Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική Διαβάστε τον Τύπο μ’ένα “κλικ”

Διαβάστε τον Τύπο μ’ένα “κλικ”

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: ” “Χαροπαλεύουν” οικονομικά οι Δήμοι της χώρας!”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “προ των πυλών της επιτήρησης βρίσκονται πολλοί εκ των 325 δήμων της χώρας, με 24 απ’ αυτούς να μη μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις λειτουργικές τους δαπάνες κι άλλους 34 να βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Σε καθεστώς εθνικής μειοδοσίας έχει περιέλθει η χώρα που παραδόθηκε στο ΔΝΤ”

Η εφημερίδα γράφει ότι “ξεφτίλισε τον πρωθυπουργό ο εθνικός ήρωας της Ελλάδας. Ο Γιώργος Παπανδρέου ένιωσε το έδαφος να τρέμει κάτω απο τα πόδια του όταν άκουσε χθες το απόγευμα τον Μανώλη Γλέζο”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Τζιτζιφιόγκος ο… Παπακωνσταντίνου!”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου είχε στόχο η φράση “τζιτζιφιόγκος” που χρησιμοποίησε χθες ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας για όσους κάνουν διαρροές περί “κίτρινης κάρτας” από την τρόικα σε βάρος του δικού του υπουργείου…”.

ΕΘΝΟΣ: “Κόβονται τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις χαρακτηρίζει διπλό ψαλίδισμα. Κόβονται Τμήματα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και περιορίζεται ο αριθμός των εισακτέων. Ειδικά για τις συγχωνεύσεις Τμημάτων, στην πρώτη σειρά βρίσκονται εκείνα που δεν έχουν ζήτηση από υποψήφιους και απήχηση στην αγορά”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “”Εκείνος που πρέπει” Κατά Πατροκοσμά έρχεται σύντομα!…”

Η εφημερίδα γράφει ότι “το πολιτικό σύστημά μας ήδη έχει φθάσει σε πλήρες αδιέξοδο. Και ήδη αυτοί που αποφασίζουν για μας… χωρίς εμάς ήτοι “ειδικοί συνεργάτες” της φοβερής και τρομερής CIA προβλέπουν συγκλονιστικές εξελίξεις για την Ελλάδα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Στρος Καν: Αφελής ο Γιώργος δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ” ” είναι αφελής ο Γιώργος”¨και “δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα” φέρεται να έχει δηλώσει επίσης ο Στρος Καν σε άλλο “κρυμμένο” απόσπασμα της συνέντευξής του!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Και στη μέση τζιτζιφιόγκοι”

Η εφημερίδα γράφει ότι “υπουργοί όλο και πιο συχνά συγκρούονται για τις απαιτήσεις της τρόικας, τις δυσκολίες στην κατάρτιση του προγράμματος 2012-2015 και την έλλειψη χειροπιαστών αποτελεσμάτων από την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Οι Πορτογάλοι δεν είναι… τζιτζιφιόγκοι”

Η εφημερίδα γράφει ότι “ο Σόκρατες έσωσε 13ο και 14ο μισθό, προστάτευσε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και πήρε παράταση για τη μείωση του ελλείμματος. Ο Παπανδρέου είχε προαποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ, δεν διαπραγματεύθηκε τίποτα και τώρα παρακολουθεί την κατάρρευση της κυβέρνησής του”.

ΕΣΤΙΑ: “Απίστευτο χάος με τις δηλώσεις”

Η εφημερίδα γράφει ότι “η Ελλάς είναι η μόνη ίσως χώρα στον κόσμο όπου το κράτος ταλαιπωρεί τους πολίτες ακόμη και για να πληρώσουν τους φόρους τους. Αυτό που συμβαίνει με τις φορολογικές δηλώσεις είναι απερίγραπτο”.

Η ΑΥΓΗ: “Τροϊκανίζουν πάλι μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η προσπάθεια να “σωθεί η πατρίδα” συνεχίζεται με νέες θυσίες των εργαζομένων που θα βυθίσουν τα νοικοκυριά σε μεγαλύτερη φτώχεια, με την οικονομία να βουτάει προς τον πάτο της ύφεσης”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Στον αέρα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών”

Η εφημερίδα γράφει ότι “είναι η πρώτη χρονιά που πέντε ημέρες πριν από την έναρξη των Εξετάσεων το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει τον αριθμό των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις οικογένειες των υποψηφίων αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Νευρική κρίση προκαλεί η τρόικα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε νευρική κρίση έχει περιέλθει η κυβέρνηση με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας, που αποδεικνύεται πιεστικότερη όλων των προηγουμένων”

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Κόβουν αναδρομικά τις επικουρικές”

Η εφημερίδα γράφει ότι “οι σχετικές περικοπές αναμένεται να κλειδώσουν στο τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους όταν και θα έχουν παραδοθεί οι αναλογιστικές μελέτες για το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων επικουρικής ασφάλισης”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Ο τζιτζιφιόγκος και η τρόικα…”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “για “τζιτζιφιόγκο” του υπουργείου Οικονομικών, που διαρρέει ανακρίβειες, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, κατά την προσέλευση τους σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την οικονομία”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Μνημόνιο στους δήμους που επιβάλλει νέα αντιλαϊκά μέτρα”

Η εφημερίδα γράφει ότι “την περικοπή κάθε χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό των χρεωμένων δήμων, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας το λεγόμενο πρόγραμμα εξυγίανσης που προβλέπεται από το νόμο του “Καλλικράτη” “.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ωράριο-λάστιχο με λιγότερα δικαιώματα”

Η εφημερίδα γράφει ότι “μπροστά σε ισχυρές πιέσεις της τρόικας για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων βρίσκεται η κυβέρνηση: οι δανειστές μας διαπιστώνουν ότι νόμοι όπως εκείνος για κατάργηση των υπερωριών μέσω του ελαστικού ωραρίου πρακτικά δεν εφαρμόζονται και απαιτούν ακόμα πιο αυστηρές ρυθμίσεις”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: “Γιώργο, όχι άλλα ψέματα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “12 μήνες μνημόνιο, 12 μήνες αποτυχίας. Η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα σε βάρος του κοινωνικού κράτους, έως την πλήρη εξαθλίωση. Απο την “ισχυρή οικονομία” στο ΔΝΤ”

City Press: “Καταστροφή λόγω μνημονίου”

Η εφημερίδα γράφει ότι “συνεχίζονται οι συζητήσεις επί του ενδεχομένου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αλλά και οι επικρίσεις σχετικά με τις πολιτικές που ΕΕ και ΔΝΤ επιβάλλουν στις υπερχρεωμένες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης”.

METRO: ” “Μνημόνιο” και για τα αυθαίρετα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “υπό την πίεση της τρόικας, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ρύθμιση “τακτοποίησής” τους, όπως έγινε και με τους ημιυπαίθριους, για έσοδα έως δύο δισ. ευρώ”.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: “Τι αλλάζει στα νοσοκομεία”

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Κλείνουν 101 κλινικές και συγχωνεύονται νοσοκομεία”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Μείωση της γραφειοκρατίας για τα επιχειρηματικά πάρκα”

Η εφημερίδα γράφει ότι “δραστική αλλαγή του μοντέλου αδειοδότησης των βιομηχανικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων με στόχο την επιτάχυνση και την απλούστευση των διαδικασιών αλλά και την ελαχιστοποίηση των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπ. Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ασπίδα στις τράπεζες οι συγχωνεύσεις”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “μήνυμα για ισχυρές ελληνικές τράπεζες μέσω συγχωνεύσεων έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απ. Ταμβακάκης. Οπως τόνισε, οι συγχωνεύσεις είναι μονόδρομος για το τραπεζικό σύστημα, ώστε να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας από ενδεχόμενους κινδύνους”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Κλείδωσε η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, παρά τις ενστάσεις”

Η εφημερίδα γράφει ότι “οριστικά πωλείται εντός του 2012 το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που κατέχει το Δημόσιο, ώστε από το 51% που κατέχει σήμερα, να φτάσει στο 34%.”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο για την ίδρυση επιχειρήσεων”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τη ριζική αναμόρφωση του πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των βιομηχανικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων, αλλά και των επιχειρηματικών πάρκων, προβλέπει νομοσχέδιο για την “Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις, που κατατέθηκε χθες, στη Βουλή, από τον ΥΠΑΑΝ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη”.

DEAL NEWS: “Η κρυφή εντολή της τρόικας-Λύνει το μυστήριο για το ελληνικό χρέος”

Η εφημερίδα γράφει ότι “τριπλή είναι τελικώς η αποστολή της τρόικας των ελεγκτών, που βρίσκεται σε πλήρη απαρτία στην Αθήνα τις τελευταίες ώρες. Πληροφορίες της “DEAL” αναφέρουν ότι ο έλεγχος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, την περίοδο 2012-2015, είναι ο προφανής στόχος της εδώ παρουσίας τους”.

Newscode.gr

 

Save the Date: Το ka-business.gr διοργανώνει Σάββατο 17 Δεκεμβρίου Μαραθώνια Εκπομπή για την κοινωνική ευθύνη
Καινοτομία και Ανάπτυξη δίχως κοινωνικό πρόσωπο δεν υπάρχει. Στο πλαίσιο αυτό πριν τρία  χρόνια η ομάδα του  δημιούργησε ένα νέο θεσμό θέλοντας να αναδείξει το...

Το ka-business.gr προτείνει

Save the Date: Το ka-business.gr διοργανώνει Σάββατο 17 Δεκεμβρίου Μαραθώνια Εκπομπή για την κοινωνική ευθύνη
Καινοτομία και Ανάπτυξη δίχως κοινωνικό πρόσωπο δεν υπάρχει. Στο πλαίσιο αυτό πριν τρία  χρόνια η ομάδα του  δημιούργησε ένα νέο θεσμό θέλοντας να αναδείξει το...
Χειμερινός Τουρισμός: Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι Έλληνες για τις γιορτές
Mε υψηλή πληρότητα θα τρέξει για τα ξενοδοχεία η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς να...
Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας “Dirty Angels”
Αρχίζουν τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της ταινίας “Dirty Angels”, της κινηματογραφικής παραγωγής της Millennium Media σε συνεργασία με τα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Save the Date: Το ka-business.gr διοργανώνει Σάββατο 17 Δεκεμβρίου Μαραθώνια Εκπομπή για την κοινωνική ευθύνη
Καινοτομία και Ανάπτυξη δίχως κοινωνικό πρόσωπο δεν υπάρχει. Στο πλαίσιο αυτό πριν τρία  χρόνια η ομάδα του  δημιούργησε ένα νέο θεσμό θέλοντας να αναδείξει το...
Βούλα Πατουλίδου: Προσβασιμότητα για όλους στην αγορά της Θεσσαλονίκης
Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης κ....
Χειμερινός Τουρισμός: Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι Έλληνες για τις γιορτές
Mε υψηλή πληρότητα θα τρέξει για τα ξενοδοχεία η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς να...