Κλασική μουσική από κορυφαίους σολίστ

Οι συναυλίες αποτελούν την κορύφωση αυτού του ξεχωριστού και μοναδικού στο είδος του προγράμματος που πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Georgia State University των ΗΠΑ και τη Μουσική Εταιρία Μακεδονίας, και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Οι μουσικοί Dwight Coleman, Richard Clement, Kent Smith, Christy Lee, Νεβάρτ-Βερόν Γαλιλαία, Χρίστος Γαλιλαίας, Christiana Reader, Γιάννη Τσιτσελίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Alex Peh, Γιώργος Βασιλαντωνάκης, διδάσκουν σε ανοιχτά μαθήματα (master classes): φωνητική/όπερα/μονωδία, φλάουτο, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, πιάνο, μουσική σύνθεση και μουσική δωματίου.

Το Summer Music Program έχει αποκτήσει διεθνή αναγνώριση και προσελκύει σπουδαστές, κάθε ηλικίας και επιπέδου, από όλο τον κόσμο (Αυστραλία, Αρμενία, Βέλγιο, Γαλλία, Γκάνα, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Κύπρο, Λιθουανία, Μπαχάμες) δείχνοντας το εύρος της φήμης του προγράμματος. Παράλληλα, πραγματοποιούνται διαλέξεις και συναυλίες καθηγητών και σπουδαστών. 

 

Το πρόγραμμα των ανοιχτών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

Δευτέρα 2 Ιουλίου, 9:00 μ.μ. Συναυλία Σπουδαστών στο Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής”, Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος  

Τρίτη 3 Ιουλίου, 9:00 μ.μ. Συναυλία καθηγητών και σπουδαστών με έργα Arvo Part και Gomitas, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Τετάρτη 4 Ιουλίου, 9:00μμ. Συναυλία Σύγχρονης Μουσικής και Bissell Library Composition Competition, Bissell Library (ACT)

Παρασκευή 6 Ιουλίου 8:30μμ. Παράσταση της Όπερας “Διδώ και Αινείας” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

 

Τη διεύθυνση διοργάνωσης έχει ο Χρίστος Γαλιλαίας, την καλλιτεχνική διεύθυνση η Νεβάρτ-Βερόν Γαλιλαία και τον συντονισμό του προγράμματος ο Δρ Γρηγόρης Μπακλαβάς,

αναπληρωτής Κοσμήτορας Διοικητικών Υποθέσεων του ACT.

 

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες για τις συναυλίες: 2310 398 382, 2310 398 223, 6944 912 629, 6945 392 301