Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική Optima Bank: Μια άλλη ματιά του τραπεζικού κλάδου

Optima Bank: Μια άλλη ματιά του τραπεζικού κλάδου

H Optima bank ιδρύθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, μετά από τη μεταβίβαση των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος Εκτός από την πλήρη τραπεζική άδειά που κατέχει, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα κορυφαία μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ακολουθώντας μια νέα, διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία, η Optima bank αποτελεί μια απλή, ευέλικτη και σύγχρονη εμπορική τράπεζα, που στοχεύει να προσφέρει τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία.  Οι πελάτες της Optima bank, μέσα από το μοντέλο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους, σε όλους τους τομείς της τραπεζικής και επενδυτικής δραστηριότητας.

Οι πελάτες της Optima bank, μέσα από το μοντέλο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους

η Optima bank αποτελεί μια απλή, ευέλικτη και σύγχρονη εμπορική τράπεζα

Η Optima bank διαθέτει μέχρι σήμερα ένα δίκτυο 26 καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα.  Tα καταστήματα που λειτουργούν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι 3, στο Κέντρο (Ιωάννη Τσιμισκή 17),  στην Καλαμαριά (Εθνικής Αντιστάσεως 51 & Αριστείδου) και στον  Εύοσμος (28ης Οκτωβρίου 31).

Στις αρχές του έτους ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας κατά 80 εκατ. ευρώ. Στην ΑΜΚ συμμετείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και 27 ακόμη επενδυτές. ΑΞίζει να σημειωθεί πως σε λιγότερο από 2 χρόνια λειτουργίας έχει ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε χορηγήσεις και 1 δισ. ευρώ σε καταθέσεις, ενώ ήδη από Α’ εξάμηνο του 2021 έχει περάσει σε οργανική κερδοφορία.

Η Optima bank διαθέτει μέχρι σήμερα ένα δίκτυο 26 καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα

Διαφορετική Φιλοσοφία – Βέλτιστη τραπεζική εμπειρία

 • To όνομα της Optima bank προέρχεται από το Optimum (το βέλτιστο, το καλύτερο) και συνδυάζεται με τον οπτιμισμό, την αισιοδοξία ως στάση ζωής.
 • Χωρίς να τη συνοδεύουν βάρη από το παρελθόν (κόκκινα δάνεια), η Optima bank επενδύει στη δημιουργία μια πρωτόγνωρης τραπεζικής εμπειρίας, με τον πελάτη στο επίκεντρο.
 • Δημιούργησε μοντέρνα καταστήματα, που διαφοροποιούνται πλήρως από αυτά του ανταγωνισμού. Άνετοι, ζεστοί και κυρίως φιλόξενοι χώροι καταστημάτων, έρχονται να αντικαταστήσουν στο μυαλό των πελατών την εικόνα των τραπεζών, με έναν μοντέρνο και σύγχρονο σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής.
 • Στα καταστήματα της Optima bank, δεν υπάρχουν γκισέ. Όλες οι εγχρήματες συναλλαγές πραγματοποιούνται σε γραφεία συνεργασίας που διασφαλίζουν την άνεση και οι συναντήσεις με πελάτες (επιχειρήσεις ή ιδιώτες) που αναζητούν επενδυτικές επιλογές για τα χρήματα τους πραγματοποιούνται σε κλειστά meeting rooms, προσφέροντας την ιδιωτικότητα που αναζητούν.
 • Τα καταστήματα είναι paperless. Οι αφίσες και τα φυλλάδια έδωσαν τη θέση τους σε digital οθόνες, ενώ οι πελάτες υπογράφουν ψηφιακά σε tablet.
 • H Optima bank ανταποκρινόμενη στις απαιτητικές ανάγκες των πελατών της επενδύει σε μια phigital εμπειρία εξυπηρέτησης που απλοποιεί τις διαδικασίες και προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία.
 • Προσεγγίζοντας την τραπεζική εμπειρία από την αρχή, δημιούργησε μια σύγχρονη και φιλική ebanking/mobile banking πλατφόρμα, παρέχοντας στους χρήστες δυνατότητες παραμετροποίησης ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Το σύνολο της πληροφορίας εμφανίζεται στην αρχική σελίδα με zero clicks, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.
 • Το άνοιγμα της τραπεζικής σχέσης (τραπεζικός λογαριασμός – έκδοση χρεωστικής κάρτας – κωδικοί e-banking) μπορεί να γίνει εντός 15’ με μόνο μια υπογραφή.
 • Η Optima bank στα δύο χρόνια λειτουργίας της έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία από αναγνωρισμένους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς, μεταξύ των οποίων:
  • 2 Customer Distinction Awards από το ΕΙΕΠ ‘’Καινοτομία στην εμπειρία του πελάτη’’ & ‘’Καλύτερη σχέση συνεργασίας με εξωτερικό πάροχο’’
  • Καλύτερη Χρηματιστηριακή 2020 – Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα
  • Special Mention – Excellent Communications Design, Corporate Identity, German Design Awards
  • Winner – Excellence in Brand Strategy and Creation / “Brand Design – Corporate Brand”, German Brand Awards
  • 2 βραβεία στα Interior Design Awards 2021 για το Design των καταστημάτων της και το χώρο των κεντρικών της γραφείων.

 

Το σημαντικότερο βραβείο όλων είναι η αναγνώριση και επιβράβευση των πελατών της. Γεγονός που αποδεικνύεται από το πολύ υψηλό επίπεδο ικανοποίησης τους, το οποίο αποτυπώνεται στο δείκτη NPS, ο οποίος παραμένει σταθερά πάνω από 85.

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

United Group: Στις αρχές του 2022 η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Wind
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 αναμένει η διοίκηση της United Group ότι θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Wind, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στην...
Μετάλλαξη Όμικρον: Οι οίκοι αξιολόγησης φοβούνται ότι μπορεί να πλήξει τις προοπτικές ανάπτυξης παγκοσμίως
Η παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού θα μπορούσε να πλήξει τις προοπτικές ανάπτυξης παγκοσμίως αλλά και να ωθήσει σε αύξηση των τιμών, εκτιμούν οι...
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού
Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης «επέστρεψε» στην πόλη που της χάρισε το Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο για να παρουσιάσει...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

United Group: Στις αρχές του 2022 η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Wind
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 αναμένει η διοίκηση της United Group ότι θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Wind, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στην...
ΕΛΓΕΚΑ: Ενισχυμένα κέρδη και μικρή μείωση του τζίρου στο εννεάμηνο
Ενίσχυση των κερδών αλλά και μικρή μείωση του τζίρου στο εννεάμηνο του 2021, κατέγραψε η ΕΛΓΕΚΑ, σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα.  Αναλυτικά: • Ο...
Μετάλλαξη Όμικρον: Οι οίκοι αξιολόγησης φοβούνται ότι μπορεί να πλήξει τις προοπτικές ανάπτυξης παγκοσμίως
Η παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού θα μπορούσε να πλήξει τις προοπτικές ανάπτυξης παγκοσμίως αλλά και να ωθήσει σε αύξηση των τιμών, εκτιμούν οι...