Detrop και Oenos: Αυξημένοι οι Έλληνες και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες

Σημαντική αύξηση των εμπορικών επισκεπτών από Ελλάδα και 29 χώρες του εξωτερικού επιφύλασσε για τις Detrop και Oenos το Σαββατοκύριακο. Το θετικό ξεκίνημα φάνηκε από την πρώτη ημέρα, με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο την Κυριακή.

Περισσότεροι από 420 εκθέτες από τους κλάδους των τροφίμων-ποτών και του οίνου υποδέχονται το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών, ανοίγοντας πεδία για συνεργασίες μέσα από στοχευμένες επαφές.

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες αποτελεί το Golden Olive Εxpo, ένα αφιέρωμα όπου η ελιά και το ελαιόλαδο έχουν την τιμητική τους και έχει ως στόχο να εξελιχθεί σε ισχυρό εργαλείο εξωστρέφειας για τους ελαιοπαραγωγούς του τόπου. Τόσο το Olive Bar, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ξεχωριστές γευσιγνωσίες ελαιολάδων και ελαιοκομικών προϊόντων, όσο και η ημερίδα «H βιωσιμότητα του ελαιοκομικού τομέα σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικότητας», υπό την οργανωτική ευθύνη της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «Φίλαιος» και της ΔΕΘ-HELEXPO, προσέλκυσαν πλήθος κόσμου. Στο πλαίσιο της ημερίδας απονεμήθηκαν και τα βραβεία στους διακριθέντες του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «Olive Oil Trophy» και του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας Επιτραπέζιων Ελιών «Table Olives Trophy», που πραγματοποιήθηκαν με το κύρος και την αξιοπιστία της «Φιλαίος».

Fully booked ήταν τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή οι δράσεις Detrop Bites και The Pairing Bar –οργάνωση Chef Stories- όπου τοπικά τρόφιμα και οίνοι συναντήθηκαν, αναδεικνύοντας με τον πλέον γευστικό τρόπο την τοπική παραγωγή. Πεντανόστιμα ζυμαρικά, βραβευμένα ελαιόλαδα, εξαιρετικά αλλαντικά, ιδιαίτερα αποστάγματα εντυπωσίασαν, μεταξύ άλλων, το κοινό.