μπορεί να βρει εκείνη που το προσφέρει τη μεγαλύτερη προστασία και άνεση ταυτόχρονα.

Η επιλογή των μασκών που προτείνει το Maskit έγινε κατόπιν συζήτησης με γιατρούς, οι οποίοι έδωσαν τα φώτα τους προκειμένου η ανάγκη για άνεση να μην υπερτερεί αυτή της προστασίας.

Το ka-business.gr προτείνει

Καιρός: Οι περιοχές που θα «ψηθούν» σε λίγες ώρες
Ποδαρικό με υψηλές θερμοκρασίες θα κάνει ο Ιούνιος, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για το πρώτο κύμα ζέστης. Συγκεκριμένα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα...
Youth Pass: Καταβάλλεται αύριο Παρασκευή η οικονομική ενίσχυση σε νέους
Το Youth Pass που αντιστοιχεί σε 150 ευρώ καταβάλλεται την Παρασκευή 31 Μαΐου σε νέους ηλικίας 18 και 19 ετών που έκαναν την...
ΒΕΘ: Η βιοτεχνία στο επίκεντρο διαλόγου με υποψήφιους ευρωβουλευτές
Δημόσιο διάλογο με υποψήφιους ευρωβουλευτές διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, έχοντας ως αιχμή του δόρατος το μικρομεσαίο επιχειρείν...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θέατρο: Αριστοφάνη «Πλούτος» από το ΚΘΒΕ
Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» θα παρουσιάσει, το καλοκαίρι του 2024, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση- ελεύθερη απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία Γιάννη...
Ηλεκτροκίνηση στον ΟΑΣΘ: Επόμενη στάση Νεάπολη και Ελευθέριο Κορδελιό
Επισπεύδεται το χρονοδιάγραμμα ένταξης των ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ στα δρομολόγια του Οργανισμού Ακόμη δύο λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ εντάσσονται στην ηλεκτροκίνηση. Πρόκειται για τις...
Καιρός: Οι περιοχές που θα «ψηθούν» σε λίγες ώρες
Ποδαρικό με υψηλές θερμοκρασίες θα κάνει ο Ιούνιος, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για το πρώτο κύμα ζέστης. Συγκεκριμένα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα...