Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Καινοτομία Καινοτομία στο πιάτο μας! Λάδι και ξύδι με... γεύσεις που μοσχοβολούν

Καινοτομία στο πιάτο μας! Λάδι και ξύδι με… γεύσεις που μοσχοβολούν

 

Όσο το μυαλό παίρνει… στροφές, σίγουρα η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μπορούν να σημειώσουν θετικά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ιδέας που είχαν δυο αδέλφια, ο Αναστάσιος και ο Άγγελος Δούκας από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας οι οποίοι έβαλαν στο ελαιόλαδο και το ξύδι μας… γεύση! Και μάλιστα το λάδι τους όχι μόνο έγινε ανάρπαστο σε Ελλάδα και Αμερική αλλά έχει κατακτήσει και δεκάδες βραβεία.

Τα προϊόντα ARISTON κυκλοφορούν σε δεκαεννέα γεύσεις ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές και… ουρανίσκους.

Η ιδέα ξεκίνησε το 1997. Τα δυο αδέρφια θέλησαν να δημιουργήσουν το δικό τους λάδι που θα κατακτούσε την αμερικανική αγορά. Έτσι, δοκίμασαν να συνδυάσουν το παρθένο ελαιόλαδο με γεύσεις, πορτοκαλιού, σοκολάτας και δεκάδων άλλων προϊόντων. Το στοίχημα πέτυχε! Το αμερικανικό κοινό ενθουσιάστηκε. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τους Έλληνες αν αναλογιστεί κανείς ότι σήμερα, τα λάδια και τα ξύδια ARISTON χρησιμοποιούν οι πιο γνωστοί chef της χώρας.

Το αρωματικό λάδι κυκλοφορεί στις εξής γεύσεις: lime, βασιλικός, τσίλι, πορτοκάλι, σαγκουίνι, θυμάρι, δενδρολίβανο, λεμόνι, σκόρδο, ρίγανη, σοκολάτα, πίτσα, πέστο, σαφράν, τρούφα και κάρυ.

Από την άλλη, το βαλσάμικο ξύδι βγαίνει σε συνδυασμό με γεύση ροδιού, σύκου, βατόμουρου, φράουλα, δαμάσκηνο, λευκό βαλσάμικο, μύρτιλο, μήλο και μούρο.

Αναφερόμενος στη διαδικασία παρασκευής των αρωματικών λαδιών ο κ. Άγγελος Δούκας σχολιάζει στο ka-business.gr: «παίρνουμε από κάθε προϊόν το αντίστοιχο έλαιο. Το αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο και έχουμε ένα ωραιότατο αρωματικό λάδι. Θέλαμε να δημιουργήσουμε αρωματικά λάδια για να ιντριγκάρουμε γυναίκες, άνδρες, μάγειρες και πολλούς καταναλωτές».

Ο καινοτόμος παραγωγός αναφέρει πως ενώ στην Ελλάδα το λάδι με γεύση φαίνεται περίεργο, στην Αμερική (από όπου ξεκίνησε ο κ. Δούκας) είναι κάτι διαδεδομένο. «Θέλαμε να διαφέρουμε από τους άλλους και βάλαμε γεύση στα λάδια μας» λέει. «Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τις γεύσεις μας. Στους σεφ λύνουν τα χέρια, οι καταναλωτές τις αγοράζει από τα καταστήματά μας και οι επαγγελματίες από τις εκθέσεις όπου τα λάδια μας γίνονται ανάρπαστα» υπογραμμίζει.

Η παραγωγή του ελαιολάδου γίνεται στη Μεσσηνία σε εγκαταστάσεις και συσκευαστήριο ιδιόκτητα. Αν και τα αδέλφια Δούκα έχουν τους δικούς τους ελαιώνες, η μεγάλη ζήτηση τους αναγκάζει να αγοράζουν περίπου 160 τόνους ελαιόλαδο το χρόνο από παραγωγούς της Μεσσηνίας.

Η εταιρία ARISTON παράγει επίσης πετιµέζι, µέλι, σταφίδα, µαρµελάδες, βαλσάµικα ξίδια µε ιδιαίτερες γεύσεις και παραδοσιακά σαπούνια.

Τα αρωματικά λάδια και ξύδια που παράγονται από την εταιρία πωλούνται σε συσκευασίες των 250 ml και κοστίζουν έναντι 4,5 ευρώ το μπουκάλι.

 

Το ka-business.gr προτείνει

BEYOND: Εγκαινιάζεται σήμερα η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας
Με 275 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, 22 χώρες, 440 Έλληνες και ξένους ομιλητές, B2B Matchmaking Event με πάνω από 200 συμμετέχοντες και περισσότερα από...
Αγορά: Φωτιά άναψε το “καλάθι του Πάσχα” με το αρνάκι να πωλείται προς 10 ευρώ – Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι
Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης εδώ στο Καπάνι η κίνηση είναι ιδιαίτερα μουδιασμένη, ο κόσμος δεν ψωνίζει. Οι τιμές  στο αρνάκι και το κατσικάκι...
Τράπεζα Πειραιώς: Παράταση Προγράμματος Ανταμοιβής Συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων
Η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θέατρο: Ο κύκλος των χαμένων ποιητών
«Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» για λίγες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον Τζον Κήτινγκ, τον αντισυμβατικό καθηγητή που όλοι θα θέλαμε...
BEYOND: Εγκαινιάζεται σήμερα η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας
Με 275 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, 22 χώρες, 440 Έλληνες και ξένους ομιλητές, B2B Matchmaking Event με πάνω από 200 συμμετέχοντες και περισσότερα από...
Αγορά: Φωτιά άναψε το “καλάθι του Πάσχα” με το αρνάκι να πωλείται προς 10 ευρώ – Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι
Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης εδώ στο Καπάνι η κίνηση είναι ιδιαίτερα μουδιασμένη, ο κόσμος δεν ψωνίζει. Οι τιμές  στο αρνάκι και το κατσικάκι...