Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπουργός -εν αναμονή των οριστικών στοιχείων- σημειώνει ότι το 2016, όσον αφορά τα έσοδα καταγράφηκε αύξηση 9% στα μεγάλα τουριστικά καταλύματα με βάση τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων GBR, ενώ σύμφωνα και με την Τράπεζα της Ελλάδος οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 2,9 δισ. ευρώ το διάστημα της τουριστικής περιόδου Μαΐου- Οκτωβρίου.
Η κ. Κουντουρά υπογραμμίζει ότι η θετική δυναμική του 2016 διατηρείται και για την επόμενη χρονιά, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.
Οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις και τα μηνύματα από τους tour operators και συνεργάτες στο εξωτερικό για τη διευρυμένη πλέον θερινή περίοδο Μαρτίου- Νοεμβρίου αποτυπώνουν αυξητική τάση στα επίπεδα του 20% σε σχέση με το 2016 από βασικές μας αγορές, σημειώνει η κ. Κουντουρά.
Στη συνέντευξή της η υπουργός, αφού κάνει τον απολογισμό της χρονιάς, εστιάζει και στο σχεδιασμό αλλά και το στοίχημα του υπουργείου για τη νέα χρονιά που ανατείλει.
«Το 2016 αποτέλεσε χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό μας» σημειώνει η υπουργός.
Όσον αφορά τον σχεδιασμό για το 2017, η υπουργός σημειώνει: «Αναβαθμίζουμε το προϊόν ήλιος και θάλασσα, και ταυτόχρονα σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα, προωθούμε και προβάλλουμε θεματικά τουριστικά προϊόντα και εμπειρίες που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες στην Ελλάδα όλον τον χρόνο.»
Η κ. Κουντουρά επισημαίνει ότι σχεδιάζεται η «περαιτέρω επιμήκυνση» της τουριστικής περιόδου και τονίζει: «Είμαστε σε επαφές με tour operators και αεροπορικές εταιρείες για να εξασφαλίσουμε περισσότερες απευθείας συνδέσεις, όχι μόνο στην τουριστική περίοδο αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».
Σημειώνει ότι το 2017 στόχος είναι να ενισχυθούν σημαντικά οι αγορές που άνοιξαν το 2016, όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα και η Ν. Κορέα. «Επιπλέον ανοίγουμε την αγορά της Ινδίας, όπου με βάση την προεργασία που έχουμε κάνει διαπιστώνουμε σημαντικά περιθώρια για την άμεση προσέλκυση επισκεπτών» προσθέτει η υπουργός.