Αρχική BUSINESS Νέα 90χρόνια Ελληνογερμανικής συνεργασίας

90χρόνια Ελληνογερμανικής συνεργασίας

 

Το δίκτυο αυτό, εδώ και πολλές δεκαετίες προωθεί τις οικονομικές σχέσεις στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, μέσα από  επιχειρηματικές αποστολές και επαφές με εκπροσώπους της αγοράς, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. Βασιζόμενα στο διμερή χαρακτήρα τους, τα Επιμελητήρια διατηρούν τις «ρίζες» τους τόσο στη Γερμανία, όσο και στη χώρα που τα φιλοξενεί.

 

 

Αναλαμβάνοντας την επαφή με Έλληνες και Γερμανούς κατασκευαστές, χονδρέμπορους και εισαγωγείς, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο προσφέρει την υποστήριξή του για τη σύναψη συνεργασιών, συμπεριλαμβανομένου, μεταξύ άλλων, της δημιουργίας εταιρικού προφίλ, εταιρικών παρουσιάσεων, επαφών με εταιρίες του αντίστοιχου κλάδου, κ.α., ώστε να δημιουργηθούν δίαυλοι διείσδυσης των επιχειρηματιών στις αγορές τους.

 

 

Στα πλαίσια αυτά, διαμορφώθηκε και το εργαλείο ProGreece. Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας, του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας και άλλων συναρμόδιων φορέων, για ένα διαδραστικό επιχειρηματικό online δίκτυο μεταξύ Γερμανικών και Ελληνικών εταιρειών. Στόχος του είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες διαθέτουν πλεονάζουσα παραγωγή ή επιθυμούν την επέκταση τους στη Γερμανία, και Γερμανικών εταιρειών, που αποζητούν ανάλογες συνέργειες. Πρόκειται για μια προσπάθεια συλλογικής προβολής της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στη Γερμανική αγορά, και υποβοήθησης των Ελληνικών εξαγωγών.

 

 

Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του Επιμελητηρίου είναι η επίσημη αντιπροσώπευση των μεγάλων γερμανικών εμπορικών εκθέσεων στην ελληνική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, εκπροσωπούνται οι Εκθεσιακοί Οργανισμοί του Αννόβερου, του Αμβούργου, του Βερολίνου, της Κολωνίας, του Μονάχου, όπως επίσης η έκθεση Spielwarenmesse (Toy Fair) στη Νυρεμβέργη και όλες οι διοργανώσεις της Intersolar ανά τον κόσμο, από τον εκθεσιακό οργανισμό Solar Promotion GmbH.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, εκδίδεται κάθε χρόνο ένας πλήρης εκθεσιακός κατάλογος. Μεταξύ άλλων, οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις περιλαμβάνουν, από πληροφορίες σχετικά με εκθέτες, μέχρι την τοποθέτησή τους στον εκθεσιακό χώρο. Εταιρείες με πολλές παρουσίες σε πολλές γερμανικές εμπορικές εκθέσεις – που πραγματοποιούνται διεθνώς -από την Τουρκία και την Κίνα, έως την Νέα Υόρκη και το Μπουένος Άιρες- επωφελούνται επίσης από τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου.

 

 

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο λειτουργεί επίσης συμβουλευτικά παρέχοντας στα μέλη του υποστήριξη σε σειρά θεμάτων. Η αλληλεπίδραση, για παράδειγμα, μεταξύ διοικητικού προσωπικού, εξωτερικών δικηγόρων και συμβούλων εξασφαλίζει την άριστη διαχείριση επίλυσης διαφορών. Με αυτό το σκεπτικό, το Επιμελητήριο δημιούργησε τον «Οργανισμό Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης» – ΟΔΔΕΕ, προκειμένου να διευκολύνει μέσα από την ταχεία και αποτελεσματική εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, την εθνική και διασυνοριακή επιχειρηματικότητα.

 

 

Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνονται επίσης θέματα όπως οι τεχνολογίες περιβάλλοντος, η επεξεργασία αποβλήτων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων σχετικά με τα θέματα αυτά και ειδικότερα για την ηλιακή και αιολική ενέργεια, όπως και τη βιοενέργεια, ενώ παράλληλα παρέχει πληροφορίες για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, αλλά και τους κινδύνους, αναφορικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ελληνικά έργα, όπως και στοιχεία σχετικά με θέματα διαχείρισης αποβλήτων και την ανακύκλωση μέσα από την «πράσινη βούλα – «GrünerPunkt».

 

 

Συμπληρώνοντας 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με Ελληνικούς και Γερμανικούς φορείς, εκτός των ανωτέρω, προωθεί και το διττό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Ο ρόλος του Επιμελητηρίου στην επαγγελματική εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σημαντικός, διότι αντιπροσωπεύει τις ανάγκες των επιχειρήσεων και ταυτίζεται με την προώθηση της επιχειρηματικότητας, μεταφέροντας στον εν λόγω τομέα τη γερμανική τεχνογνωσία.

 

 

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο συμμετέχει επιπλέον σε ευρωπαϊκά επιδοτούμενα προγράμματα. Στη Βόρεια Ελλάδα, υλοποιούνται αυτή τη στιγμή δύο ανάλογα project: Το e-F+TN, «e-Fairs and Trade Networking», του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας, που έχει ως σκοπό να ενισχύσει τη δικτύωση επιχειρήσεων της περιοχής μέσα από τη διοργάνωση εικονικών επαγγελματικών εκθέσεων στο διαδίκτυο, καθώς και το e-Auction, «Ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου για αγροδιατροφικά προϊόντα στη διασυνοριακή περιοχή», του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδα – ΠΓΔΜ, που σκοπό έχει την ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα στις δύο χώρες, αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους μέσα από μία πλατφόρμα ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου.

 

 

Πρωταρχικός σκοπός όλων των ανωτέρω ενεργειών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας καινοτόμες υπηρεσίες για τη δικτύωση των επιχειρήσεων, την τόνωση της εξωστρέφειάς τους, την αναβάθμιση της τεχνογνωσίας τους και την ενίσχυση των δομών τους, με την προοπτική της σταθερής τόνωσης των ελληνογερμανικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων συνεργασίας.

 

 

 

Το ka-business.gr προτείνει

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...
Παγκόσμια ημέρα καρδιάς: Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Ένας στους τρεις θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα συμβαίνουν πρόωρα σε άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα παγκοσμίως παρά από...
ΟΤΘ: Συνάντηση Έλενας Ράπτη – Βούλας Πατουλίδου
Στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Ο.Τ.Θ  κ. Βούλα Πατουλίδου  τη νέα Υφυπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη....

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

SCOPE: Communications υπογράφει σύμβαση επικοινωνίας με τον Frontex
Η SCOPE Communications, το in-house agency της Netcompany-Intrasoft, υπέγραψε νέα τετραετή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της ΕΕ (Frontex), για υπηρεσίες...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...
Παγκόσμια ημέρα καρδιάς: Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Ένας στους τρεις θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα συμβαίνουν πρόωρα σε άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα παγκοσμίως παρά από...