Η πρόταση της Πρωτοβουλίας, όπως παρουσιάστηκε από τον πρώην υπουργό, Γιάννη Μαγκριώτη, είναι να κατασκευαστεί ένα μητροπολιτικό πάρκο στον υπάρχοντα χώρο, το οποίο θα ενσωματώσει αθλητικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και ελαφρές εκθεσιακές δραστηριότητες και να μεταφερθούν οι βαριές εκθέσεις δυτικά, στον χώρο της Σίνδου.

Ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε ότι η πρόταση της Πρωτοβουλίας ταυτίζεται με τον παλαιότερο σχεδιασμό που ίσχυε μέχρι το 2012 και εγκαταλείφθηκε λόγω έλλειψης δημοσίων πόρων, ένα επιχείρημα που, όπως τόνισε, δεν ισχύει πλέον.

Για μια πρόταση ανάπλασης τριπλής ωφέλειας έκανε λόγο ο Στράτος Μάνος, πολεοδόμος χωροτάκτης, καθώς “αναβαθμίζει τόσο την κεντρική όσο και τη δυτική Θεσσαλονίκη αλλά και γιατί εξασφαλίζει όρους βιωσιμότητας σε διάρκεια 50ετίας για την ίδια την Έκθεση”.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος δήλωσε ότι “οι καινούριες εγκαταστάσεις της Έκθεσης πρέπει να γίνουν δυτικά και να είναι τέτοιες που να μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες εκθέσεις και συνέδρια”.