Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Time Out Ο βραβευμένος chef Jacky Yu μας συστήνει το Κινέζικο Brunch

Ο βραβευμένος chef Jacky Yu μας συστήνει το Κινέζικο Brunch

Ο βραβευμένος chef, Jacky Yu, πέρα από  Executive Sous Chef στο Andaz Xintiandi της Shanghai, αποτελεί μέλος της οργάνωσης DEI (Disciples Escoffier International) που είναι  μια εκ των σημαντικότερων διεθνών οργανώσεων Κουζίνας. Όντας ειδικός στην Κινέζικη κουζίνα δίνει απαντήσεις σχετικά με αυτήν αλλά και το τι είναι αυτό που του αρέσει στην συγκεκριμένη κουζίνα.

 

Δωμάτιο από το ξενοδοχείο Andaz Xintiandi, Shanghai

Ποιο πιστεύεις ότι είναι αυτό που κάνει την Κινέζικη κουζίνα τόσο ξεχωριστή; Ποια είναι τα συστατικά που προτιμάς να μαγειρεύεις;

Σεφ Τζάκι: Η Κινέζικη κουζίνα αποτελεί μια από τις 4 κύριες κουζίνες στον κόσμο μεταξύ αυτής της Γαλλικής, Ιαπωνικής και Ιταλικής κουζίνας. Έχει την δική της πολύπλοκη γεύση, όπως γλυκιά, ξινή, πικρή και καυτερή. Το αγαπημένο μου συστατικό είναι το Κινέζικο τσίλι, είναι καλό για την υγεία, καθώς διώχνει την υγρασία του σώματος και επιπλέον τονώνει την όρεξή σας.

Υπάρχει κάτι που κάνει τη Σαγκάη ξεχωριστή σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Κίνας; Ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο;

Σεφ Τζάκι: Η κουζίνα της Σαγκάης είναι λίγο πιο γλυκιά και λιγότερο λιπαρή, που σημαίνει ότι είναι πιο υγιεινή σε σχέση με τις υπόλοιπες Κινέζικες κουζίνες. Το σιγοβρασμένο χοιρινό με καστανή σάλτα είναι το αγαπημένο μου πιάτο.

Ποια είναι σήμερα η γαστρονομική προτίμηση της Σαγκάης και του Andaz Ξινιαντί στη Σαγκάη;

Σεφ Τζάκι: Είναι η αυθεντική καινοτομία.

Τι θα πρέπει να δοκιμάσουμε στην Θεσσαλονίκη και στο Hyatt; Τι δεν πρέπει να λείπει από τα πιάτα μας;

Σεφ Τζάκι: Προσωπικά προτείνω σιγοβρασμένη βασιλική γαρίδα με πικάντικη σάλτσα ρυζιού, ωστόσο, το βόειο κρέας με σάλτσα μαύρης πιπεριάς και το φρυγανισμένο φιλέτο γριβαδιού με γλυκόξινή σάλτσα είναι μερικά από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσουν.

Ποιο είναι το πιάτο που ανυπομονείς να δοκιμάσεις στην διάρκεια της επίσκεψής σου στην Ελλάδα;

Σεφ Τζάκι: Με ενδιαφέρει να δοκιμάσω το Ελληνικό γιαούρτι και τον μουσακά.

 

Το ka-business.gr προτείνει

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το ka-business.gr
Η ομάδα του και η Δημιουργός του, Δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΟ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ και ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!   ;feature=
ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 στη χώρα
Τα 20,6 δις. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος παρουσιάζοντας αύξηση κατά...
Εφορία: Στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ – Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία ειδικής μονάδας
Η ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας με ανάλυση μεγάλων δεδομένων και άντληση στοιχείων από ψηφιακά συστήματα τιμολόγησης,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το ka-business.gr
Η ομάδα του και η Δημιουργός του, Δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΟ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ και ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!   ;feature=
ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 στη χώρα
Τα 20,6 δις. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος παρουσιάζοντας αύξηση κατά...
Εφορία: Στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ – Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία ειδικής μονάδας
Η ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας με ανάλυση μεγάλων δεδομένων και άντληση στοιχείων από ψηφιακά συστήματα τιμολόγησης,...