Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Αυτή είναι η εικόνα του covid στον πλανήτη

Αυτή είναι η εικόνα του covid στον πλανήτη

Σύμφωνα με το WorldMeters: 

Εξαιρετικά υψηλοί παραμένουν οι αριθμοί νέων κρουσμάτων και θανάτων από την εξάπλωση της πανδημίας κορωνοϊού στον πλανήτη παρά τις σχετικές διακυμάνσεις. Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 584.000 νέα μολύνσεις ενώ 11.714 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο, αξίζει να επισημανθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία (δείτε αναλυτικά παρακάτω) το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε περισσότερα νέα κρούσματα ακόμη και από την Ινδία με το 1.3 δισ. κατοίκους, καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Η δε Ευρώπη με περισσότερα από 20 εκατ. κρούσματα από την εμφάνιση του Sars Cov 2 στην ήπειρο, είναι η πλέον πληγείσα περιοχή του πλανήτη με τις 52 χώρες να καταγράφουν περίπου 18,8 εκατ. κρούσματα και ενώ οι νεκροί ξεπερνούν πλέον τους 433.500. Από τις αρχές του μήνα στην ήπειρο καταγράφηκε το 40% όλων των νέων κρουσμάτων που ανιχνεύθηκαν παρά την σχετική σταθεροποίηση που δείχνουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Οι 10 χώρες της Ευρώπης με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο ήταν οι: Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Πολωνία, Σερβία, Ρουμανία, Ολλανδία ενώ η Ιταλία, η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν κατά σειρά τον υψηλότερο αριθμό νεκρών. 

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία © Παρέχεται από: Huffington Post Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φθάσει πλέον τα 68.568.681, οι νεκροί ανέχονται σε 1.563.133 ενώ έχουν αναρρώσει 47.462.805. Από τους υπόλοιπους ασθενείς 106.396 είναι σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση και ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί ταχύτατα τις τελευταίες εβδομάδες αποτελώντας μαζί με τον αριθμό των νεκρών την πιο ακριβής ένδειξης της σοβαρότητας της κατάστασης αφού ο αριθμός των κρουσμάτων συνδέεται άρρηκτα με τον αριθμό των τεστ  που διενεργούνται.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα με 118.045 κρούσματα και 3.194 νεκρούς βρίσκεται στην 63η και 45η σε παγκόσμιο επίπεδο (24η και 19η σε ευρωπαϊκό επίπεδο) ενώ κατ′ αναλογία πληθυσμού στις 86η και 56η αντίστοιχα (43η και 30η στην Ευρώπη). Επίσης κατ′ αναλογία πληθυσμού είναι και στην 62η θέση παγκοσμίως (33η στην Ευρώπη) σε ό,τι αφορά τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται. 

Πώς φτάσαμε στο εμβόλιο τόσο γρήγορα – Μια απάντηση στους δύσπιστους

Γυρίζει πίσω το πλοίο που έκανε κρουαζιέρα στο πουθενά λόγω κρούσματος κορονοϊού

Ριο Ντε Τζενέιρο, Βραζιλία © Παρέχεται από: Huffington Post Ριο Ντε Τζενέιρο, Βραζιλία 

Οι 10 χώρες με τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων

(στην παρένθεση αναφέρεται η θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη σε ό,τι αφορά τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων).

ΗΠΑ (1) – 293.398, 15.591.709 κρούσματα

Με 2.913 θανάτους σε μια ημέρα η κατάσταση στις ΗΠΑ παραμένει εξαιρετικά δύσκολη ενώ ο αριθμός πλησιάζει το τελευταίο θλιβερό ρεκόρ των 2.926 νεκρών της 3ης Νοεμβρίου. Η δε κατάσταση εκτιμάται πως μπορεί να επιδεινωθεί και άλλο αφού οι επιπτώσεις από την ”χαλάρωση” την Ημέρα των Ευχαριστιών δεν έχει φανεί πλήρως. Στο μεταξύ καταγράφηκαν ακόμη 208.121 κρούσματα που είναι και ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας με τους άλλους τρεις να έχουν σημειωθεί μόλις την τελευταία εβδομάδα με αποκορύφωμα την 4η Δεκεμβρίου με 238.065.

Βραζιλία (3) – 178.184 νεκροί, 6.675.915 κρούσματα

Η Βραζιλία που βρίσκεται ξανά στην δεύτερη θέση παγκοσμίως με την υψηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων από τον ιό, κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο ακόμη 47.850 καθώς και 796 θανάτους εξαιτίας της Covid-19. Σημειώνεται πως στα δεδομένα που ανακοινώνονται καταγράφονται μεγάλες διακυμάνσεις από τη μια μέρα στη άλλη, αλλά σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι σημαντικά υψηλός από τις αρχές Νοεμβρίου ενώ ανοδική φαίνεται να είναι και η τάση του αριθμού των θανάτων.

Νέο Δελχί, Ινδία. © Παρέχεται από: Huffington Post Νέο Δελχί, Ινδία. 

Τουρκία (16) – 15.314 νεκροί, 893.630 κρούσματα

Η γείτονα χώρα βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση σε ό,τι αφορά την κατάταξη της βάσει του αριθμού των νέων κρουσμάτων που καταγράφει, δηλαδή πιο ψηλά και από την Ινδία του 1,3δισ. κατοίκων. Στην Τουρκία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε διπλό θλιβερό ρεκόρ με 33.198 νέες μολύνσεις και ακόμη 211 θάνατοι ενώ η άνοδος που καταγράφεται και στα δύο αυτά μεγέθη είναι σοκαριστική. Παρατηρώντας βέβαια κανείς τα γραφήματα και τα στοιχεία θα παρατηρήσει πως στα στοιχεία που δημοσιεύονται, η καταγραφή της αύξηση των θανάτων προηγήθηκε αυτής των κρουσμάτων κάτι που μπορεί να σημαίνει είτε ότι γίνονταν πολύ λίγα τεστ είτε ότι υπήρχε θέμα στον τρόπο καταγραφής και ανακοίνωσης των κρουσμάτων.

Ινδία (2) – 141.398 νεκροί, 9.735.975 κρούσματα 

Συνεχίζεται η σταδιακή επιβράδυνσης της εξάπλωση του ιού στη χώρα που το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε ακόμη 32.067 νέα κρούσματα και 404 θανάτους εξαιτίας της Covid-19 που είναι και ένας από τους χαμηλότερους που έχουν ανακοινωθεί από τις αρχές από τον Ιούλιο.

Μόσχα, Ρωσία© Παρέχεται από: Huffington Post Μόσχα, Ρωσία

Ρωσία (4) – 44.159 νεκροί, 2.515.009 κρούσματα

Εξαιρετικά υψηλός και πολύ κοντά στα νέα θλιβερά ρεκόρ που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες είναι τόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων όσο και των θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού αφού το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 26.097 και 562 αντίστοιχα. Στη Ρωσία έχουμε πολύ σοβαρή επιτάχυνση της εξάπλωσης της πανδημίας από τον Σεπτέμβριο με τη χώρα να παρουσιάζει ακόμη και πέντε φορές περισσότερες νέες μολύνσεις σε ημερήσια βάση και θανάτους.

Από την πρώτη δόση εμφάνισε αντισώματα ο Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο

Γερμανία (11) – 20.161 νεκροί, 1.218.325 κρούσματα

Η χώρα κατέγραψε νέο ρεκόρ θανάτων από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο με 622 νεκρούς ενώ ο υψηλότερος αριθμός που είχε αναφερθεί μέχρι σήμερα ήταν 497 την 1η Δεκεμβρίου. Η θλιβερή αυτή είδηση, έρχεται τη στιγμή που η χώρα καταγράφει μια πολύ μικρή -και αρκετά ακανόνιστη- υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων στα οποία προστέθηκαν ακόμη 18.319.

Το κλαμπ φετιχιστών στο Βερολίνο που μετατρέπεται σε διαγνωστικό κέντρο για τον κορονοϊό

Νέα αυστηρότερα μέτρα πριν τα Χριστούγεννα εξετάζει η Γερμανία

Βερολίνο, Γερμανία© Παρέχεται από: Huffington Post Βερολίνο, Γερμανία

Ιταλία (6) – 61.240 νεκροί, 1.757.394 κρούσματα

Περιορίζεται η εξάπλωση του ιού αφού από τα μέσα Νοεμβρίου έχουμε σταδιακή μείωση του αριθμού των νέων μολύνσεων σε ημερήσια βάση ωστόσο αυτή η βελτίωση δεν αποτυπώνεται ακόμη πλήρωσε στον αριθμό των νεκρών αφού ο αριθμός των νέων θανάτων παραμένει εξαιρετικά υψηλός. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 14.842 νέες μολύνσεις και ακόμη 634 θάνατοι ενώ μόλις στις 3 Δεκεμβρίου η χώρα ανακοίνωσε τον υψηλότερο αριθμό νεκρών σε μια ημέρα, από την έναρξη της πανδημίας, αφού έφτασαν τους 993.

Διακόπτεται η σιδηροδρομική σύνδεση Ελβετίας -Ιταλίας λόγω κορονοϊού

Γαλλία (5) – 56.352 νεκροί, 2.309.621 κρούσματα 

Στη χώρα, όπου καταγράφεται σημαντική τάση μείωσης των νέων κρουσμάτων μετά το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν ακόμη 13.713 νέες μολύνσεις αλλά ο αριθμός των νεκρών παραμένει αρκετά υψηλός. Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν ακόμη 491 θάνατοι και παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση όπως και την προηγούμενη  ημέρα.

Μινιατούρα χριστουγεννιάτικου δέντρου μέσα σε χειρουργική μάσκα. Παρίσι, Γαλλία© Παρέχεται από: Huffington Post Μινιατούρα χριστουγεννιάτικου δέντρου μέσα σε χειρουργική μάσκα. Παρίσι, Γαλλία

Ηνωμένο Βασίλειο (7) – 62.033 νεκροί, 1.750.241 κρούσματα

Εξαιρετικά υψηλός παραμένει ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 στη χώρα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη 616 και είναι ένας από τους υψηλότερους που έχουν καταγραφεί κατά την εκδήλωση του δεύτερου κύματος με αποκορύφωμα τους 696 στις 25 Νοεμβρίου. Επίσης αναφέρθηκαν 12.282 νέα κρούσματα, αποτυπώνοντας την τάση -αν και σχετικά ασταθής- μείωσης των νέων μολύνσεων σε ημερήσια βάση.

Εμβόλιο AstraZeneca: Ανάλυση στοιχείων από το Lancet δείχνει ότι θα χρειαστεί κι άλλη έρευνα

Βρετανία: Μια 90χρονη είναι η πρώτη που έκανε το εμβόλιο της Pfizer

Ιράν (14) – 50.917 νεκροί, 1.062,397 κρούσματα

Παρά την τάση επιβράδυνσης της εξάπλωση του ιού που καταγράφεται από τα τέλη Νοεμβρίου τόσο ο αριθμός των νέων μολύνσεων σε ημερήσια βάση όσο και των νέων θανάτων, παραμένει υψηλός. Το τελευταίο 24ωρο οι αρχές ανακοίνωσαν ακόμη 11.023 και 323 αντίστοιχα.

Ρώμη, Ιταλία.

 

Το ka-business.gr προτείνει

Ραλλιώ Λεπίδου: Υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Κεντρική Εκδήλωση
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Προορισμός ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, αυτό ήταν το θέμα της κεντρικής  εκδήλωσης  της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ...
(video) ΛΕΠΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΩ: Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας
Την πρώτης της εκδήλωση ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΚΜ με τον συνδυασμό "Αλληλεγγύη" του Απόστολου Τζιτζικώστα, πραγματοποίησε η Δημοσιογράφος και Δημιουργός του Ραλλιώ...
Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ραλλιώ Λεπίδου: Υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Κεντρική Εκδήλωση
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Προορισμός ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, αυτό ήταν το θέμα της κεντρικής  εκδήλωσης  της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ...
(video) ΛΕΠΙΔΟΥ ΡΑΛΛΙΩ: Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας
Την πρώτης της εκδήλωση ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΚΜ με τον συνδυασμό "Αλληλεγγύη" του Απόστολου Τζιτζικώστα, πραγματοποίησε η Δημοσιογράφος και Δημιουργός του Ραλλιώ...
Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...