Αρχική BUSINESS EY: Ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ 45,4 δισ. δολαρίων, καταγράφοντας την ισχυρότερη ανάπτυξη των...

EY: Ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ 45,4 δισ. δολαρίων, καταγράφοντας την ισχυρότερη ανάπτυξη των τελευταίων δυο δεκαετιών

Η EY ανακοίνωσε παγκόσμια έσοδα 45,4 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2022 (ΟΕ22), καταγράφοντας αύξηση 13,7%. Αυτό αντιπροσωπεύει μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία του οργανισμού, με την υψηλότερη ανάπτυξη που έχει παρατηρηθεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, γεγονός που αποδίδεται στη στρατηγική EY NextWave για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους ανθρώπους και τους πελάτες της ΕΥ, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία.

Η EY δημοσιοποίησε, επίσης, την έκθεση Value Realized, μια διευρυμένη ετήσια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τις οικονομικές επιδόσεις, τις δράσεις της στα θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG), καθώς και βασικούς τομείς συνεργασίας για την ενίσχυση του κοινωνικού της αντίκτυπου.

 

Ισχυρές επιδόσεις σε όλους τους τομείς υπηρεσιών

Όλοι οι τομείς υπηρεσιών της EY κατέγραψαν ισχυρή αύξηση εσόδων το ΟΕ22. Οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σημείωσαν ανάπτυξη 24,5%, φτάνοντας τα 13,9 δισ. δολάρια. Το τμήμα Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών αναπτύχθηκε κατά 22,8%, φτάνοντας τα 5,9 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα τους τμήματος Ελεγκτικών Υπηρεσιών και Διασφάλισης αυξήθηκαν κατά 6%, φτάνοντας τα 14,4 δισ. δολάρια, ενώ το τμήμα Φορολογικών Υπηρεσιών κατέγραψε ανάπτυξη κατά 7,9%, φτάνοντας τα 11,3 δισ. δολάρια.

Συνεχιζόμενες επενδύσεις στην καινοτομία

Κατά τη φετινή χρονιά, η EY επένδυσε 3,2 δισ. δολάρια στην ποιότητα των ελέγχων, την καινοτομία, την τεχνολογία και το ανθρώπινο κεφάλαιό της, στο πλαίσιο της τριετούς της δέσμευσης 10 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκε το ΟΕ21. Αυτό περιλαμβάνει ένα δισ. δολάρια σε μια πλατφόρμα τεχνολογίας επόμενης γενιάς για τις ελεγκτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες διασφάλισης, στο πλαίσιο της διαρκούς εστίασης στην παροχή ελέγχων υψηλής ποιότητας και την ταχεία ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες από ρυθμιστικές αρχές, κυβερνήσεις, ρυθμιστές προτύπων, επιτροπές ελέγχου και διοικητικά συμβούλια.

 

Αυξανόμενες επενδύσεις στην κατάρτιση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και τεχνολογίας

Το ΟΕ22 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις της EY ύψους 300 εκατ. δολαρίων στην εκπαίδευση, παρέχοντας κατά μέσο όρο πάνω από 59 ώρες κατάρτισης ανά εργαζόμενο. Η EY προσφέρει σήμερα περισσότερες από 250 διαπιστεύσεις κατάρτισης – γνωστές ως EY Badges – σε μια σειρά επιστημονικών κλάδων, μεταξύ των οποίων η τεχνητή νοημοσύνη (AI), το blockchain, η επιχειρηματικότητα με αντίκτυπο, ο σχεδιασμός αλυσίδων εφοδιασμού, η Διαφορετικότητα, Ισότητα και Συμπερίληψη (DE&I), και οι βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, παράλληλα με την τεχνική εκπαίδευση στη λογιστική και τη φορολογία.

To OE που πέρασε, η EY ανακοίνωσε δύο νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σε συνεργασία με το Hult International Business School. Τα νέα πτυχία – στα Business Analytics και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη – είναι ανοιχτά και παρέχονται δωρεάν σε όλους τους ανθρώπους της EY, παράλληλα με το EY Tech MBA του Hult. Η EY δημιούργησε, επίσης, το EY Tech University στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, παρέχοντας προγράμματα μετασχηματιστικής τεχνολογίας για ανώτερα στελέχη και πελάτες.

 

Δίνοντας ώθηση στην ατζέντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η EY πέτυχε αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα παγκοσμίως το ΟΕ21, ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας του οργανισμού να επιτύχει μηδενική καθαρή κατανάλωση άνθρακα (net zero) το 2025. Η EY διατηρεί το αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα και παραμένει σε τροχιά προς την επίτευξη αυτής της φιλοδοξίας του net zero, μειώνοντας τις εκπομπές κατά 56% το ΟΕ22, σε σύγκριση με τη σημείο εκκίνησης του ΟΕ19. Παράλληλα με την πρόοδο, για να καταστεί πιο βιώσιμος οργανισμός, η EY επικεντρώνεται στην ανάπτυξη συμμαχιών και στη δημιουργία καινοτόμων οικοσυστημάτων για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων παγκόσμιων προκλήσεων που σχετίζονται με το κλίμα. Οι άνθρωποι της EY έχουν παράσχει λύσεις της EY για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε περισσότερους από 3.000 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων λύσεων που βασίζονται στην τεχνολογία μέσω συμμαχιών με την Enablon, την IBM, τη Microsoft και τη SAP.

Επιπρόσθετα, η EY έχει αναπτύξει μια εξειδικευμένη μεθοδολογία για τη διασφάλιση σχετικά με τη μη χρηματοοικονομική πληροφόρηση με βάση το παγκοσμίως αποδεκτό Διεθνές Πρότυπο για Εργασίες Διασφάλισης (ISAE 3000) που δημοσιεύθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Προτύπων Ελέγχου και Διασφάλισης (IAASB). Ο οργανισμός έχει, επίσης, εκδώσει νέες οδηγίες σχετικά με τον έλεγχο χρηματοοικονομικών αναφορών για να βοηθήσει τις ελεγκτικές ομάδες της να εξετάσουν τις επιπτώσεις των κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα στις οικονομικές καταστάσεις.

Εστίαση στους ανθρώπους της EY

To OE που πέρασε, η EY ανέπτυξε περαιτέρω την προσέγγισή της για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, ενσωματώνοντας ρητά την ισότητα. Η στρατηγική του οργανισμού για τη  Διαφορετικότητα, την Ισότητα και τη Συμπερίληψη (DE&I), στοχεύει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς και στο οποίο όλοι μπορούν να αναπτυχθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΟΕ22, το 35% των νέων εταίρων και executive directors, ήταν γυναίκες, ενώ, συνολικά, έγιναν περισσότερες από 2.400 προαγωγές σε αυτές τις βαθμίδες – ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία της EY.

Δημιουργώντας έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο

Ο παγκόσμιος οργανισμός της EY έθεσε τον φιλόδοξο στόχο να επηρεάσει θετικά ένα δισεκατομμύριο ζωές έως το 2030, μέσω του προγράμματος εταιρικής ευθύνης EY Ripples. Από την καθιέρωση του EY Ripples το 2018, πάνω από 81 εκατομμύρια ζωές έχουν επηρεαστεί θετικά, συμπεριλαμβανομένων 27 εκατομμυρίων ζωών το ΟΕ22. Το ΟΕ22 πραγματοποιήθηκαν συνολικές επενδύσεις ύψους 159 εκατ. δολαρίων σε έργα αφιερωμένα στην ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων, ενώ οι άνθρωποι της ΕΥ αφιέρωσαν  1,1 εκατ. ώρες σε μια σειρά από πρωτοβουλίες και έργα συνεισφοράς αξίας σε είδος (value-in-kind).

Σχεδιάζοντας το αύριο

Οι επικεφαλής της EY κατέθεσαν πρόταση για τη μετεξέλιξη του οργανισμού σε δύο ανεξάρτητους οργανισμούς, ο καθένας από τους οποίους θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος ειδικοτήτων. Ο ένας από τους δύο αυτούς οργανισμούς, θα αποτελείται από ένα απλούστερο, πιο ευέλικτο παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών-μελών, που θα έχει ως αντικείμενο την παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών διασφάλισης, καθώς και φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, με όλες τις δυνατότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση ελέγχων υψηλής ποιότητας, την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και την εστίαση στη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο δεύτερος, νέος εταιρικός οργανισμός θα περιλαμβάνει τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, την πλειονότητα των Φορολογικών Υπηρεσιών, τις Υπηρεσίες Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών, καθώς και τις Υπηρεσίες Διαχείρισης (managed services)

Με αυτό το τολμηρό βήμα, η EY θα μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τους ανθρώπους της, τους πελάτες της και, ευρύτερα, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ενώ θα έχει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει δραστικά το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για τις επόμενες δεκαετίες. Η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει καλύτερες και πιο δυναμικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας για τους ανθρώπους του οργανισμού, αφού θα μπορούν να εμβαθύνουν περισσότερο τις γνώσεις τους, να αναλάβουν νέους ρόλους και να διερευνήσουν διαφορετικές επιλογές κινητικότητας.

Μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει, επίσης, αυξημένη πρόσβαση σε κεφάλαια για επανεπένδυση σε ανθρώπους, υπηρεσίες και λύσεις για τους πελάτες, με επακριβή εστίαση στα ζητήματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους πελάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν περισσότερες επιλογές για τους πελάτες, τόσο για ελεγκτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διασφάλισης, όσο και για υπηρεσίες μετασχηματισμού, καθώς και ακόμη μεγαλύτερη εστίαση στις προτεραιότητες ESG, αλλά και περισσότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη νέων προγραμμάτων εταιρικής ευθύνης – όπως συνεπενδύσεις σε «πράσινα» έργα – έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Και οι δύο οργανισμοί θα εμπνέονται από ξεκάθαρες αξίες και σκοπό, ενώ θα διατηρήσουν την ισχυρή κουλτούρα της EY και την αδιαπραγμάτευτη δέσμευση στη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και τη Συμπερίληψη.

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν εκτεταμένες διαβουλεύσεις με τους εταίρους της ΕΥ ανά χώρα, οι ψήφοι των οποίων θα καθορίσουν αν θα υλοποιηθεί η πρόταση αυτή.

Με αφορμή τα παγκόσμια οικονομικά αποτελέσματα της ΕΥ για το ΟΕ21, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Σε μια χρονιά πρωτοφανούς αβεβαιότητας και παγκόσμιων προκλήσεων, η ΕΥ αναπτύχθηκε δυναμικά, χάρη στον επαγγελματισμό και τη σκληρή δουλειά των ομάδων της, αλλά και τις διαρκείς επενδύσεις στην τεχνολογία και την καινοτομία. Υποστήριξε αποτελεσματικά τους πελάτες της για να πλοηγηθούν σε αυτό το περίπλοκο περιβάλλον, να μετασχηματίσουν τους οργανισμούς τους, να υιοθετήσουν πρακτικές ESG και να επιταχύνουν την πορεία τους προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Παράλληλα, βελτίωσε περαιτέρω το ανθρακικό της αποτύπωμα ενώ, μέσω του προγράμματος εταιρικής ευθύνης ΕΥ Ripples, συνέχισε να στηρίζει τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται».

Το ka-business.gr προτείνει

Σχολεία: Αλλάζουν τα πάντα από τον Σεπτέμβριο
Το Ψηφιακό Σχολείο  προβλέπει τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά για τους μαθητές που ζουν σε ακριτικές περιοχές και νησιά, εκεί δηλαδή που δεν μπορούν να...
Βιώσιμη Ανάπτυξη: Έρχονται κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Πολυγύρου
Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η μείωση των ρύπων αποτελούν μέρος της πολιτικής της Διοίκησης του Δήμου Πολυγύρου. Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος, Γιώργος...
Σοκ στη Γαλλία με τον ομαδικό βιασμό 12χρονης από εφήβους
Αγόρια ηλικίας 13 ετών σε προάστιο του Παρισιού κατηγορήθηκαν για βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού και επίθεση με θρησκευτικά κίνητρα σε βάρος της, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σχολεία: Αλλάζουν τα πάντα από τον Σεπτέμβριο
Το Ψηφιακό Σχολείο  προβλέπει τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά για τους μαθητές που ζουν σε ακριτικές περιοχές και νησιά, εκεί δηλαδή που δεν μπορούν να...
65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησε η κατάθεση ελληνικών ταινιών
Ξεκίνησε η κατάθεση ελληνικών ταινιών για το 65o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου 2024. Το ελληνικό...
ΕΕΘ: Επιδότηση επιχειρήσεων – μελών για συμμετοχή στην 88η ΔΕΘ
Το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για στήριξη των επιχειρήσεων - μελών του, αναλαμβάνει και φέτος πρωτοβουλία και επιδοτεί τη...