Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Τσίπρας: Αν τολμά ο Μητσοτάκης ας προκηρύξει εκλογές, ψευτοκουτσαβακισμοί τα περί γαλοπούλας

Τσίπρας: Αν τολμά ο Μητσοτάκης ας προκηρύξει εκλογές, ψευτοκουτσαβακισμοί τα περί γαλοπούλας

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, παραχωρεί αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ερώτημα γιατί δεν ζητά εκλογές και αν φοβάται την ήττα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει απαντήσει πολλάκις στο ερώτημα και προκάλεσε τον πρωθυπουργό να τις προκηρύξει: «Εχω πει πολλές φορές ότι εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι παραμένει Μητσοτάκης. Εχει με βάση το Σύνταγμα, την ευθύνη να προκαλέσει όποτε αυτός επιθυμεί εκλογές. Αν έχει το θάρρος κι αν τολμά, ας τις προκηρύξει. Στο χέρι του είναι».

Μάλιστα σε άλλη ερώτηση επανέλαβε πως δεν θα γίνει συνένοχος σε απόφαση για εκλογές, ούτε είναι στην ιδιοσυγκρασία του να ζητά κάθε μέρα εκλογές, όπως έπραττε ο κ. Μητσοτάκης ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Απαντώντας στο ειρωνικό σχόλιο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ότι ο κ. Τσίπρας δεν ζητά εκλογές επειδή «οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Οι μαγκιές και οι ψευτοκουτσαβακισμοί περί γαλοπούλας, επιπέδου δημοτικού, δεν αναδεικνύουν πυγμή, όπως ήταν ο στόχος των ακριβοπληρωμένων του επικοινωνιακών συμβούλων, αλλά καμιά φορά δείχνουν και αδυναμία».

Τσίπρας για τους νέους: Πάντα για ό, τι συνέβαινε, ήταν οι υπεύθυνοι

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ξεκίνησε να απαντά στις ερωτήσεις με τη φράση πως οι νέοι «καλά κάνουν και δεν ακούν τα κόμματα. Κατανοώ την δημοσκοπική αναγκαιότητα του κ. Μητσοτάκη να ασχοληθεί με τους νέους. Πάντα, για ό, τι συνέβαινε στη χώρα οι υπεύθυνοι ήταν οι νέοι».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε στοχοποιήσει τους νέους. «Για την πανδημία ήταν οι ανέμελοι, που είχαν την ευθύνη για τη διασπορά του ιού. Ηταν αυτοί που δεν είχαν το δικαίωμα να βγουν στις πλατείες και έτρωγαν ξύλο. Ηταν οι τεμπέληδες και έπρεπε να μπουν σε καλούπι. Ηταν αυτοί που πλήρωσαν το μάρμαρο της αντεργατικής μεταρρύθμισης. Ηταν αυτοί που κόπηκαν τόσο μαζικά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το ζήτημα είναι να δούμε με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε τα υπαρκτά προβλήματα της νέας γενιάς», σημείωσε, για να προσθέσει ότι οι νέοι «δεν θέλουν gigabyte και χαρτζιλίκια, αλλά όραμα για να μείνουν στη χώρα».

Και επισήμανε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια ριζική αλλαγή στη ζωή, στην καθημερινότητα και στην προοπτική των νέων ανθρώπων. «Τους πρότεινε το εξευτελιστικό της κάρτας Gigabyte και το εξευτελιστικό των 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Στην πραγματικότητα είναι ένα πρόγραμμα που αφορά 100 ευρώ τον μήνα». Και σημείωσε: «Για τον λόγο αυτό ήρθαμε να μιλήσουμε για ριζικές αλλαγές και για όραμα, ώστε οι νέοι άνθρωποι να μείνουν εδώ, να δημιουργήσουν εδώ και να σπουδάσουν εδώ, έχοντας μια αξιοπρεπή διαβίωση».

 

Τσίπρας για εμβολιασμό: Να σταματήσουν οι πολίτες να είναι επιφυλακτικοί

Αναφορικά με το θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Πρέπει να αναζητηθεί και κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την παταγώδη αποτυχία. Διάβασα προχθές τα επίσημα στοιχεία του ΕCDC και η χώρα μας είναι το τελευταίο διάστημα, από τον Αύγουστο και μετά, δεύτερη σε κρούσματα και δεύτερη σε θανάτους. Αυτή η πραγματικότητα, η δυσμενής πραγματικότητα, έχει κάποιες αιτίες. Κάποιοι δεν πέτυχαν τους στόχους τους. Τη θετική εξέλιξη την πιστώνονταν ο Μωυσής, ενώ την αρνητική τη χρεώνονταν κάποιοι άλλοι».

«Ο εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικό όπλο, αλλά δεν προχωρά όπως έπρεπε. Είναι αρκετά χαμηλά τα νούμερα. Και γι’ αυτό υπάρχουν ευθύνες. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει. Τα πράγματα άρα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Χρηματοδότησε όχι το μήνυμα, αλλά τα ΜΜΕ. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι το τελευταίο στάδιο», είπε.

«Πρέπει να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας, να σταματήσουν να είναι επιφυλακτικοί. Βλέπουμε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 30% περίπου που δεν έχουν εμβολιαστεί στις πολύ κρίσιμες ηλικίες άνω των 80, που με βάση τη στατιστική, εκεί έχουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων. Δεν είναι ζήτημα πολιτικής ή κομματικής αντιπαράθεσης. Πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους αυτούς, με κάθε μέσο ότι, η αξία είναι η ζωή τους και πρέπει να την προστατεύσουν οι ίδιοι και να βγούμε μπροστά και θα βγούμε μπροστά. “Ναι στη ζωή, ναι στον εμβολιασμό, όχι στον διχασμό”, είναι το μήνυμά μας», επισήμανε στη συνέχεια.

Τσίπρας για εκλογικές συνεργασίες: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του

Σχετικά με το ποιον θα συνεργαζόταν μετά τις εκλογές, σε περίπτωση που χρειαζόταν κάτι τέτοιο για να σχηματίσει κυβέρνηση, απάντησε: «Το κρίσιμο ζήτημα είναι η χώρα να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση με όραμα και προοπτική. Η πολιτική που θα εφαρμόσει, θα απαντήσει στο ερώτημα για τη διεύρυνση των ανισοτήτων, στο αίσθημα ανασφάλειας. Το κρίσιμο δίλημμα αυτήν την ώρα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική κατεύθυνση, ή εάν η χώρα θα αποκτήσει μία προοδευτική κυβέρνηση με συγκεκριμένη στόχευση και πολιτικές που θα έχουν ως στόχο την κοινωνική συνοχή».

Και συνέχισε: «Εμείς έχουμε θέσει και το στόχο και το πρόταγμα των επόμενων εκλογών, που είναι πάρα πολύ απλό: Θα έχουμε μία κυβέρνηση προοδευτική σε αυτή την κατεύθυνση; Θα έχουμε κυβέρνηση από την επόμενη των εκλογών που είναι με απλή αναλογική ή θα υπάρξουν εκβιασμοί εκλογικοί, δεύτερες εκλογές και περιπέτειες; Εμείς δεσμευόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αποτελεί την ουσιαστική προϋπόθεση για να έχουμε μία εξέλιξη σε αυτή την κατεύθυνση. Γιατί δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι, «πριν από τις εκλογές και μετά τις εκλογές μεσολαβεί η λαϊκή ετυμηγορία, η οποία είναι αυτή που θα κρίνει και θα δημιουργήσει αυτές τις προϋποθέσεις, και την επόμενη μέρα ο καθένας και η καθεμία θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Τσίπρας για αφορολόγητο: Ανήθικο να νομοθετείς για τον εαυτό σου και την τάξη σου
Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σύμφωνα με την πρωθυπουργό απευθύνονται κυρίως στη μεσαία τάξη, και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Διαπιστώσαμε ότι ακίνητη περιουσία άνω των 150.000 ευρώ, έχει μόλις το 13% των φορολογουμένων. Πού είναι η μεσαία τάξη; Και να δεχθώ ότι θα μπορούσε να πάει το αφορολόγητο στα 200-250 χιλιάδες ευρώ.

Για το μέτρο της απαλλαγής φορολογίας στη μεταβίβαση και τις γονικές παροχές μέχρι 800.000 ευρώ, σημείωσε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, αυτό αφορά το 0,4% των φορολογουμένων. «Δεν είναι ηθικό να νομοθετείς μόνο για τον εαυτό σου και την τάξη σου. Αυτό είναι ανήθικο, τη στιγμή που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έχει ανάγκη και το ένα ευρώ», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Φορολογεί για την τάξη του και ίσως για τον εαυτό του με βάση το πόθεν έσχες του».

Τσίπρας για τις εξαγγελίες του: Να δώσουμε χώρο στην κοινωνία

«Εκπρόσωποι του ΣΕΒ υπάρχουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν και στη δική μου», σχολίασε στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για το τι εννοούσε εξαγγελίες, λέγοντας ότι θα μπουν και εκπρόσωποι της κοινωνίας σε πιθανή κυβέρνησή του.

«Εννοούσα ότι θέλουμε προσωπικότητες που έχουν αναδειχθεί μέσα από την κοινωνία ή μέσα από την εκπροσώπηση κοινωνικών ομάδων και ανέδειξαν τη γνώση και την τεχνοκρατική τους επάρκεια και όχι κατ’ ανάγκη εκπροσώπους του κόμματος σε όλες τις θέσεις», είπε και τόνισε ότι αυτή είναι η απόφαση του ακόμα και αν μιλάμε για κυβερνητικό συνασπισμό, «να δώσουμε χώρο στην κοινωνία».

Ερωτηθείς για την εξαγγελία του αναφορικά με αύξηση του μισθού των υγειονομικών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε ότι για μια γενναία μεταρρύθμιση και στήριξη του ΕΣΥ δεν είναι αναγκαία μόνο η ενίσχυση του με πόρους για την Υγεία αλλά είναι αναγκαία και μια γενναία ανακατανομή τους εντός του συστήματος. Επίσης, έκανε αναφορά στο brain drain των γιατρών που πηγαίνουν να εργαστούν στο εξωτερικό, για να πει: «Αν θέλουμε αυτό να σταματήσει, πρέπει να βρούμε τον τρόπο και ότι δεν βρίσκει άλλον τρόπο. Να γίνει μια αναγκαία ανακατανομή εντός του συστήματος».

Τσίπρας για πιθανές πρόωρες εκλογές: Οι ψευτομαγκιές για γαλοπούλες δεν δείχνουν πυγμή, αλλά αδυναμία

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα πρόωρων εκλογών, Τσίπρας απάντησε: «Αν είναι τόσο ανεύθυνος ο πρωθυπουργός -με δεδομένα τα στοιχεία της πανδημίας- ας κάνει εκλογές. Συνενοχή και συμμετοχή σε αυτήν την ευθύνη από εμάς δεν θα την έχει… Σε κάθε περίπτωση, εμείς είμαστε έτοιμοι.

Από εκεί και πέρα, εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ήταν να ζητά κάθε μέρα εκλογές, όταν η χώρα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και δεν έκλειναν οι αξιολογήσεις. Εμείς δεν θα το κάνουμε. Δεν είναι στην κουλτούρα μου…».

Συνεχίζοντας επισήμανε: «Αλλά, ο κ. Μητσοτάκης βλέπει μία ραγδαία φθορά και αυτό θέλει να προλάβει με τις πρόωρες εκλογές… Οι κουτσαβακισμοί και οι μαγκιές για γαλοπούλες δεν αναδεικνύουν πυγμή, αναδεικνύουν αδυναμία. Θα του συνιστούσα να είναι πιο φειδωλός σε ψευδοκουτσαβακισμούς. Οταν, μάλιστα, προεκλογικά αρνήθηκε μία προσωπική αντιπαράθεση για να ακούσει ο κόσμος και να κρίνει. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα είμαι εδώ».

Τσίπρας για ακροδεξιά στην ΝΔ: Εχει υπουργοποιήσει τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑΟΣ
Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως «είναι πράγματι οξύμωρο να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για το πολιτικό Κέντρο και να έχει υπουργοποιήσει τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑΟΣ. Δεν έχει να περιμένει πολλά ο λαός από τον κ. Μητσοτάκη πέραν από την υπουργοποίηση ενδεχομένως και του κ. Μπογδάνου».

Και πρόσθεσε ότι, ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά κατάφερε να διεμβολίσει τον χώρο της ακροδεξιάς και να δημιουργήσει μια ευρύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων. Οπως είπε, «σήμερα αυτό είναι μειονέκτημα για τον κ. Μητσοτάκη, γιατί είναι αναγκασμένος να πατά σε δύο βάρκες, όμως όταν τα νερά δεν είναι ήρεμα δεν είναι εύκολο να το κάνει και θα πέσει μέσα στο νερό».

Για την επιλογή του Θάνου Πλεύρη στη θέση του υπουργού Υγείας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας, ανέφερε πως «είναι ανησυχητική πολιτικά» και πως «είναι απολύτως προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει σε αυτόν τον χώρο. Είναι επίσης ανησυχητικό ότι δεν βρήκε μια κουβέντα για να αποδοκιμάσει την αθλιότητα Μπογδάνου»,

Χαρακτήρισε «κρεσέντο υποκρισίας» ότι την ίδια ώρα παρουσίασε την πολιτογράφηση των Αντετοκούνμπο, που είχε γίνει μια εβδομάδα πριν, όπως είπε. «Αυτή είναι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με το πρόσωπο του Ιανού, που με τις πολιτικές της χαϊδεύει τα αυτιά της ακροδεξιάς και από την άλλη με το πρόσωπο του μοντέρνου του Ευρωπαίου πολιτικού», σχολίασε.

Τσίπρας για ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση έχει έλλειμμα εθνικής στρατηγικής
«Η κυβέρνηση έχει έλλειμμα εθνικής στρατηγικής», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και συνέχισε: «Τις επιδιώξεις της Τουρκίας τις γνωρίζουμε. Θέλει να δημιουργεί χώρο, αυτό κάνει και με το τουρκολιβυκό σύμφωνο. Το κρίσιμο, όμως, είναι ότι, μεσούσης της κρίσης για τα ελληνουτουρκικά, με το “Ορούτς Ρέις” να παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα, είδαμε να βγαίνει ο υπουργός Επικρατείας και να λέει ότι το όριό μας είναι τα έξι μίλια. Τι μήνυμα πέρναγε τότε…».

Για το θέμα αυτό συνέχισε: «Η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη είναι βλέποντας και κάνοντας. Έχασε μία ευκαιρία μετά την εκλογή Μπάιντεν, έπραξε λάθος που δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για διάλογο». Και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει πραγματικά επίλυση μέσα σε ένα πλαίσιο διαλόγου. Οπως τόνισε: «Ζήτησα η χώρα να αξιοποιήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας για την τελωνειακή ένωση, για να θέσει την προοπτική της Χάγης κρατώντας τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις για τις γκρίζες ζώνες και νησιά του Αιγαίου. Ομως, η κυβέρνηση ούτε στρατηγική υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο πεδίο έχει…. Θεωρώ αναγκαίο να υπάρξει σαφής εθνική στρατηγική, ισχυρή στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων στο πεδίο και επίλυση στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

Τσίπρας για πόθεν έσχες Μητσοτάκη: Αν είσαι πρωθυπουργός, οφείλεις να μην έχεις τίποτα να κρύψεις
«Είναι ένα θέμα που δεν αποτελεί ούτε ζήτημα παραπολιτικής ούτε ζήτημα κλειδαρότρυπας, είναι συνταγματική υποχρέωση των δημόσιων προσώπων να καταθέτουν πόθεν έσχες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού.

«Ιδιαίτερα αν είσαι πρωθυπουργός οφείλεις να μην έχεις τίποτα να κρύψεις, κι όταν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία για αναληθές πόθεν έσχες οφείλεις να δώσεις απαντήσεις και όχι να στοχοποιήσεις τα ΜΜΕ που αναδεικνύουν το πρόβλημα, όχι να δημιουργείς κλίμα ποινικοποίησης της κριτικής. Είναι λάθος ο τρόπος που ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει το ζήτημα, πρέπει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις», υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «Για μας είναι ζήτημα ισονομίας. Θα ήθελα να αναρωτηθείτε τι θα γινόταν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα αν συνέβαινε αυτό ή τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν συνέβαινε σε εμένα» και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε τον ρόλο του ερευνητή δημοσιογράφου, ούτε του ντετέκτιβ, ή του εισαγγελέα, αλλά ως πολιτικό κόμμα αναδεικνύει πολιτικά αυτή την αντίφαση και μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες ζητά από τον πρωθυπουργό να απαντήσει.

Τσίπρας για μεσαία τάξη: Είμαι γέννημα-θρέμμα της μεσαίας τάξης -Αδιανόητο να μιλά ο Μητσοτάκης γι’ αυτήν

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ακόμη ότι «θεωρώ αδιανόητο να μιλά ο κ. Μητσοτάκης, του οποίου το κόμμα συνέτριψε τη μεσαία τάξη, και να λέει ότι δεν έχω δικαίωμα να ομιλώ. Είμαι γέννημα-θρέμμα της μεσαίας τάξης. Να μιλήσει δηλαδή αυτός που δεν ξέρει πόσο κάνει ένα κιλό ψωμί; Αναγκαστήκαμε να επιβαρύνουμε τη μεσαία τάξη στη θητεία μας, δεν ήταν επιλογή μας, ήταν ανάγκη εθνική, να βγούμε από τα μνημόνια. Μειώσαμε τους φόρους από τον Απρίλιο του ’19. Γιατί βγήκαμε από τα μνημόνια… Τι θα γινόταν στην πανδημία χωρίς τα 37 δισ. που αφήσαμε;».

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου (18/9) ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», κατά την οποία -μεταξύ άλλων- παρουσίασε το πρόγραμμά του για την επόμενη ημέρα, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, που κατηγόρησε για… clopy paste τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το σλόγκαν «νέα αρχή». Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε πως από πλευράς του κ. Τσίπρα «υπήρχε αδυναμία να απαντήσει και στις ανησυχίες του σήμερα και στα ερωτηματικά του αύριο. Ήταν μια αναπαραγωγή από κλισέ».

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Το ka-business.gr προτείνει

Σχολεία: Αλλάζουν τα πάντα από τον Σεπτέμβριο
Το Ψηφιακό Σχολείο  προβλέπει τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά για τους μαθητές που ζουν σε ακριτικές περιοχές και νησιά, εκεί δηλαδή που δεν μπορούν να...
Βιώσιμη Ανάπτυξη: Έρχονται κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Πολυγύρου
Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η μείωση των ρύπων αποτελούν μέρος της πολιτικής της Διοίκησης του Δήμου Πολυγύρου. Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος, Γιώργος...
Σοκ στη Γαλλία με τον ομαδικό βιασμό 12χρονης από εφήβους
Αγόρια ηλικίας 13 ετών σε προάστιο του Παρισιού κατηγορήθηκαν για βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού και επίθεση με θρησκευτικά κίνητρα σε βάρος της, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σχολεία: Αλλάζουν τα πάντα από τον Σεπτέμβριο
Το Ψηφιακό Σχολείο  προβλέπει τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά για τους μαθητές που ζουν σε ακριτικές περιοχές και νησιά, εκεί δηλαδή που δεν μπορούν να...
65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησε η κατάθεση ελληνικών ταινιών
Ξεκίνησε η κατάθεση ελληνικών ταινιών για το 65o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου 2024. Το ελληνικό...
ΕΕΘ: Επιδότηση επιχειρήσεων – μελών για συμμετοχή στην 88η ΔΕΘ
Το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για στήριξη των επιχειρήσεων - μελών του, αναλαμβάνει και φέτος πρωτοβουλία και επιδοτεί τη...