Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη στη χώρα μας, καθώς είμαστε μια «ανάσα» από τα 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα,με το σύστημα Υγείας να συνεχίζει να πιέζεται.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 2.018 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 99306, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες.

Τα 4851 (4.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25924 (26.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα 608 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 166 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 524 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 99 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2001 θανάτους συνολικά στη χώρα. 806 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Δράμα – Αεροδιακομιδές στην Αθήνα

Από τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» είναι και η Δράμα.

Τρεις ασθενείς από την πόλη μεταφέρθηκαν το πρωί της Πέμπτης, με ειδική πτήση από το αεροδρόμιο της Καβάλας και μέσα σε ειδικές κάψουλες, με αεροσκάφος C-130 στα νοσοκομεία της Αθήνας, «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν».

Πρόκειται για δύο 76χρονους και ένας 75χρονο που νοσούν βαριά.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με τον οποίο επικοινώνησε το CNN Greece, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, η κατάσταση στη Δράμα είναι τραγική, η μπάλα χάθηκε, για να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, ενώ έχουν συμβεί εγκληματικές αμέλειες, αφού στις κλινικές έχουν αναμειχθεί ασθενείς που νοσούν με COVID-19, με άλλους ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα».

Επίσης, τρεις νέοι σε ηλικία διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοιό από το νοσοκομείο της Δράμας, βρίσκονται αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο της Καβάλας σε ΜΑΦ και αναμένουν το αεροπλάνο του Στρατού προκειμένου να αεροδιακομισθούν στην Αττική, και από εκεί σε διαθέσιμη ΜΕΘ.

Δυστυχώς στη Βόρεια Ελλάδα, δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες Εντατικής Θεραπείας, καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.