“Τα έργα υποδομών και ο πολιτισμός μπορούν να πάνε μαζί”, κ. Χρήστος Σπίρτζης

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως η Θεσσαλονίκη δε μπορεί να γίνει το κέντρο των Βαλκανίων και να μην είναι και το πολιτιστικό κέντρο των Βαλκανίων, ιδιαίτερα στην περίπτωση που θέλουμε να ξεπεράσουμε και άλλα προβλήματα που απασχολούν και τη χώρα και τα Βαλκάνια, ειδικά τον τελευταίο καιρό.

Επίσης, ο υπουργός σχολίασε την βοήθεια που προσέφεραν με τις δράσεις τους τόσο η κα.Κονιόρδου όσο και οι κυρίες Βλαζάκη και Βελένη που προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα ευρύματα πολιτισμικής κληρονομιάς που βρέθηκαν στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης. Τονίστηκε πως το Μετρό είναι ένα έργο που παρόλες τις δυσκολίες προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Όπως σχολιάστηκε στην ημερίδα, τα ευρύματα είναι πάρα πολύ σημαντικά και θα πρέπει να τα αναδείξουμε. Ο κ.Σπίρτζης ανακοίνωσε πως μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων σταθμών, αμέσως μετά το Πάσχα, θα γίνουν δύο εκθέσεις που θα παρουσιάζουν τη δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια με πολύ κόπο και πολύ κόστος για τον ελληνικό λαό.

Όταν θα ανοίξουν οι σταθμοί στον κόσμο, στους πολίτες, θα μπορέσει να παρουσιαστεί και η τεχνική δουλειά που γίνεται και τα ευρήματα που υπήρχαν και να ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, για να μπορέσει να γίνει κατανοητό, ότι Μετρό και Αρχαία μπορούν να πάνε μαζί, ότι οι υποδομές με την πολιτιστική κληρονομιά μπορούν και πρέπει να είναι ταυτόσημες έννοιες και ότι το μετρό, επιτέλους, μαζί με τις αρχαιολογικές εργασίες τελειώνει και θα δοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και στους πολίτες της χώρας.