Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παρέμβαση Προέδρου ΠΟΕΔΗΝ: Μπούκωσαν οι λιγοστές ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ

Παρέμβαση Προέδρου ΠΟΕΔΗΝ: Μπούκωσαν οι λιγοστές ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ

Ο Γιαννάκος Μιχαήλ Προέδρος ΠΟΕΔΗΝ παρενέβη σχετικά με τις κλινικές κορωνοϊού που δημιουργήθηκαν στα Νοσοκομεία χωρίς σε πολλές περιπτώσεις να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, γέμισαν σε τεράστιο βαθμό και οι λιγοστές ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας άλλαξε για την αντιμετώπιση της 2ης φάσης της πανδημίας. Τον Μάρτιο – Απρίλιο κατά το 1ο κύμα της πανδημίας είχαμε Νοσοκομεία αναφοράς και αποκλειστικά Νοσοκομεία Νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού  (πχ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ, ΛΟΙΜΩΔΩΝ, ΝΙΜΤΣ κλπ).

Τώρα  στα περισσότερα Νοσοκομεία λειτουργούν κλινικές κορωνοϊού και υπόπτων κρουσμάτων (διεκπεραιώνονται με την ολοκλήρωση του εργαστηριακού ελέγχου). Θα πρέπει στα εν λόγω Νοσοκομεία να γίνουν οι κατάλληλες κτηριακές παρεμβάσεις, να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου οι κλινικές αυτές να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας και αποφυγής διασποράς του ιού.

Από πολλά Σωματεία Εργαζομένων καταγγέλλεται ότι δεν υπάρχουν ξεχωριστές τουαλέτες (ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ) ξεχωριστή είσοδος (Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ), δεν απομονώνονται οι θάλαμοι, δεν κλείνουν οι πόρτες. Μας  επισημαίνουν ότι οι χώροι Νοσηλείας υπόπτων κρουσμάτων δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας.

Στο Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ δεν υπάρχουν φορητά ακτινολογικά μηχανήματα που να καλύπτουν τα περιστατικά κορωνοϊού. Εξαιτίας αυτών υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Ένα αρνητικό ύποπτο κρούσμα όπως θα αποδειχθεί από τον εργαστηριακό έλεγχο μπορεί να προσβληθεί από ένα θετικό ύποπτο κρούσμα.

Απαραίτητη η προμήθεια όλων των Νοσοκομείων που διαθέτουν κλινικές κορωνοϊού Μοριακού αναλυτή και αντιδραστηρίων προκειμένου να εκδίδουν αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να διεκπεραιώνονται τα περιστατικά έγκαιρα και να σταματήσει η λειτουργία των κλινικών ύποπτων κρουσμάτων. 

Το ΘΡΙΑΣΙΟ προμηθεύτηκε Μοριακό αναλυτή, εκδίδονται τα αποτελέσματα γρηγορότερα τώρα όμως δεν διαθέτει αντιδραστήρια και συνεχίζουν να λιμνάζουν τα περιστατικά. Το ίδιο σε Νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων στο ΑΧΕΠΑ που τα εξυπηρετεί.

Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό προσωπικού για να στελεχώσουν επαρκώς τις κλινικές κορωνοϊού. Σε πολλά Νοσοκομεία είναι δύο Νοσηλεύτριες σε κάθε βάρδια για 35 ασθενείς που είναι αδύνατη η ασφαλής Νοσηλεία. 

Θα πρέπει να αναπτυχθούν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού. Δεν περισσεύουν Γενικές ΜΕΘ για να μετατρέπονται σε κλινικές ΜΕΘ κορωνοϊού. Σε Δελτίο Τύπου η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε αναλυτικά  στην κατάσταση των ΜΕΘ. Με τέτοιες αποφάσεις τα Νοσοκομεία θα αναγκασθούν να αναστείλουν σοβαρά χειρουργεία (μεταμοσχεύσεων κ.α. πχ ΛΑΪΚΟ). 

Πολλές από τις Γενικές ΜΕΘ δεν διαθέτουν την υποδομή για να αλλάξουν χρήση. Χρειάζονται κτηριακές παρεμβάσεις και εξοπλισμός. Πότε θα γίνουν ή θα λειτουργήσουν χωρίς ασφάλεια. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα Νοσοκομεία που μπορούν να νοσηλεύουν περιστατικά κορωνοϊού (πχ ΛΟΙΜΩΔΩΝ).

Ο ΕΟΔΥ έκανε πρόταση να χρησιμοποιηθεί η πτέρυγα ΜΠΟΜΠΟΛΑ του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ για νοσηλεία 80 περιστατικών κορωνοϊού και όμως. Ο ΕΦΚΑ που είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου το παραχώρησε στο Δήμο για νηπιαγωγείο. Αν είναι δυνατόν.

Μάσκες, γάντια με το σταγονόμετρο. Τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι ανεπαρκέστατα.

Θα πρέπει λοιπόν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποφεύγεται η ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού».  

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

United Group: Στις αρχές του 2022 η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Wind
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 αναμένει η διοίκηση της United Group ότι θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Wind, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στην...
Μετάλλαξη Όμικρον: Οι οίκοι αξιολόγησης φοβούνται ότι μπορεί να πλήξει τις προοπτικές ανάπτυξης παγκοσμίως
Η παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού θα μπορούσε να πλήξει τις προοπτικές ανάπτυξης παγκοσμίως αλλά και να ωθήσει σε αύξηση των τιμών, εκτιμούν οι...
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού
Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης «επέστρεψε» στην πόλη που της χάρισε το Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο για να παρουσιάσει...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

United Group: Στις αρχές του 2022 η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Wind
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 αναμένει η διοίκηση της United Group ότι θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Wind, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στην...
ΕΛΓΕΚΑ: Ενισχυμένα κέρδη και μικρή μείωση του τζίρου στο εννεάμηνο
Ενίσχυση των κερδών αλλά και μικρή μείωση του τζίρου στο εννεάμηνο του 2021, κατέγραψε η ΕΛΓΕΚΑ, σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα.  Αναλυτικά: • Ο...
Μετάλλαξη Όμικρον: Οι οίκοι αξιολόγησης φοβούνται ότι μπορεί να πλήξει τις προοπτικές ανάπτυξης παγκοσμίως
Η παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού θα μπορούσε να πλήξει τις προοπτικές ανάπτυξης παγκοσμίως αλλά και να ωθήσει σε αύξηση των τιμών, εκτιμούν οι...