Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόσωπα Αλέξανδρος Σαλαμές - Δημήτριος: Ποιος είναι ο Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος - Γιατί...

Αλέξανδρος Σαλαμές – Δημήτριος: Ποιος είναι ο Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος – Γιατί να τον ψηφίσεις?

Ο Σαλαμές Αλέξανδρος – Δημήτριος, είναι Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος στην Α’ Κοινότητα Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Ναι στη Θεσσαλονίκη» και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

 

Ο Αλέξανδρος Σαλαμές συστήνεται στο ka-business.gr και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να κατέβει υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Γιατί κατεβαίνω στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές:

 

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ως δημοσιογράφος και επιχειρηματίας έχω ασχοληθεί με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και με τα όμορφά της: με τους ανθρώπους, τις σκηνές της, τις δράσεις και τις κινήσεις της.

Η συνεχής επαφή μου με το κόσμο και τους ανθρώπους της πόλης σε συνδυασμό με την επιθυμία μου για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αποτέλεσε την αφορμή να ασχοληθώ με τα κοινά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την Α΄ κοινότητα, την επέλεξα γιατί είναι η γειτονιά που μεγάλωσα και το γνωρίζω καλά. Θέλω να την δω να ευημερεί, να βελτιώνεται. Να γίνει το κέντρο των πόλεων που ζηλεύουμε. Οι δυνατότητες είναι εκεί και μας περιμένουν.

Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους με όραμα, φρέσκιες ιδέες, στόχους και όρεξη για δουλειά.

Έχοντας ως πυξίδα το συμφέρον της πόλης επιλέγω να συμπορευτώ με το Κωνσταντίνο Ζέρβα και το συνδυασμό ”Ναι στη Θεσσαλονίκη” για μία πόλη φιλική και λειτουργική προς το πολίτη, για μία πόλη που ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ!

 

Τρεις βασικοί άξονες που με ενδιαφέρουν αναφορικά, με την ανάδειξη του κέντρου της πόλης που ζω:

 

1)Τόνωση της εξωστρέφειας.

Μέχρι σήμερα η Θεσσαλονίκη σε μεγάλο βαθμό είναι η πόλη του “διημέρου” για τους περισσότερους τουρίστες. Μία στάση για μία – δύο ημέρες, πριν αναχωρήσουν για τη Χαλκιδική, την Αθήνα ή κάποιο κοντινό νησί. Αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει. Όσοι έχουμε ταξιδέψει στο εξωτερικό γνωρίζουμε, ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει όλα τα σημεία αναφοράς που μπορούν να την καταστήσουν, ως μία πόλη που μπορεί να αναδειχτεί σε βασικό ταξιδιωτικό προορισμό.

2)Αναβάθμιση και ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου.

Είμαι παιδί του “πάνω από την Εγνατία κέντρου”. Είναι μία πανέμορφη γειτονιά με δεκάδες καταστήματα, γωνιές, δρόμους και μνημεία, που θα ζήλευαν πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Χρόνια τώρα επικεντρωνόμαστε στις πιο “ιλουστρασιόν” περιοχές, την ίδια στιγμή που ο πραγματικός χαρακτήρας της Θεσσαλονίκη βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό.

3)Δράσεις και εκδηλώσεις για στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής.

Όποιος γνωρίζει το φεστιβάλ “Εύηχη Πόλη” του Δήμου Βέροιας, γνωρίζει πως ο πολιτισμός και οι δράσεις, μπορούν να τρυπώσουν σε κάθε γειτονιά, να της δώσουν ζωή, να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και να αναπλάσουν το χαρακτήρα μίας ολόκληρης περιοχής. Αν μία μικρότερη πόλη όπως η Βέροια, καταφέρνει κάτι τόσο μεγάλο, δεν βλέπω τον λόγο να μη κλείσουμε και εμείς το μάτι σε αυτή την εξαιρετική ιδέα.

Ποιος είμαι και τι έχω κάνει:

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη όπου κατοικώ μέχρι και σήμερα.  Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο City College και Θεολογία με Μεταπτυχιακό στις σύγχρονες μεθόδους Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στην Εκκλησία στο Α.Π.Θ.

Υπήρξα μέλος και Α’ Γραμματέας της Χριστιανικής Φοιτητικής Ένωσης Θεσσαλονίκης με έντονη κοινωφελή προσφορά αλλά και παρεμβάσεις στη πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης.

Επί σειρά ετών εργάστηκα ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες ”Αγγελιοφόρος” και ”Αγγελιοφόρος της Κυριακής” , καθώς και στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ”TV 100”. 

Είμαι ενεργό μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, όπου το 2022 είχα τη τιμή να εργαστώ  ως επικεφαλής επικοινωνίας στο 11ο Συνέδριο  που πραγματοποιήθηκε στη Καρλσρούη της Γερμανίας.

Από το 2012 είμαι ιδιοκτήτης της εταιρείας Επικοινωνίας και Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Σεμιναρίων ΄΄ΑRT ON THE ROAD”.

 

 

Πως μπορείς να με ψηφίσεις:

Αν είσαι κάτοικος της Α’ Κοινότητας, που σημαίνει ότι ζεις στο κέντρο αυτής της πόλης μέχρι και της παρυφές της Άνω Πόλης, θα με βρεις στο ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Ζέρβα, αμέσως μετά τη λίστα δημοτικών συμβούλων.

 

Το ka-business.gr προτείνει

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...
Παγκόσμια ημέρα καρδιάς: Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Ένας στους τρεις θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα συμβαίνουν πρόωρα σε άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα παγκοσμίως παρά από...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
SCOPE: Communications υπογράφει σύμβαση επικοινωνίας με τον Frontex
Η SCOPE Communications, το in-house agency της Netcompany-Intrasoft, υπέγραψε νέα τετραετή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της ΕΕ (Frontex), για υπηρεσίες...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...