Αρχική BUSINESS Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τα καινοτόμα σχέδια που έλαβαν κουπόνια καινοτομίας από το ΕΒΕΘ

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τα καινοτόμα σχέδια που έλαβαν κουπόνια καινοτομίας από το ΕΒΕΘ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα καινοτόμα σχέδια των έξι Πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΠΜΜΕ) της ‘’γαλάζιας ανάπτυξης’’ (αλιεία, υδατοκαλλιέργειες, επεξεργασία αλιευμάτων, μικρά ναυπηγεία, γαλάζιες βιοτεχνολογίες, παράκτιος / θαλάσσιος τουρισμός κ.λπ.), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες έλαβαν, από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, κουπόνια καινοτομίας ύψους 10.000€ το καθένα (60.000€ συνολικά). Τα κουπόνια καινοτομίας τα έλαβαν με στόχο τη δημιουργία νέων προϊόντων, υπηρεσιών ή διαδικασιών, σε συνεργασία με ‘’δημιουργικές’’ επιχειρήσεις, ως παρόχους τεχνογνωσίας, από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ιταλία, στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης του έργου 4helix+.

Οι έξι επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται στον παράκτιο – θαλάσσιο τουρισμό και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς επιχειρήσεις αλιείας – υδατοκαλλιέργειας και υλοποίησαν με επιτυχία τα καινοτόμα σχέδιά (projects) τους, σε συνεργασία με τους παρόχους τεχνογνωσίας που αυτές επέλεξαν από το διεθνή κατάλογο του 4helix+, εντός έξι μηνών από την ημερομηνία  υπογραφής των σχετικών συμβάσεων.

Τα έξι καινοτόμα σχέδια είναι:

 

  • Virtual Dive at Christoforos shipwreck’’ (Εικονική κατάδυση στο ναυάγιο Χριστόφορος)

Αφορά στη δημιουργία μιας εφαρμογής εικονικής κατάδυσης – επίσκεψης στο ναυάγιο του πλοίου ‘’Χριστόφορος’’ που βρίσκεται στη Σκόπελο, για την εκπαίδευση δυτών αλλά και για τη δυνατότητα ‘’επίσκεψης’’ του ναυαγίου σε όποιον δεν μπορεί να καταδυθεί.

Υλοποιήθηκε από το  “ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Ι.Κ.Ε., με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πάροχο τεχνογνωσίας την επιχείρηση 3DResearch s.r.l, από την Ιταλία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • ‘’Smart life Jacket for watersports (sailing, kitensurfing and windserfing)’’ (Έξυπνο Σωσίβιο για Θαλάσσια sports)

Αφορά στον επανασχεδιασμό ενός πρωτοτύπου έξυπνου σωσιβίου για θαλάσσια σπορ το οποίο προβλέπει την ύπαρξη συστήματος θέρμανσης (για αποφυγή υποθερμίας) και γεωεντοπισμού, σε περίπτωση κινδύνου.  Υλοποιήθηκε από την επιχείρηση θαλάσσιων sports ‘’Συμεών Ναλμπάντογλου –  Go Zone ’’, με έδρα το Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης και πάροχο τεχνογνωσίας την επιχείρηση  ENTREAUTRE από τη Γαλλία,

 

  • ‘’Promote Sustainable Aquaculture Best Practices in the context of Blue Economy’’ (Προώθηση βιώσιμων βέλτιστων πρακτικών υδατοκαλλιέργειας στο πλαίσιο της γαλάζιας οικονομίας)

Αφορά στο σχεδιασμό στρατηγικής marketing βάσει καινοτόμων εργαλείων, καθώς και στο σχεδιασμό / δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων (ιστοσελίδα, business card, leaflet και logo).

Υλοποιήθηκε από  τον βιολόγο – ειδικό στις υδατοκαλλιέργειες Κωνσταντίνο Κουκάρα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πάροχο τεχνογνωσίας την επιχείρηση KALIRIS, από τη Γαλλία

  • ‘’UDYSSEA’’ – U Define Your Sea, Sailing & Environmental Action (Εσύ ορίζεις τη θάλασσά σου, Ιστιοπλοΐα και Περιβαλλοντική Δράση)

Αφορά  στο σχεδιασμό και τη  δημιουργία ενός Portal, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν, πέρα από το να ενημερώνονται σχετικά με τις υπηρεσίες της επιχείρησης, να σχεδιάζουν τις δικές τους εκδρομές με τα διαθέσιμα πλοία αναψυχής, εμπλουτίζοντάς τες με περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά,  κ.λ.π. στοιχεία.

Υλοποιήθηκε από την επιχείρηση ενοικίασης σκαφών – διοργάνωσης κρουαζιέρων YAKO SAILING MARITIME, με έδρα στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής και πάροχο τεχνογνωσίας την επιχείρηση Tessera Multimedia S.A., από τη Θεσσαλονίκη.

  • ‘’Hotel Customer Service Application + Website’’, (Εφαρμογή για υπηρεσίες στους πελάτες του ξενοδοχείου και ιστοσελίδα)

Αφορά στο σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας εφαρμογής (app) για την υποβολή αιτημάτων για υπηρεσίες μέσω των κινητών των πελατών του ξενοδοχείου, καθώς και τον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας και της εταιρικής εικόνας του.

Υλοποιήθηκε από το ξενοδοχείο ‘’Αναστάσιος Παπίας ΑΕ – GOLDEN STAR CITY RESORT’’, με έδρα την Περαία Θεσσαλονίκης και πάροχο τεχνογνωσίας την επιχείρηση Slab design studio, από τη Θεσσαλονίκη.

  • ‘’Develop and Improve Marketing Strategies through Machine Learning Algorithms and AI’’ (Ανάπτυξη και Βελτίωση Στρατηγικών Marketing μέσω αλγορίθμων μηχανικής μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης»

Αφορά στην αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας της Yachting Venture, μέσω της εφαρμογής ενός συστήματος μηχανικής μάθησης (machine learning) με χρήση αλγορίθμων και τεχνητής νοημοσύνης που θα την βοηθά να προσαρμόζεται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών της.

Υλοποιήθηκε από την διαδικτυακή μαρίνα YAGHTING VENTURE, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πάροχο τεχνογνωσίας την επιχείρηση Moras Dimιtriou Ioannis (DTEK), από τη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του 4helix+ υλοποιήθηκαν συνολικά 48 καινοτόμα σχέδια από αντίστοιχο αριθμό ΠΜΜΕ της «γαλάζιας ανάπτυξης» που είναι εγκατεστημένες στις πιλοτικές περιοχές του έργου: Ανδαλουσία και Καταλονία (Ισπανία), Κεντρική Μακεδονία (Ελλάδα), Λισαβόνα (Πορτογαλία), Μάρκε (Ιταλία), κομητεία Zadar (Κροατία),  Περιφέρεια Προβηγκία, Άλπεις, Κυανή Ακτή (Γαλλία) και οι παράκτιες περιοχές Δυρράχιο, Αυλώνας, Άγιοι Σαράντα και Sengjin (Αλβανία).

Το έργο 4helix+ (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg MED) χρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους και αποσκοπεί να υποκινήσει, καθοδηγήσει και χρηματοδοτήσει (πιλοτικά, μέσω κουπονιών καινοτομίας) τη διατομεακή και διασυνοριακή καινοτομία στον τομέα της «γαλάζιας ανάπτυξης» της περιοχής της Μεσογείου, μέσω της συνεργασίας μεταξύ Πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του τομέα, με ‘’δημιουργικές’’ επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς, καθώς και με  Μη θεσμικούς Νέους Φορείς Καινοτομίας (fab labs,, maker spaces, creative hubs, living labs, κλπ.).

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά -«Αθάνατη» φώναζε το πλήθος
Η Ελλάδα αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά. Λίγο πριν από τις 2 μ.μ. μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της... Την ώρα της μεταφοράς του φερέτρου...
Άγιος Δημήτριος: Τον Πολιούχο της γιόρτασε σήμερα η Θεσσαλονίκη
Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου συν έρευσε  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για για να  προσκύνηση την εικόνα και τα λείψανα του. Περιμετρικά του...
Έρευνα: 7 στους 10 εργαζόμενους από το εξωτερικό παραδέχονται ότι στην Ελλάδα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε σχέση με τη χώρα τους
Σύμφωνα με την 14η ετήσια παγκόσμια έρευνα HSBC Expat Explorer, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από άνθρωποι που ζουν και εργάζονται μακριά από την...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά -«Αθάνατη» φώναζε το πλήθος
Η Ελλάδα αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά. Λίγο πριν από τις 2 μ.μ. μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της... Την ώρα της μεταφοράς του φερέτρου...
62o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4-14/11/2021
Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει στο σπίτι του, τις κινηματογραφικές αίθουσες, με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, από την Πέμπτη 4 έως...
Θέατρο: «Τζεμ»
Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» παρουσιάζει για 3 μόνο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη,  το έργο της Ελέιν Μέρφυ «Τζεμ» στο Θέατρο Αμαλία, τη Δευτέρα 1η,...