Αλήθεια, έχετε βρεθεί εσείς, κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο ή φίλος σε κατάσταση που να χρειάζεστε κάποιον που να γνωρίζει πρώτες βοήθειες και πώς να τις παρέχει και να μην ξέρετε που να απευθυνθείτε;
Σίγουρα το παραπάνω ερώτημα κάθε άλλο από ρητορικό είναι, αφού πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια και δεν ξέρουν ή δεν φαντάζονται που μπορούν να την βρουν. Σε αντίστοιχη θέση βρέθηκαν και οι τρεις δημιουργοί μιας καινοτόμας και πρωτοποριακής εφαρμογής και για το λόγο αυτό την… εμπνεύστηκαν.
Ο λόγος για την εφαρμογή NURSIFY. Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία μπορούν να προστεθούν οι εθελοντές που γνωρίζουν πώς να παρέχουν πρώτες βοήθειες. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να την «κατεβάσουν» και πατώντας απλώς ένα κουμπί να ενημερώνονται ανά πάσα ώρα και στιγμή για τους διαθέσιμους εθελοντές που βρίσκονται σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων.
Η ιδέα ανήκει σε μια ομάδα τριών νέων ηλικίας μεταξύ 23- 33 ετών με έδρα τη Λάρισα. Πρόκειται για τους: Γιώργο Γκενς, Βασίλη Πάλλα και Τζικούλη Θανάση.
Σύμφωνα με τον κ. Θανάση Τζικούλη που μίλησε στο www.ka-business.gr: «Όταν υπάρχει κάποιο περιστατικό που χρήζει πρώτων βοηθειών μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή είτε για να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον εθελοντή που βρίσκεται κοντά σου είτε να παράσχεις ο ίδιος πρώτες βοήθειες. Ο εθελοντής θα ενημερώνεται μέσω ειδοποίησης στο κινητό του».
Όπως αναφέρει ο ίδιος αφορμή για την δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής ήταν… προσωπικά βιώματα. Η εφαρμογή λειτουργεί μόλις δυο μήνες και αν και βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο η απήχηση στο κοινό είναι πολύ θετική.
«Η λειτουργία της είναι πολύ απλή. Εάν κάποιος είναι εθελοντής μπορεί να καταχωρίσει τα στοιχεία του. Στην συνέχεια όσοι χρειαστούν βοήθεια μπορούν απλώς πατώντας ένα κουμπί να την έχουν» σχολιάζει ο κ. Τζικούλης. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι ο χρόνος μετάβασης ενός εθελοντή στο σημείο από όπου θα τον καλέσουν αγγίζει τα εννέα λεπτά. «Πρόκειται για μια λειτουργική εφαρμογή την οποία όμως εξελίσσουμε συνεχώς» αναφέρει στο www.ka-business.gr ένας εκ των δημιουργών. Πως όμως δουλεύει ακριβώς; «Από την δημοσίευση της δοκιμαστικής έκδοσης (public beta) και μετά, το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να την εγκαταστήσει μέσα από το Google Play Store και να κάνει μία εγγραφή».
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές android και δωρεάν για «κατέβασμα». Αυτή την περίοδο οι δημιουργοί της κάνουν ενημέρωση σε Νοσοκομεία και ομάδες εθελοντών για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει, ενώ στα άμεσα σχέδιά τους είναι να ενημερώσουν και επαγγελματίες της υγείας.
Πως όμως την αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα ο κόσμος; «Μέχρι σήμερα ο κόσμος δείχνει ενθουσιασμένος. Ενδιαφέρεται για τον τρόπο λειτουργίας. Δίνεται η δυνατότητα σε εθελοντές που γνωρίζουν από Πρώτες Βοήθειες να τις παρέχουν άμεσα» σχολιάζει.
Σημειώνεται πως το Nursify βραβεύτηκε ως πρώτη startup στην Ελλάδα στον τομέα της υγείας και πλέον διεκδικεί βραβείο και στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Europe Startup Awards στις Βρυξέλλες.
Μια πρωτοποριακή εφαρμογή που… παρέχει Πρώτες Βοήθειες σε όσους τις χρειάζονται! – Βραβεύτηκε ως η καλύτερη start up εταιρία στον χώρο της υγείαςhttps://www.youtube.com/watch?v=uZ8iLs0K7AI