Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Καινοτομία Next Generation: Πώς η βιώσιμη ανάπτυξη μειώνει τη νεανική ανεργία - Ποια...

Next Generation: Πώς η βιώσιμη ανάπτυξη μειώνει τη νεανική ανεργία – Ποια τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Στο 18ο πολυσυνέδριο «Καινοτομία & Ανάπτυξη»που διοργανώνει το ka-business.gr και η δημιουργός του, Ραλλιώ Λεπίδου, στις 30 Μαρτίου, στο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, θα βρεις τον… δάσκαλο σου, αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με γνώστες του επαγγελματικού προσανατολισμού, αλλά και θα πληροφορηθούν πρώτοι για τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ταουσάνη Χρήστο, Career Foresight Expert, Συγγραφέα και Ιδρυτή της Employ EDU, όπου μιλάει αποκλειστικά στο ka-business.gr, τα επαγγέλματα που μπορούν να δημιουργήσουν προοπτικές για περιζήτητες καριέρες ποικίλουν και αφορούν πολλούς κλάδους. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο ίδιος, «η αγορά εργασίας αλλάζει και επηρεάζεται καταλυτικά όχι από τις νέες τεχνολογίες που χαρακτηρίζουν την 4η βιομηχανικη επανάσταση αλλά και από την ταχύτατη διείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ταουσάνης, ανέφερε ότι η διαμόρφωση νέων επαγγελματικών τάσεων οφείλονται όχι μόνο σε νέες τεχνολογίες, αλλά και σε δυο ακόμα παραμέτρους, όπως η ταχύτατη γήρανση του πληθυσμού στον προηγμένο δυτικό κόσμο (και φυσικά στην Ελλάδα) και η προσπάθεια για μια «πράσινη» μετάβαση παγκοσμίως που επιβάλλεται απο τον ίδιο τον πλανήτη μας.

Σε ορίζοντα πενταετίας, λοιπόν, ο κ. Ταουσάνης προβλέπει ότι με έντονη δυναμική επαγγελματικές ευκαιρίες θα αναπτυχθούν στους κλάδους της τεχνητής νοημοσύνης, της Γεροντολογίας, της ανάλυσης μεγάλων δεδομένων, της εικονικής πραγματικότητας, της μηχανικής ρομποτικής κλπ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του κ. Ταουσάνη:

Μετά την οικονομική κρίση και την έλευση της πανδημίας, οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι σε θέματα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού και χάραξης πολιτικών, θεώρησαν πως κρίση και πανδημία ήταν οι δυο καταλυτικοί παράγοντες που αναδιαμόρφωσανσημαντικά τις τάσεις της παρούσας και αυριανής αγοράς εργασίας. Ωστόσο, για ακόμη μια φορά, ως μια δυναμική και ρευστή κοινωνική πραγματικότητα, η αγορά εργασίας αλλάζει και επηρεάζεται καταλυτικά όχι απότις νέες τεχνολογίες που χαρακτηρίζουν την 4ηβιομηχανικη επανάσταση αλλά και από την ταχύτατηδιείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης. Μια διείσδυση όχι μόνο στους «παραδοσιακούς» κλάδους της Πληροφορικής, των Οικονομικών, της Τραπεζικής κ.λπ.αλλά σε πολύ περισσοτέρους, και φαινομενικά άσχετους,όπως για παράδειγμα όπως των Καλών Τεχνών, του Κινηματογράφου, της Υγείας και όπου αλλού σταδιακά αρχίζουμε να βλέπουμε πτυχές της ΤΝ!

 

Φυσικά, υπάρχει και πληθώρα άλλων παραμέτρων που διαμορφώνουν τις τοπικές αλλα και ευρύτερες αγορές όπως αυτή της Ευρώπης αλλά σε κάθε περίπτωση, οι κυρίαρχες τάσεις διαφαίνονται έντονα σε αρκετούς κλάδους και συνδεόμενα επαγγέλματα. Σημαντικές, ως προς τη διαμόρφωση των τάσεων αυτών είναι, πέρα από τις νέες τεχνολογίες, ακόμη 2 παράμετροι: η ταχύτατη γήρανση του πληθυσμού στον προηγμένο δυτικό κόσμο (και φυσικά στην Ελλάδα) και η προσπάθεια για μια «πράσινη» μετάβαση παγκοσμίως που επιβάλλεται απο τον ίδιο τον πλανήτη μας. Κατα συνέπεια, οι τάσεις αυτές αναδεικνύουν τη δυναμική συγκεκριμένωνεπαγγελμάτων όπως αυτα ήδη παρατίθενται σε μελέτες πολλών φορέων όπως το Παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ, το Αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας κ.ά.

 

Και ποιες είναι τάσεις αποτελούν κοινό σημείο αναφοράς;

 

  1. Η εκθετική γήρανση του πληθυσμού, ενισχύοντας επαγγέλματα υγείας – μέριμνας -πρόνοιας που απαιτούν διάδραση και φροντίδα μεταξυ των ανθρώπων.
  2. Η ανάγκη για άμεση αξιοποίηση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, υλικών, πολιτικών που θα περιορίσουν τον ανθρώπινο αντίκτυπο στο φυσικό μας περιβάλλον και
  3. Η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ευρύτερες διαδικασίες και ρόλους που θα περιορίσουν τυποποιημένες διεργασίες όπου ο άνθρωπος είναι συγκριτικά πολύ «αργός» έναντι της ΤΝ και θα ελαχιστοποιήσουν το κόστος, μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το WEF, αυτήν τη στιγμή -παγκοσμίως- απο μηχανές υλοποιείται ένα 34% των διαδικασιών. Σε μια πενταετία,το ποσοστό αυτό θα ανέρχεται στο 43% διαμορφώνοντας πλέον περίπου στη μέση, τις εργασίες που γίνονται απο ανθρώπους και μηχανές. Μάλιστα, μελέτη του GoldmanSachs Group αναφέρει πως κοντά 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης παγκοσμίως ενδέχεται να επηρεαστούν από την αυτοματοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης! Από την άλλη, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics, «Τα επαγγέλματα της Επιστήμης των Υπολογιστών αναμένεται να δουν ταχεία ανάπτυξη της απασχόλησης καθώς αναμένεται μεγάλη ζήτηση για ασφάλεια πληροφορικής και ανάπτυξη λογισμικού, εν μέρει λόγω της αυξημένης επικράτησης της τηλεργασίας που ωθήθηκε από την πανδημία Covid-19».

 

Υπο αυτό το πρίσμα, ας δούμε ορισμένα απο τα δεκάδες επαγγέλματα που δείχνουν μια έντονη δυναμική σε έναν ορίζοντα πενταετίας:

 

  1. Ειδικοί – Χειριστές Τεχνητής Nοημοσύνης. Ο ειδικός ΤΝ είναι ένας επαγγελματίας που ειδικεύεται στη δημιουργία, ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων και τεχνολογιών ΤΝ συνδυάζοντας γνώσεις απο κλάδους, όπως η επιστήμη των υπολογιστών, η επιστήμη των δεδομένων, η νευρολογία, η γνωσιακή επιστήμη κ.ά. Απο την άλλη, οι μηχανικοί τεχνητής νοημοσύνης είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό ενός συστήματος μηχανικής μάθησης / λογισμικού που δίνει σε υπολογιστικά συστήματα τη δυνατότητα να αυτοματοποιούν προγνωστικά μοντέλα.
  2. Γεροντολόγοι. Η γεροντολογία είναι ένας διεπιστημονικός κλάδος με προοπτικές σταδιοδρομίας σε οργανισμούς, υπηρεσίες υγείας και μακροχρόνιας φροντίδας. Το στέλεχος που θα εξειδικευθεί στο πεδίο αυτό, μπορεί να ξεκινήσει ως κοινωνικός λειτουργός, ως νοσηλευτής, ως διατροφολόγος αλλά και να εξελιχθεί σε προσωπικός σύμβουλος φροντίδας της τρίτης ηλικίας και στέλεχος με εξειδίκευση στο πεδίο της ποιότητας ζωής στην τρίτη ηλικία. Φυσικά η γηριατρική, η βιολογία, η εργοθεραπεία είναι η αφετηρία για να μεταπηδήσει κάποιος στο σημαντικό αυτό πεδίο, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για φροντίδα ενός γηράσκοντος πληθυσμού συνδυαστικά με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής,εύλογα θα αυξάνει την παρουσία ασθενών με χρόνιες παθήσεις και την ανάγκη για ειδικούς υγειονομικής περίθαλψης.
  3. Αναλυτές Μεγάλων Δεδομένων. Οι Αναλυτές Δεδομένων πλέον έχουν πολύ σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο σε εταιρείες τεχνολογίας και καταναλωτικών αγαθών, σε οργανισμούς που σχετίζονται με τη λήψη εμπορικών και στρατηγικών αποφάσεων κ.λπ. Φυσικά,σε πεδία όπως η Τραπεζική, η Οικονομία, η Υγεία, τα Media, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες γίνονται ολοένα και πιο περιζήτητοι. Οι τυπικές αρμοδιότητες ενός αναλυτή δεδομένων περιλαμβάνουν τη διαχείριση μεγάλων δεδομένων, τη διασφάλιση της ποιότητας των εισαγόμενων δεδομένων, την ανάπτυξη δυνατοτήτων ανάλυσης και υποβολής εκθέσεων και την παρακολούθηση των επιδόσεων και των σχεδίων ελέγχου ποιότητας για τον εντοπισμό βελτιώσεων. Είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση εκατοντάδων στοιχείωνπου σχετίζονται με πωλήσεις, έρευνα αγοράς, logistics, συμπεριφορά καταναλωτή ακόμη και γλωσσικών δεδομένων! Έτσι, αναπτύσσουν εκθέσεις για να βοηθούν τις εταιρείες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσειςκαι να βελτιστοποιούν διεργασίες.
  4. Μηχανικοί Α.Π.Ε. Σύμφωνα με μαρτυρίες του International Energy Agency, προβλέπεται ότι η παγκόσμια δυναμικότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές απο 3609 γιγαβάτ το 2022, θα εκτιναχθεί στα 5640 γιγαβάτ την επομένη πενταετία ως το 2027. Γεωθερμία, Ηλιακή ενέργεια, Αιολική ενέργεια, Βιομάζα, Υδροηλεκτρική ενέργεια, κ.ο.κ. αποτελούνορισμένες απο αυτές, με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξηςκαι απασχόλησης στελεχών. Ενδεικτικά, η χώρα μας δεν χρησιμοποιεί ακόμα το γεωθερμικό δυναμικό της, στο ηφαιστειακό τόξο του Νότιου Αιγαίου για την παραγωγή ηλεκτρισμού ενώ διαθέτει μια μεγάλη δυναμική. Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια λόγω παγκόσμιων συνθηκών, πολιτικών και λοιπών ακόμη παραγόντων, οι Α.Π.Ε. θα πρωτοστατήσουν, ενισχύοντας την απασχολησιμότητα των αντίστοιχων μηχανικών των Α.Ε.Ι. αλλά και τεχνικών στελεχών μεταδευτεροβάθμιαςεκπαίδευσης.
  5. Υπεύθυνοι Συμμόρφωσης. Οι Υπεύθυνοι Συμμόρφωσης είναι τα αρμόδια στελέχη για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης όλων των εταιρικών διαδικασιών και διεργασιών με το νόμο. Παράλληλα, ο υπεύθυνος συμμόρφωσης είναι επίσης αρμόδιος για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των εταιρικών λειτουργιών με τα εσωτερικά πρότυπα.
  6. Ειδικοί Επαυξημένης & Εικονικής Πραγματικότητας. Ένας προγραμματιστής Επαυξημένης & Εικονικής πραγματικότητας (AR-VR) είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας που κατανοεί τις βασικές αρχές της ανάπτυξης εικονικής πραγματικότητας και μπορεί να αναπτύξει ελκυστικές εμπειρίες στον κόσμο της επαυξημένης / εικονικής πραγματικότητας και του Metaverse ή διαδραστικέςεφαρμογές και αλληλεπιδράσεις. Το Gaming & SaaSIndustry, η Εκπαίδευση, η Διαφήμιση και η Επικοινωνία,αναμένεται να είναι οι κυρίαρχοι τομείς που θα χρειαστούν, μαζικά, τα περισσότερα αντίστοιχα στελέχη τα επόμενα χρόνια.
  7. Οικονομικοτεχνολόγοι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ΤτΕ, το FinTech καλύπτει κάθε είδους χρηματοοικονομική καινοτομία που βασίζεται στην πρόοδο της τεχνολογίας και μπορεί να οδηγήσει σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, νέες εφαρμογές, διαδικασίες ή νέα προϊόντα, με σημαντική επίδραση στο χρηματοπιστωτικό τομέα και στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Τα στελέχηχρηματοοικονομικής τεχνολογίας ή Οικονομικοτεχνολόγοι, πρακτικά αποτελούν τη μετεξέλιξη των προγενέστερων οικονομικών και τραπεζικών στελεχών στους συναφείς κλάδους. Και αν τα αμιγώς οικονομικά και οικονομικοδιοικητικά στελέχη,που είχαν την πρωτοκαθεδρία -ειδικά στις αμοιβές-βλέπουν σταδιακά να συρρικνώνεται η αγορά για αυτούς, το αντίθετο αναμένεται να συμβεί για τους FinTech Specialists.
  8. Γενετικοί σύμβουλοι. Η Γενετική Συμβουλευτικήείναι η διαδικασία κατά την οποία άτομα, που έχουν ένα γενετικό νόσημα ή διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν, συζητούν με έναν γενετιστή και ενημερώνονται σχετικά με την κατάστασή τους.Λαμβάνοντας υπόψη τις εκθετικές αλλαγές στα πεδία της Βιογενετικής, της Ιατρικής και άλλων όμορων κλάδων, σύντομα πολλοί άνθρωποι θα έχουν την δυνατότητα και την επιθυμία να κάνουν επιλογές, να λάβουν αποφάσεις και να διαχειριστούν τέτοια δεδομένα με τη συνδρομη ενός αντίστοιχου στελέχους. Ο γενετιστής θα συλλέγει πληροφορίες για το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό των ατόμων και θα σχεδιάζει ένα γενεαλογικό δένδρο με το γενετικό προφίλ και εφαρμόζοντας μια γονιδιωματική ανάλυση. Μετέπειτα, θα παρέχει στοχευμένη συμβουλευτική, λαμβάνοντας υπόψη τα προσωπικά δεδομένα αλλά και την ιατρική και ψυχολογική κατάστασης των ωφελουμένων.

9  Μηχανικοί Ρομποτικής. Το επάγγελμα αυτό αφορά την επιστήμη των μηχανικών για το σχεδιασμό και την κατασκευή ρομπότ. Δηλαδή, ένας διεπιστημονικός συνδυασμός γνώσεων από τον προγραμματισμό, την τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική/βαθιά μάθηση, τη φυσική έως την ηλεκτρονικη για τη δημιουργία – εποπτεία και λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος που σταδιακά κατακλύει την παραγωγή και όχι μόνο.

  1. Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης. Οι γνωστικές απατήσεις στα περισσότερα επαγγέλματα αλλάζουν ταχύτατα όπως και οι απαιτούμενές τεχνικές και ήπιες δεξιότητες. Πλέον μέσα απο έναν απέραντο κατάλογο μορφωτικών επιλογών, συνδυαστικά με την ανάγκη για upskilling & reskilling, μια ειδικότητα που θα έρθει συμπληρωματικά στο ρόλο του επαγγελματικού συμβούλου, θα είναι αυτή του συμβούλου επιμόρφωσηςτόσο σε ατομικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο. Θα εστιάζει στην διάγνωση αναγκών ενός ατόμου, φορέα ή οργανισμού, και θα επιλέγει, με βάση συγκεκριμένουςκαι μετρήσιμους δείκτες, στην αποτελεσματικήεπανεκπαίδευση και επανασχεδιασμό της σταδιοδρομίαςενός ατόμου καθώς περίπου 1 στις 4 θέσεις εργασίας,μέχρι το 2030 παγκοσμίως, αναμένεται να αναδιαμορφωθεί.
  2. Υπολογιστικοί Γλωσσολόγοι. Η Υπολογιστική Γλωσσολογία είναι ένα νέο σχετικά γνωστικό πεδίο, το οποίο σχετίζεται με την υπολογιστική επεξεργασία της φυσικής γλώσσας για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως η αναγνώριση λόγου, η κατανόηση και παραγωγή φυσικής γλώσσας, η σύνθεση λόγου, η εύρεση της πληροφορίας, η αυτόματη μετάφραση, κ.ά. Φυσικά, οι πτυχές της πλέον αξιοποιούνται σε εφαρμογές όπως π.χ οι εικονικοίβοηθοί ενώ τα επόμενα χρόνια θα ενταθεί ακόμηπερισσότερο καθώς οι «θεωρητικοί» αυτοί επιστήµονεςθα κληθούν να στελεχώσουν πρόσθετες θέσεις σε συναφείς επιχειρήσεις.
  3. Blockchain Specialists. Η τεχνολογία του Blockchain αρχίζει να υπεισέρχεται ολοένα και περισσότερο στις μέρες μας. Από την εκπαίδευση έως την εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics, το Blockchain αφορά πολλά. Διευκολύνει τρομερά τις συναλλαγές επιχειρηματικού δικτύου καταγράφοντας κάθε συναλλαγή δεδομένων στο δίκτυο. Προσφέρει επίσης αποτελεσματική παρακολούθηση των περιουσιακών μας στοιχείων είτε είναι υλικά ή άυλα και γεννά νέεςευκαιρίες για όσους θα κατακτήσουν γνώσεις σχετικέςμε την τεχνολογία. Οπότε δεν θα περιορίζεται η γνώση του πεδίου μόνο σε όσους, με οικονομικό προσανατολισμό, θέλουν να ασχοληθούν με cryptos, NFT’s κ.λπ. αλλά θα αφορά ακόμη και ένα νομικό επιστήμονα που θα δουλεύει μελλοντικά ως Specialist με «έξυπνα» συμβόλαια!
  4. Κρυπτογράφοι και Αναλυτές Κυβερνοασφάλειας. Όπως διατυπώνεται στο Εγχειρίδιο Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η κρυπτογραφία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την ασφάλεια των συστημάτων και η σωστή χρήση της επιτυγχάνει εμπιστευτικότητα, αυθεντικοποίηση, ακεραιότητα κ.λπ. Οι κρυπτογράφοι μαζί με τους ειδικούς αναλυτές που αξιολογούν τα συστήματα και διασφαλίζουν τη κυβερνοασφάλεια, ήδη λογίζονται ως απαραίτητοι ειδικοί επιστήμονες σε πολλούς κλάδους και όχι μόνο στον τραπεζικό όπως ορισμένοι πιστεύουν.
  5. Νευροεπιστήμονες. Οι νευροψυχιατρικές παθήσεις και οι διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος είναι μια πρόκληση για τις σύγχρονες εταιρείες και τα σύγχρονα συστήματα υγείας. Απο της άλλη, η Νευροεκπαίδευση λογίζεται ως ένα πεδίο ύψιστηςσημασίας για τα επόμενα χρόνια, τόσο για την τυπική,όσο και για την μη τυπική μορφή εκπαίδευσης. Οι Νευροεπιστήμονες θα κληθούν να στελεχώσουν πολλούςκαι διάφορους χώρους που μπορεί να ξεκινούν απο το marketing μέχρι την υγεία ανάλογα με την εξειδίκευσητους.
  6. Βιομέτρες. Σκοπός της Βιομετρίας είναι η γνώση και η δυνατότητα χρησιμοποίησης μεθόδων για τη συλλογή και επεξεργασία διαφόρων βιολογικών μετρήσεων. Μέσω στατιστικών και μαθηματικών μεθόδων, αντλεί δεδομένα σχετικά με έναν οργανισμό για βιομετρική ανάλυση, που χρησιμοποιούνται, κυρίως αλλα όχι αποκλειστικά, για την αναγνώριση ανθρώπων. Στον Γ.Κ.Π.Δ. τα βιομετρικά δεδομένα ορίζονται ως «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα οποία προκύπτουν από ειδική τεχνική επεξεργασία συνδεόμενη με φυσικά, βιολογικά ή συμπεριφορικά χαρακτηριστικά φυσικού προσώπου και τα οποία επιτρέπουν ή επιβεβαιώνουν την αδιαμφισβήτητη ταυτοποίηση του εν λόγω φυσικού προσώπου, όπως εικόνες προσώπου ή δακτυλοσκοπικάδεδομένα». Οι Βιομέτρες λοιπόν, θα είναι σε θέση είτενα δημιουργήσουν συστήματα που αξιολογούν και εφαρμόζουν την επιστήμη ή να έχουν καθοδηγητικόρόλο για την ορθή αξιοποίηση των πορισμάτων της επιστήμης.

Επιλογικά, αυτο που έχει εξίσου μεγάλη σημασία, γιατην παρούσα αλλά και την μελλοντική αγορά εργασίας,είναι οι ήπιες αλλά και οι «διαδραστικές» δεξιότητες. Όπως έχει αναφερθεί σε άλλες δημοσιεύσεις απο τον υπογράφοντα, ως διαδραστικές δεξιότητες ορίζονται εκείνες που αποτελούν μια σύνθεση ήπιων και τεχνικών δεξιοτήτων που βοηθούν το σύγχρονο άνθρωπο να λειτουργήσει στο πολύπλοκο τεχνολογικό περιβάλλον που βρίσκεται σήμερα. Δεξιότητες όπως για παράδειγμα η ψηφιακή ενσυναίσθηση, η αυτεπίγνωση ψηφιακής ταυτότητας και αρκετές ακόμη. Αυτές οι δεξιότητες, σε συνδυασμό με την επίδραση των προαναφερθέντων παραγόντων, είναι που θα συμβάλλουν ώστε οι σημερινοί μαθητές και αυριανοί επαγγελματίες να ασκήσουν όλα αυτα τα δυναμικά επαγγέλματα με επιτυχία.  Αυτός είναι -εν μέρει- και ο ρόλος του επαγγελματικού προσανατολισμού και της εκπαίδευσης γενικότερα, να προετοιμάσει τους νέους ανθρώπους να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στο σύνθετο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον που καλείται να λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια.

O κ. Ταουσάνης θα είναι ένας από τους ομιλητές της θεματικής “NEXT GENERATION: Βιώσιμη Ανάπτυξη ως εργαλείο εξάλειψης της νεανικής ανεργίας – Επαγγέλματα του Μέλλοντος” μεταξύ των έξη θεματικών που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του 18ου πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργανώνει το ka-business.gr το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ξενοδοχείο PORTO PALACE της Θεσσαλονίκης από τις 11:00 – 21:00  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Το ka-business.gr προτείνει

BEYOND: Εγκαινιάζεται σήμερα η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας
Με 275 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, 22 χώρες, 440 Έλληνες και ξένους ομιλητές, B2B Matchmaking Event με πάνω από 200 συμμετέχοντες και περισσότερα από...
Αγορά: Φωτιά άναψε το “καλάθι του Πάσχα” με το αρνάκι να πωλείται προς 10 ευρώ – Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι
Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης εδώ στο Καπάνι η κίνηση είναι ιδιαίτερα μουδιασμένη, ο κόσμος δεν ψωνίζει. Οι τιμές  στο αρνάκι και το κατσικάκι...
Τράπεζα Πειραιώς: Παράταση Προγράμματος Ανταμοιβής Συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων
Η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θέατρο: Ο κύκλος των χαμένων ποιητών
«Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» για λίγες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον Τζον Κήτινγκ, τον αντισυμβατικό καθηγητή που όλοι θα θέλαμε...
BEYOND: Εγκαινιάζεται σήμερα η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας
Με 275 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, 22 χώρες, 440 Έλληνες και ξένους ομιλητές, B2B Matchmaking Event με πάνω από 200 συμμετέχοντες και περισσότερα από...
Αγορά: Φωτιά άναψε το “καλάθι του Πάσχα” με το αρνάκι να πωλείται προς 10 ευρώ – Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι
Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης εδώ στο Καπάνι η κίνηση είναι ιδιαίτερα μουδιασμένη, ο κόσμος δεν ψωνίζει. Οι τιμές  στο αρνάκι και το κατσικάκι...