Αρχική BUSINESS Η SELS εισάγει την χρήση των Textile Doors στην Ελλάδα: Στόχος η...

Η SELS εισάγει την χρήση των Textile Doors στην Ελλάδα: Στόχος η μείωση κατανάλωσης πλαστικού κατά την μεταφορά προϊόντων προς τα καταστήματα

Τα Textile Doors (πλαστικοποιημένες υφασμάτινες πόρτες) που παράγονται από την εταιρεία SELS έρχονται στην Ελλάδα για να προσφέρουν μία περισσότερο λειτουργική, οικολογική, φθηνότερη και ευκολόχρηστη επιλογή σε αντικατάσταση της ευρείας χρήσης του stretch foil -πλαστικού φύλλου. Τα Textile Doors προστατεύουν τα προϊόντα να μην πέφτουν από τα καρότσια κατά την μεταφορά τους από τα κέντρα διανομής στα καταστήματα.

Η καινοτόμος και φιλική προς το περιβάλλον χρήση των textile doors έχει εφαρμοσθεί από την ΑΒ Βασιλόπουλος εδώ και αρκετά χρόνια. Πέραν της ευκολίας που παρέχεται στον χειρισμό των καροτσιών με τα textile doors, επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και πολύ σημαντική μείωση της κατανάλωσης πλαστικού, που μόνον στα καταστήματα της ΑΒ φθάνει τους 13,6 τόνους ετησίως. Η τοποθέτηση των textile doors μόνιμα στα καρότσια μεταφοράς (roll cages) μειώνει επίσης σημαντικά τον χρόνο φόρτωσης και ξεφόρτωσης των προϊόντων.

Η χρήση των textile doors είναι πολύ εύκολη. Το κλείσιμο και το άνοιγμα τους γίνεται γρήγορα και εύκολα. Όταν τα φορτωμένα καρότσια μεταφέρονται, τα textile doors ασφαλίζονται απλά με ελαστικά κορδόνια-ιμάντες με πλαστικούς γάντζους.

«Τα textile doors κατασκευάζονται με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και η χρήση τους επιφέρει μείωση στην κατανάλωση πλαστικού κατά 13,6 τόνους ετησίως. Η μείωση της κατανάλωσης πλαστικού είναι ένας από τους λειτουργικούς μας στόχους. Επιπλέον η χρησιμοποίηση των textile doors είναι ωφέλιμη και από οικονομικής πλευράς,» αναφέρει ο κ. Κυριάκος Ξενάκης, προϊστάμενος του Κέντρου Διανομής Οινοφύτων, αξιολογώντας την χρήση τους.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ξεκίνησε την χρήση textile doors στα καρότσια της τον Δεκέμβριο του 2016 για την μεταφορά των προϊόντων της από τα κέντρα Διανομής στα καταστήματα της. Μέχρι σήμερα έχει τοποθετήσει textile doors σε 19.000 καρότσια.

«Τα Textile Doors της SELS είναι από τις καινοτομίες που είναι κατά βάση πάρα πολύ απλές, αλλά ταυτόχρονα έχουν μεγάλη αποτύπωση στην αποδοτικότητα της εργασίας, στο κόστος  και στην οικολογία. Είναι ευχάριστο ότι όχι μόνον οι παραγωγοί και προμηθευτές προσπαθούν να μειώσουν την χρήση υλικών συσκευασίας όταν τυλίγουν τα προϊόντα τους, αλλά και ότι οι μεγάλοι retailers – supermarkets φροντίζουν σε εξοικονόμηση στα logistics αντικαθιστώντας αναλώσιμα υλικά. Συνειδητοποιούμε  ότι αυτό θα αποτελέσει μία σημαντική τάση στο μέλλον στην εξεύρεση λύσεων που θα αντικαθιστούν μερικώς τουλάχιστον τα πλαστικά. Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα των Textile  Doors είναι ότι εξοικονομούν πολύ μεγάλο χρόνο στους εργαζόμενους στις αποθήκες, στα κέντρα διανομής και στα καταστήματα,» σχολιάζει ο κ. Vladimir Tichy, Managing Director της SELS.

Τα Textile Doors της SELS κατασκευάζονται από βιομηχανικό ύφασμα, επενδυμένο με PVC και από τις δύο πλευρές. Προσαρτώνται στο καρότσι (roll container) με ελαστικούς ιμάντες – κορδόνια με πλαστικούς γάντζους. Επειδή τα ελαστικά κορδόνια-ιμάντες τοποθετούνται στα πλαϊνά των καροτσιών, ο κίνδυνος τριβής και φθοράς τους είναι ασήμαντος. Οι διαστάσεις των textile doors είναι σύμφωνα με τις διαστάσεις του εκάστοτε καροτσιού.

Η SELS κατασκευάζει 3 τρείς κατηγορίες textile doors για καρότσια – roll containers δύο πλευρών (2 sided): standard-fixed, πτυσσόμενα (foldable) και αποσπώμενα (removable).

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των standard type είναι η απλότητα τους – εύκολη τοποθέτηση και εύκολος χειρισμός. Οι pickers στις αποθήκες και οι υπάλληλοι στα καταστήματα εκτιμούν ιδιαιτέρως το εύκολο άνοιγμα και κλείσιμο των textile doors, που αυξάνει την παραγωγικότητα τους. Έτσι, ο χρόνος που εξοικονομείται αφιερώνεται στην εξυπηρέτηση των πελατών παρά στην ενασχόληση – χειρισμό του απόβλητου stretch foil. Τέλος, αλλά όχι αμελητέο, τα standard Textile Doors προσφέρουν την καλύτερη σχέση  τιμής και ποιότητας – απόδοσης,» καταλήγει ο κ. Vladimir Tichy.

Σχετικά με την SELS

H SELS προσφέρει τα προϊόντα της στην Τσεχία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης από το 2005. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη και παράδοση καινοτόμων λύσεων logistics σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και της βιομηχανίας.

Στους κυριότερους πελάτες της περιλαμβάνονται οι ΑΒ Βασιλόπουλος, Albert Czech RepublicSkoda Auto και Rossmann αλυσίδα φαρμακευτικών προϊόντων.

Το ka-business.gr προτείνει

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...
Παγκόσμια ημέρα καρδιάς: Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Ένας στους τρεις θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα συμβαίνουν πρόωρα σε άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα παγκοσμίως παρά από...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
SCOPE: Communications υπογράφει σύμβαση επικοινωνίας με τον Frontex
Η SCOPE Communications, το in-house agency της Netcompany-Intrasoft, υπέγραψε νέα τετραετή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της ΕΕ (Frontex), για υπηρεσίες...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...