Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δράσεις ΕΑΣΘ: Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον

ΕΑΣΘ: Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον

Με σύνθημα “Enjoy it’s from Europe” το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia, εταίρος της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης, με το διακριτικό τίτλο ΕΑΣΘ, διοργάνωσε το Φεστιβάλ Ρυζιού TASTARRÓS στη Βαλένθια της Ισπανίας στις αρχές Απριλίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EURICE «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία».

Στην κεντρική πλατεία του Δημαρχείου της Βαλένθια την Placa del’ Ajuntament στήθηκε ένα μοναδικό σκηνικό, όπου σε μια ελεγχόμενη διαδρομή παρουσιάζονταν όλες οι πληροφορίες για την βιωσιμότητα της καλλιέργειας του ρυζιού στην Ισπανία και την Ελλάδα, μαζί με τα χαρακτηριστικά πιάτα των δύο χωρών, την παέγια και τα γεμιστά. Οι παραδοσιακές ξύλινες βάρκες των ψαράδων, από την περιοχή της Αλμπουφέρα, όπου καλλιεργείται το ρύζι της Βαλένθια, συμπλήρωναν το μοναδικό σκηνικό, ενώ ακριβώς δίπλα είχε στηθεί εξέδρα για την ζωντανή παρουσίαση πιάτων παέγιας από διάσημους Ισπανούς σεφ.

Σε παρακείμενο χώρο είχαν στηθεί ειδικοί οικίσκοι για τα εστιατόρια, που συμμετείχαν στη διοργάνωση, οι σεφ των οποίων μαγείρευαν ο καθένας τη δική του εκδοχή του χαρακτηριστικού πιάτου της Ισπανίας, την παέγια, την οποία μπορούσαν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς το ρύζι και η παέγια είναι μέρος της κουλτούρας των Βαλενθιάνων.

Για τους “μικρούς” συμμετέχοντες στο φεστιβάλ, είχε επίσης απλωθεί στην πλατεία ακατέργαστο ρύζι, σε μια επιφάνεια αρκετών τετραγωνικών, σημείο που αποτέλεσε πόλο έλξης των παιδιών, τα οποία επιδόθηκαν σε ατελείωτα παιχνίδι πάνω του.

Την δεύτερη μέρα της διοργάνωσης έγινε και διαγωνισμός παέγιας ανάμεσα σε σεφ εστιατορίων της περιοχής, ενώ αισθητή έκανε την παρουσία του ο Ισπανός Chef Ambassador του προγράμματος, βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin,Quique Dacosta.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν από την ΕΑΣΘ ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Τσιχήτας, και ο Γενικός Διευθυντής κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ενώ μέλη της ελληνικής αποστολής που παραβρέθηκαν στο φεστιβάλ και επισκέφτηκαν χώρους παραγωγής και επεξεργασίας ρυζιού ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος γεύσης Βασίλης Δημαράς και η Λία Μπουντιούκου από το Chef Stories. Το χώρο του Φεστιβάλ επισκέφθηκε και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στη Βαλένθια κ. Θεόφιλος Μαργέλλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, αλλά και να ενημερωθεί για το σημαντικό πρόγραμμα EURICE. Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος, έχει η εταιρεία NOVACERTΕΠΕ

Το ka-business.gr προτείνει

ka-business.gr: TV SPOT – 18o πολυσυνέδριο Καινοτομία & Ανάπτυξη
Βιώσιμη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα - Οι προκλήσεις του μέλλοντος - Η παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στα παιδιά μας - Η ζωή μας όλη.   5Ο ομιλητές...
Η Κροατία ενέκρινε την εγγραφή της γυναικοκτονίας στη νομοθεσία
Η Βουλή της Κροατίας ενέκρινε χθες τροπολογίες στον ποινικό κώδικα προκειμένου η γυναικοκτονία να εγγραφεί ως ξεχωριστό έγκλημα, καθιστώντας την Κροατία την τρίτη χώρα...
Βουλή: Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τους δικηγόρους
Με περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και με την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ρέθυμνο: Από το καρναβάλι στο νοσοκομείο λόγω μέθης – Τέσσερις ήταν ανήλικοι
Αρκετά περιστατικά μέθης σημειώθηκαν και φέτος στο Καρναβάλι του Ρεθύμνου. Από το απόγευμα της Κυριακής ως τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας μεταφέρθηκαν στα επείγοντα του...
Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό το 2024
Αισιόδοξα είναι για τον ελληνικό τουρισμό τα μηνύματα για την τρέχουσα τουριστική χρονιά, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση, την ITB
ΟΗΕ: Από τώρα έως τον Μάιο αναμένεται λιμός στη βόρεια Γάζα
Από τώρα έως τον Μάιο αναμένεται λιμός στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι λόγω των συγκρούσεων, σύμφωνα με την έκθεση...