Χωρίς αξονικό τομογράφο το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης !!!

Χωρίς αξονικό τομογράφο θα μείνει τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 8/2/21 το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από βλάβη του μοναδικού αξονικού τομογράφου που διαθέτει το νοσοκομείο στη γενική εφημερία της 4/2/21. Χτες το Ιπποκράτειο διεκπεραίωσε τη γενική εφημερία χωρίς αξονικό τομογράφο και τα περιστατικά που έπρεπε να κάνουν αξονική καλύφθηκαν από τον αξονικό τομογράφο του ΑΧΕΠΑ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όσον αφορά τα προβλήματα με τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου που προκύπτουν από την έλλειψη δεύτερου μηχανήματος για μια εξέταση πρώτης γραμμής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας.. Ήδη όλη την περίοδο από το Σεπτέμβρη και μετά που το Ιπποκράτειο μετατράπηκε σε νοσοκομείο αναφοράς για τον covid και έφτασε να νοσηλεύει μέχρι και 300 ασθενείς με κορονοϊό, η λειτουργία μόνο ενός μηχανήματος είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του αξονικού με πολύ περισσότερα περιστατικά και την εξάντληση του έτσι κι αλλιώς ελλιπούς προσωπικού, την ενδονοσοκομειακή διασπορά (καθώς οι ασθενείς με κορονοϊό μεταφερόταν από τις κλινικές covid του κτιρίου Γ στον αξονικό που βρίσκεται στο κτίριο Α διασχίζοντας όλο το νοσοκομείο), αλλά και τη μεγάλη καθυστέρηση λόγω της απαραίτητης απολύμανσης μετά από κάθε περιστατικό.

Η τοποθέτηση ενός δεύτερου αξονικού τομογράφου στο κτίριο Γ είναι απαραίτητη για την αποσυμφόρηση του μοναδικού μηχανήματος αλλά και για την ασφαλέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών κορονοϊού.

Παρά τις επισημάνσεις του Σωματείου Εργαζομένων προς τη Διοίκηση αλλά και του Ιατρικού προσωπικού για την αναγκαιότητα αυτή από την αρχή της πανδημίας, όπως άλλωστε προβλέπουν όλες οι διεθνείς οδηγίες και πρωτόκολλα, η διοικήσεις του νοσοκομείου και της 4ης ΥΠΕ δεν πήραν κανένα μέτρο με συνέπεια αυτή τη στιγμή να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε καν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας.

Αυτό που αποδεικνύεται και πάλι με τραγικό τρόπο είναι πως η δημόσια υγεία παραμένει αθωράκιστη παρά τα ψέματα της κυβέρνησης. Την ώρα που το 3ο κύμα πανδημίας είναι προ των πυλών και η προσέλευση από τα συσσωρευμένα non covid περιστατικά αυξημένη, τα νοσοκομεία της πόλης παραμένουν στα πρόθυρα της διάλυσης. Η πολιτική απαξίωσης και διάλυσης της δημόσιας υγείας από κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Δεν πάει άλλο !

Απαιτούμε να εγκατασταθεί άμεσα και δεύτερος αξονικός στο Ιπποκράτειο με ταυτόχρονη πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων