“Στο θέατρο δε χωρεί ο ανταγωνισμός – πρέπει να επενδύσουμε όλοι στον πολιτισμό”

Στο δυναμικό της νέας εταιρείας, εκτός από το Αριστοτέλειον, προστίθεται από το 2015 και το Θέατρο Αθήναιον, ενώ στη συνέντευξη Τύπου -μεταξύ άλλων- ανακοινώθηκε και το άνοιγμα στα θεατρικά δρώμενα της πόλης, με δικές της παραγωγές, συμπαραγωγές και συνεργασίες.

Το όραμα της ΘΕΑ.ΜΑ. είναι να παράγει πρωτογενές πολιτιστικό προϊόν, με έδρα την Θεσσαλονίκη, να απασχολεί ανθρώπινο δυναμικό, καλλιτεχνικό, τεχνικό και διοικητικό, κυρίως από τη Β. Ελλάδα, να συνεργάζεται με οργανισμούς και δημιουργούς  σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.


Η ΘΕΑ.ΜΑ. θα προσπαθήσει να καλύψει ένα ευρύ φάσμα έργων, όπως κλασικό ρεπερτόριο, νέους συγγραφείς, παιδικό θέατρο, μιούζικαλ, κ.α.  με βάση τις επιθυμίες του κοινού και συμβάλλει στο να αντιστρέψει την σημερινή κατάσταση στη Β. Ελλάδα, όπου παρατηρείται το φαινόμενο, οι περισσότερες παραστάσεις  που παρουσιάζονται  να είναι φιλοξενούμενες. Η εταιρεία ΘΕΑ.ΜΑ έχει όραμα να αποτελέσει μια παραγωγική μονάδα πολιτισμού, που κινείται σε τρεις βασικούς άξονες:  ψυχαγωγία, εκπαίδευση και κοινωνική προσφορά.


Οι στόχοι, που θέτουν οι Τέλης και Αλέξανδρος Γισγάκης, μαζί με τους συνεργάτες τους, αφορούν στην αύξηση του θεατρόφιλου κοινού, στην ανάδειξη καλλιτεχνών και δημιουργών σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο, στη συνεργασία για συμπαραγωγή θεαμάτων με οργανισμούς, καλλιτεχνικές ομάδες και δημιουργούς, στην παρουσίαση του πολιτιστικού-δημιουργικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης σε άλλες πόλεις, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η φιλοδοξία της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς το κοινό.

Οι πρώτες παραγωγές – δράσεις που φέρουν την υπογραφή της ΘΕΑ.ΜΑ. για τη θεατρική περίοδο 2016 – 2017, είναι:
«Πινόκιο», του Κάρλο Κολόντι, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Πρεμιέρα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Παιδική Σκηνή).

«Το Σκλαβί», της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Πρεμιέρα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Παιδική Σκηνή).

«Stand Up Comedy Special», με τον Γιώργο Χατζηπαύλου και τον κορυφαίο Άγγλο κωμικό Alistair Barrie, στις 7 & 8 Οκτωβρίου 2016, στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον

«Ω Θεέ μου», της Ανάτ Γκοβ, με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Κατερίνα Διδασκάλου και Μίλτο Τσιάντο, σε σκηνοθεσία Λίνας Ζαρκαδούλα. Πρεμιέρα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στο Θέατρο Αριστοτέλειον.

«Μικρό – μικρό στο μεγάλο – μεγάλο κόσμο», σε σκηνοθεσία…….. Πρεμιέρα, τον Νοέμβριο του 2016, στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.

 


Για 3η χρονιά, κάθε Σάββατο λειτουργεί το θεατρικό εργαστήρι «Επί Σκηνής» για παιδιά, στο Θέατρο Αριστοτέλειον. Έναρξη μαθημάτων, 8 Οκτωβρίου 2016.