Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Time Out Ο βραβευμένος chef Jacky Yu μας συστήνει το Κινέζικο Brunch

Ο βραβευμένος chef Jacky Yu μας συστήνει το Κινέζικο Brunch

Ο βραβευμένος chef, Jacky Yu, πέρα από  Executive Sous Chef στο Andaz Xintiandi της Shanghai, αποτελεί μέλος της οργάνωσης DEI (Disciples Escoffier International) που είναι  μια εκ των σημαντικότερων διεθνών οργανώσεων Κουζίνας. Όντας ειδικός στην Κινέζικη κουζίνα δίνει απαντήσεις σχετικά με αυτήν αλλά και το τι είναι αυτό που του αρέσει στην συγκεκριμένη κουζίνα.

 

Δωμάτιο από το ξενοδοχείο Andaz Xintiandi, Shanghai

Ποιο πιστεύεις ότι είναι αυτό που κάνει την Κινέζικη κουζίνα τόσο ξεχωριστή; Ποια είναι τα συστατικά που προτιμάς να μαγειρεύεις;

Σεφ Τζάκι: Η Κινέζικη κουζίνα αποτελεί μια από τις 4 κύριες κουζίνες στον κόσμο μεταξύ αυτής της Γαλλικής, Ιαπωνικής και Ιταλικής κουζίνας. Έχει την δική της πολύπλοκη γεύση, όπως γλυκιά, ξινή, πικρή και καυτερή. Το αγαπημένο μου συστατικό είναι το Κινέζικο τσίλι, είναι καλό για την υγεία, καθώς διώχνει την υγρασία του σώματος και επιπλέον τονώνει την όρεξή σας.

Υπάρχει κάτι που κάνει τη Σαγκάη ξεχωριστή σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Κίνας; Ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο;

Σεφ Τζάκι: Η κουζίνα της Σαγκάης είναι λίγο πιο γλυκιά και λιγότερο λιπαρή, που σημαίνει ότι είναι πιο υγιεινή σε σχέση με τις υπόλοιπες Κινέζικες κουζίνες. Το σιγοβρασμένο χοιρινό με καστανή σάλτα είναι το αγαπημένο μου πιάτο.

Ποια είναι σήμερα η γαστρονομική προτίμηση της Σαγκάης και του Andaz Ξινιαντί στη Σαγκάη;

Σεφ Τζάκι: Είναι η αυθεντική καινοτομία.

Τι θα πρέπει να δοκιμάσουμε στην Θεσσαλονίκη και στο Hyatt; Τι δεν πρέπει να λείπει από τα πιάτα μας;

Σεφ Τζάκι: Προσωπικά προτείνω σιγοβρασμένη βασιλική γαρίδα με πικάντικη σάλτσα ρυζιού, ωστόσο, το βόειο κρέας με σάλτσα μαύρης πιπεριάς και το φρυγανισμένο φιλέτο γριβαδιού με γλυκόξινή σάλτσα είναι μερικά από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσουν.

Ποιο είναι το πιάτο που ανυπομονείς να δοκιμάσεις στην διάρκεια της επίσκεψής σου στην Ελλάδα;

Σεφ Τζάκι: Με ενδιαφέρει να δοκιμάσω το Ελληνικό γιαούρτι και τον μουσακά.

 

Το ka-business.gr προτείνει

Τράπεζα Πειραιώς: Παράταση Προγράμματος Ανταμοιβής Συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων
Η Τράπεζα Πειραιώς, ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους...
Νομοθεσία για τις υποδομές Gigabit: πράσινο φως για την επιτάχυνση της ανάπτυξης
Η «νομοθεσία για τις υποδομές Gigabit» αποσκοπεί στη μείωση του κόστους ανάπτυξης υπερταχέων δικτύων. Η νομοθεσία, η οποία έχει ήδη συμφωνηθεί με το Συμβούλιο και...
Δικαίωμα στην επισκευή: νέοι κανόνες για πιο εύκολες και οικονομικές επισκευές
Οι νέοι κανόνες ενισχύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών, ελαττώνουν τα σκουπίδια και ενισχύουν τον κλάδο των επισκευών, κάνοντάς τες ευκολότερες και πιο συμφέρουσες. Την Τρίτη...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φωτογραφία : “Πάσχα στο Άγιον Όρος”
Η Αγιορειτική Εστία συμμετέχει στις εκδηλώσεις της «Λατρευτικής Εβδομάδας» του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την διοργάνωση της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας και ιερών κειμηλίων με τίτλο:...
ΜΕΒΓΑΛ: Αγάπης Έργα για την κοινωνία
Για περισσότερα από 74 χρόνια η ΜΕΒΓΑΛ φροντίζει να φέρει στο τραπέζι μας προϊόντα που είναι απαραίτητα για μία ισορροπημένη διατροφή και ενισχύουν την...
Coffee Island: Προχωρά σε σημαντική δωρεά για την εκπαίδευση των νέων νευροχειρουργών
Η ομάδα της Coffee Island, συνεχίζει, με αφοσίωση, να νοιάζεται για όλα αυτά που κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Ως αρωγός διαφόρων πρωτοβουλιών που ενισχύουν την...