Αρχική ka - ΣΥΝΕΔΡΙΑ (video) ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2ου Συνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

(video) ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2ου Συνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

 

Τις εργασίες του 2ου Συνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» παρακολούθησαν 100 σύνεδροι από τους χώρους της βιομηχανίας, του τουρισμού, των υπηρεσιών, της τεχνολογίας, των τραπεζών, των ασφαλειών, τον ερευνητικό – ακαδημαϊκό χώρο, από εταιρείες συμβούλων επενδύσεων, από τον φοροτεχνικό και το χώρο του χρηματιστηρίου. 

Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά συγκυρία, η ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου αλλά και των Ελλήνων Επιχειρηματιών που ταξίδεψαν από την Θεσσαλονίκη για το Συνέδριο -συνολικά 20 επιχειρηματίες από την Βόρεια Ελλάδα- αποδεικνύει πως η κρίση δεν μπορεί να διαγράψει αξίες και μυαλά!

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το διαδικτυακό κανάλι www.ka-business.gr, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να αναδείξει τις επιχειρηματικές προοπτικές και συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας.

 

Με δεδομένο ότι η καινοτομία αποτελεί μονόδρομο για την βιωσιμότητα και την περεταίρω ανάπτυξη μιας επιχείρησης, το βασικότερο συμπέρασμα του Συνεδρίου επικεντρώθηκε στα πλεονεκτήματα συνεργασίας των δύο χωρών στον κλάδο της Τεχνολογίας – Καινοτομίας, στον τουρισμό, στην αγορά εργασίας και   στο φορολογικό πλαίσιο της Κύπρου -καθώς υπάρχουν φορολογικά  οφέλη, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν πιθανοί επενδυτές- αλλά και στη δυναμική, που παρουσιάζει αυτή την περίοδο το Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου (Ήδη στο ταμπλό του ΧΑΚ διαπραγματεύονται 4 ελληνικές επιχειρήσεις). Προς την κατεύθυνση αυτή δρομολογήθηκαν συναντήσεις με στελέχη των δύο χωρών που θα συνεχιστούν και τον Νοέμβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη, καθώς η Κύπρος θα είναι η τιμώμενη χώρα του 3ου Πολυσυνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» που διοργανώνει το ka-business.gr

(1ο Πάνελ από αριστερλα: Αν. Τζήκας, Αλέξανδος Μιχαηλίδης, Λ. Φυλακτίδης, Δ. Ψωμιάδης, Ρ. Λεπίδου)

 

 Κατά τη διάρκεια των εργασιών του  Συνεδρίου παρουσιάστηκαν στοιχεία και αναλύσεις για την Καινοτομία και την Ανάπτυξη αλλά και οι δράσεις, που πρέπει να αναπτυχθούν από τις δύο χώρες σε αυτούς τους τομείς. Ο Αν. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, αναφέρθηκε στο ρόλο της Περιφέρειας στην ανάπτυξη του τουρισμού. Για τις προοπτικές του Κυπριακού Τουρισμού, μίλησε ο Διευθυντής Τουρισμού του ΚΟΤ, Λεύκος Λ. Φυλακτίδης. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που έδωσε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Καινοτομίας Κύπρου, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέπτυξε το ρόλο των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε θέματα καινοτομίας. Ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, Πρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) εστίασε στις δράσεις, που αναπτύσσει ο CIPA για προσέκλυση ξένων επενδυτών στην Κύπρο, υπό το φως των ερευνών για ενεργειακούς πόρους. Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ ΑΕ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνίας,  Αναστάσιος Τζήκας, έκανε λόγο για μια Βιομηχανία Τεχνολογίας, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, που θα βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

 

Το δεύτερο πάνελ του Συνεδρίου εστίασε στη Δυναμική του Χρηματιστηρίου Αξιών της Κύπρου και στο επιχειρηματικό περιβάλλον της περιοχής υπό το πρίσμα του φορολογικού πλαισίου και της αγοράς εργασίας. Για τις θεματικές αυτές μίλησαν ο Γενικός Διευθυντής Χρηματιστηρίου Κύπρου, Νώντας Μεταξάς, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Markets Experts AE, Βασίλης Μάργαρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της First Elements Euroconsultants LTD  και ο Πρόεδρος Φορολογικής Επιτροπής Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, Άγγελος Γρηγοριάδης.

(2ο πανελ από αριστερά: Αγγ. Γρηγοριάδης, Π. Δημητρίου, Β. Μάργαρης, Ν. Μεταξάς, στο βήμα Χ. Πετσίδης)

 

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την θεματική Success Stories. Εννέα (9) επιχειρηματίες από την Κύπρο και την Ελλάδα παρουσίασαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, που βασίζεται στην καινοτομία και την τεχνολογία. Στη θεματική αυτή, για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το ρομποτικό ελικόπτερο PHGASOS από την εταιρία KERVERUS

(3ο πάνελ Success Stories)

 

  • Ο Χρήστος Μπρόζος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΠΡΟΖΟΣ Επενδυτική ΑΕΕΔ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του ξεκινά επιχειρηματική δραστηριότητα -μετά τις εξαγωγές μεταλλικού νερού στην Ινδία- και στο Λάγος της Νιγηρίας.
  • Ο Παναγιώτης Παπαφιλίππου, Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Παγωτά Παπαφιλίππου, με έδρα την Λευκωσία, έκανε γνωστό πως η εταιρεία του -που παράγει παγωτά χωρίς λακτόζη- ξεκινά εξαγωγές στην Κίνα. Μάλιστα, πριν 20 ημέρες η γνωστή κυπριακή εταιρεία υπέγραψε σχετική συμφωνία και σε ένα περίπου μήνα θα αναχωρήσει το πρώτο κοντέινερ για την Κίνα. Πέραν του παγωτού χωρίς λακτόζη θα εξάγονται και άλλοι οκτώ κωδικοί παγωτών. Επίσης η εταιρία έχει κλείσει συμφωνία να εξάγει παγωτά στην Ελλάδα μέσω γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Ελλάδας.

(3o πανελ από δεξιά: Π. Παπαφιλιππου, Χ. Μαρμάγγελος, Χ. Καλιπτσίδης, Ρ. Λεπίδου)

 

Ο Γιάννης Ιεροκηπιώτης, Διευθυντής Ποιότητας στην Παγκύπρια Εταιρεία Αρτοποιών Δημόσια Εταιρία LTD, με έδρα την Λευκωσία, παρουσίασε ένα βίντεο από τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, αναδεικνύοντας την δύναμη της τεχνολογίας στην παραγωγή άρτου. (Βασίζεται μόνο στην τεχνολογία. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα χέρια στην παραγωγή)

Ι. Ιεροκηπτιώτης

  • Ο Χαράλαμπος Μαρμάγκελος, Διευθυντής της Olympia – Electronic, με έδρα την Κατερίνη, αναφέρθηκε στα προϊόντα που αναπτύσσει η εταιρεία, τα οποία διαφέρουν στην αγορά, είναι ανταγωνιστικά σε ποιότητα και τιμή και έχουν διάρκεια στο χρόνο. Εδώ και 32 χρόνια η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής.
  • Ο Τάσος Κουνάδης, Γενικός Διευθυντής SignalGenerixX LTD στην Κύπρο, αναφέρθηκε στην έρευνα και στην ανάπτυξη (R&D). Η εταιρεία έχει να επιδείξει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο το οποίο περιλαμβάνει Ευρωπαϊκά διπλώματα ευρεσιτεχνίας και άλλα προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας ενώ πρόσφατα τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ετικέτα EUREKA σαν αναγνώριση της υψηλής ποιότητας έρευνας που διεξάγει.
  • Ο Κώστας Σίσσαμος, Διευθύνων Σύμβουλος Engino.NET ltd στην Κύπρο, αναφέρθηκε στα στάδια δημιουργίας της εταιρείας παιχνιδιού ENGINO, που έχει πάρει πολλά διεθνή και τοπικά βραβεία, καλύτερου παιχνιδιού στην Αμερική αλλά και το Παγκύπριο Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ
  • Έγινε για πρώτη φορά η παρουσίαση του ρομποτικού ελικοπτέρου PHGASOS της εταιρείας KERVERUS. Ο Θεόδωρος Ποτήρης, R&D Manager Robotics KERVERUS IT, αναφέρθηκε στις δυνατότητες του ρομποτικού ελικοπτέρου που μεταξύ άλλων προστατεύει τα δάση, τα στρατόπεδα ενώ μπορεί να πραγματοποιεί αερογραφήσεις.
  • Ο Χρήστος Καλιπτσίδης, CEO Kerverus Holding IT αναφέρθηκε στο λογισμικό που αναπτύσσει η εταιρεία για την προστασία των ανηλίκων από το internet. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα για την προστασία των επιχειρήσεων από τους κινδύνους του διαδικτύου.
  • Ο Γιώργος Ασημόπουλος, Γενικός Διευθυντής της TECHNOPOLIS, αναφέρθηκε στη δυναμική και τα πλεονεκτήματα του Τεχνολογικού Πάρκου, για όποιον θέλει να δραστηριοποιηθεί στο κλάδο της Τεχνολογίας.

Το Συνέδριο χαιρέτησαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Βασίλειος Παπαϊωάννου, ο Γ.Γ του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Λοϊζίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, Θεόδωρος Σουμπάσης.

Απονεμήθηκε από τους διοργανωτές Τιμητική Πλακέτα στον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο, Βασίλειο Παπαϊωάννου, στον ΓΓ ΚΕΒΕ Παναγιώτη Λοϊζίδη και στον Αν. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη -ο οποίος και άνοιξε τις εργασίες του 2ου Συνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ»- για την στήριξή τους στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα.

 

Τις εργασίες του Συνεδρίου συντόνισαν η Δημοσιογράφος και Διοργανώτρια των πολυσυνεδρίων «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Ραλλιώ Λεπίδου, ο Διευθυντής Τμήματος Υπηρεσιών και Εμπορίου ΚΕΒΕ Χρήστος Πετσίδης και ο Δημοσιογράφος της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ιωάννης Σεϊτανίδης

Αναλυτικά τις εργασίες του συνεδρίου μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στο www.ka-business.gr και στο link: https://ka-business.gr/pages/EDITORIAL/1841/deytero_syedrio_ka

 

Υποστηρικτές του Συνεδρίου ήταν: ΔΕΘ ΑΕ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΕΒΕ, ΣΒΒΕ, ΣΕΠΒΕ, TECHNOPOLIS

 

Χορηγοί του Συνεδρίου ήταν οι: ΜΠΡΟΖΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΔ, COCA – COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, ΤΟΚΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

 

(video) Πρόσωπα // Απολογισμός 2ου Συνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του ka-business.gr στην Κύπρο

 

(φωτογραφίες) 2ο Συνέδριο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του ka-business.gr στην Κύπρο

 

Δείτε ζωντανά το 2ο Συνέδριο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του ka-business.gr

 

Διαβάστε την έντυπη έκδοση του ka-business.gr

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2ου Συνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» http://www.youtube.com/watch?v=k0CRdk4EkMI

Το ka-business.gr προτείνει

Σέιχ Σου: Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός για την πυροπροστασία του
Ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού και των συναρμόδιων φορέων να παρέμβουν άμεσα, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό πυρκαγιάς στο Σέιχ Σου, επιβεβαιώθηκε στη...
Στράτος Σιμόπουλος: Δημιουργία Θαλάσσιας Συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό και Αξιοποίηση της Στοάς Αγίου Μηνά Θεσσαλονίκης
Με αφορμή τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής  του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, ΝΔ Στράτου Σιμόπουλου, στη Βουλή, με τίτλο “Δημιουργία Θαλάσσια Συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό και...
ProCredit Bank: Μάθημα για Αρχάριους – Πώς θα μάθουμε να αποταμιεύουμε;
Ο κόσμος λατρεύει τα βιβλία και τα άρθρα με ηχηρούς τίτλους - «Δεν θα σας το διδάξουν αυτό στο  σχολείο», «Λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σέιχ Σου: Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός για την πυροπροστασία του
Ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού και των συναρμόδιων φορέων να παρέμβουν άμεσα, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό πυρκαγιάς στο Σέιχ Σου, επιβεβαιώθηκε στη...
Στράτος Σιμόπουλος: Δημιουργία Θαλάσσιας Συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό και Αξιοποίηση της Στοάς Αγίου Μηνά Θεσσαλονίκης
Με αφορμή τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής  του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, ΝΔ Στράτου Σιμόπουλου, στη Βουλή, με τίτλο “Δημιουργία Θαλάσσια Συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό και...
ProCredit Bank: Μάθημα για Αρχάριους – Πώς θα μάθουμε να αποταμιεύουμε;
Ο κόσμος λατρεύει τα βιβλία και τα άρθρα με ηχηρούς τίτλους - «Δεν θα σας το διδάξουν αυτό στο  σχολείο», «Λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν...