Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόσωπα Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Παρουσία πλήθους κόσμου, συγγενών,  φίλων, εκπροσώπων της κυβέρνησης και φορέων της πόλης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος τέλεσε την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη και  των 44 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων. Στο φουαγέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης δεν έπεφτε καρφίτσα.

Στην  ομιλία του ο νέος δήμαρχος αναφέρθηκε στο όραμά του για τη Θεσσαλονίκη, στα μεγάλα έργα της πόλης ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους του Δήμου λέγοντας πως ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη με νέα αντίληψη και διοίκηση. Ζήτησε και πάλι από τους αντιδήμαρχος του σοβαρότητα και ταπεινότητα.

Ο νέος δήμαρχος σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, δεν φόρεσε το διάσημο του αξιώματός του  όπως είχε κάνει και ο Γιάννης Μπουτάρης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ 

 

Πριν τέσσερα χρόνια, τον Αύγουστο του 2019, άκουγα με προσοχή έναν άνθρωπο που με τίμησε με τη φιλία του, τον αείμνηστο δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ, να παρουσιάζει στην ομιλία του κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας, τότε, δημοτικής αρχής το πλαίσιο αρχών με το οποίο επρόκειτο να διοικήσει.

Κρατώ ως πολύτιμο φυλακτό, οδηγό και φωτεινό σημείο αναφοράς μια φράση του: «Μια απόφασή μας, ακόμα και όταν αγγίζει την άποψη των περισσοτέρων και άρα διαθέτει τη δημοκρατική νομιμότητα, και ακόμη όσο και αν είναι -σχετικά έστω- κοινωνικά δίκαιη, για να λειτουργήσει και να καταστεί βιώσιμη, πρέπει να είναι και πραγματοποιήσιμη. Είναι θεμιτό να επιδιώκουμε το ανέφικτο. Πάντα όμως να πολιορκούμε το εφικτό. Ώστε να καθιστούμε στην πράξη τις επιλογές μας εφαρμόσιμες και άρα και βιώσιμες».

Αυτή τη μάχη του εφικτού είμαστε έτοιμοι να δώσουμε για τη Θεσσαλονίκη μας κυρίες και κύριοι. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό μιας ανακυκλούμενης υποσχεσιολογίας που κουράζει και προσβάλει τους Θεσσαλονικείς.

Αυτή η πόλη χρειάζεται μια νέα αρχή.

Μια νέα αρχή, με μια νέα αντίληψη στον τρόπο διοίκησης, η οποία ορίζεται από το τρίπτυχο: δημοκρατική λειτουργία, χρηστή διοίκηση και δημόσια διαβούλευση.

Στις 15 Οκτωβρίου οι συνδημότες μας  έκριναν θετικά τον προγραμματικό μας λόγο. Την ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική, αμιγώς αυτοδιοικητική μας πρόταση και μας έδωσαν σαφή και ξεκάθαρη εντολή να εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά για να τους προσφέρουμε απτά αποτελέσματα.

Σήμερα απευθύνομαι σε όλους τους συνδημότες μας για να τους διαβεβαιώσω πως οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράξη τα όσα δεσμευτήκαμε.

θα είμαστε δίπλα τους, στις γειτονιές, στους δρόμους, 24 ώρες το 24ωρο, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τους και να φανούμε αντάξιοι των -αυξημένων- προσδοκιών τους. «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις των προβλημάτων. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος».

Οι Θεσσαλονικείς θα ακούσουν από εμάς μόνο αλήθειες, ακόμη και αν αυτές είναι επώδυνες.

Από τους συνεργάτες μου στη δημοτική μας ομάδα έχω επανειλημμένα ξεκαθαρίσει πως ζητώ σεμνότητα, ήθος, αξιοπρέπεια, ευπρέπεια και ανιδιοτέλεια.

Δεν λειτουργούμε στο όνομα μας, αλλά στο όνομα των πολιτών.

Υπηρετούμε το συλλογικό συμφέρον, δεν το υποτάσσουμε στο ατομικό. Κρούσματα αλαζονείας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά.

Ο σεβασμός στους δημότες, ο σεβασμός στους υπαλλήλους του δήμου μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής μας.

Διαρκής λογοδοσία, διαφάνεια παντού και αποτελεσματικότητα, είναι βασικές αρχές μας που θα τιμήσουμε με ευλάβεια.

Στο πλαίσιο αυτό, στο νέο μοντέλο Διοίκησης το οποίο θα ακολουθήσουμε, οι συνεργάτες μου, Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι, θα αξιολογούνται και θα κρίνονται καθημερινά, στη βάση μιας συγκεκριμένης στοχοθεσίας που έχει τεθεί και θα ακολουθεί έναν ετήσιο κύκλο υλοποίησης.

Κάνουμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση πως η λειτουργία μιας Ομάδας στη διοίκηση προάγει τη Δημοκρατία και παράγει καλύτερα αποτελέσματα. Διοίκηση συλλογική, αλλά πιο γρήγορη και κυρίως, πιο αποτελεσματική.

Διοίκηση που θα σέβεται την πολυφωνία, αλλά οφείλει να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό συντονισμό. Και αυτό είναι δική μου ευθύνη.

Παράλληλα, προχωρούμε στη συγκρότηση του «Συμβουλίου Διεύθυνσης», όπου κάθε μήνα θα συζητώ ο ίδιος με όλους τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του ζητήματα που ανακύπτουν. Θέλουμε έναν -χρήσιμο για τον πολίτη- «επιτελικό Δήμο», μια δημοτική αρχή που θα προσθέτει λύσεις και θα αφαιρεί προβλήματα.

Κυρίες και κύριοι,

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής.

Απόλυτη προτεραιότητα μας είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας.

 • Η καθαριότητα
 • Η προστασία του δημόσιου χώρου
 • Η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γειτονιάς
 • Η ανάδειξη των κορυφαίων τοποσήμων της πόλης.
 • Η δημιουργία ικανών χώρων πρασίνου σε μια πόλη με τη μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στην Ευρώπη.
 • Βάζουμε τίτλους τέλους στην εγκατάλειψη της νέας Παραλίας και εν γένει του δημόσιου χώρου.
 • Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, δημιουργούμε το Πάρκο Μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους συμπολίτες μας θύματα του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας και ολοκληρώνουμε την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας.
 • Προχωρούμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην αναβάθμιση της πλατείας Δημοκρατίας και της πλατείας Διοικητηρίου, στην διαπλάτυνση της παλιάς παραλίας με την κατασκευή του ξύλινου ντεκ και στην υλοποίηση ενός συνολικού σχεδίου ανάπλασης της άνω Πόλης. Ακόμη, προχωρούμε στην εφαρμογή ενός συνολικού σχεδίου ανάταξης των δημοτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε σύμπλευση με την περιφερειακή αρχή.
 • Βάζουμε στο κάδρο των προτεραιοτήτων την ανάπλαση γειτονιών που σήμερα ασφυκτιούν.
 • Αξιοποιούμε δημοτικά οικόπεδα για να δώσουμε «ανάσες» στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης.

Την ίδια ώρα, οφείλουμε -και θα δώσουμε- απόλυτη προτεραιότητα στη συστηματική αναβάθμιση των υπαρχόντων δομών κοινωνικής πρόνοιας και στη δημιουργία νέων, για τη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση των λιγότερο προνομιούχων συμπολιτών μας.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν δημότη μας πίσω, αβοήθητο. Δημιουργούμε ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας και ασφάλειας,  υπηρετώντας τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Για εμάς, η «κοινωνική Θεσσαλονίκη» είναι χρέος και μονόδρομος.

Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Θεσσαλονικέων είναι το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε.

Παράλληλα, επενδύουμε στην αξιοποίηση της εμπειρίας, της γνώσης και της δυναμικής των Επιμελητηρίων της πόλης, ώστε να συμβάλουμε στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και στην τόνωση της απασχόλησης. Προσβλέπουμε στη συνεργασία τους, ώστε να παρέμβουμε άμεσα και αποτελεσματικά, για να προστατέψουμε τη νόμιμη εμπορική δραστηριότητα και το δημόσιο συμφέρον από τη μάστιγα του παραεμπορίου.

Όραμα μας είναι μια Θεσσαλονίκη που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Μια πόλη σύγχρονη, φιλική, ασφαλή, λειτουργική.

Μια πόλη με «έξυπνες» υπηρεσίες, ώστε να παύσουν οριστικά οι πολίτες να είναι «οι κλητήρες του δημοσίου και να διακινούν άσκοπα έγγραφα» όπως εύστοχα έχει γραφτεί στο παρελθόν.

Μια πόλη της εξωστρέφειας, των ανοιχτών οριζόντων, προσβάσιμη, χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Μια πρωτεύουσα πόλη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, μια περιφερειακή Μητρόπολη, hub καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Μια πόλη πρωταγωνίστρια, που αγκαλιάζει τη θάλασσα και κερδίζει το στοίχημα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Μια πόλη πολυπολιτισμική, πολύχρωμη, ανοιχτή που προσδιορίζει το μέλλον της αναδεικνύοντας την Ιστορία της

Μια πόλη ανθεκτική, που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας κλιματικής πραγματικότητας.

Μια δημοτική αρχή που ακούει τη φωνή της κοινωνίας των πολιτών, των συλλογικοτήτων και των εθελοντών και στηρίζει στην πράξη τις πρωτοβουλίες και το έργο τους.

Δεν πρόκειται να αποδομήσουμε ό,τι θετικό έγινε στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Η Διοίκηση έχει συνέχεια και -οφείλει να έχει- συνέπεια.

Στο πλαίσιο αυτό, αντιλαμβανόμαστε ως δεδομένη την ανάγκη των ευρύτερων δυνατών συγκλίσεων, συνεργασιών και συναινέσεων στο δημοτικό συμβούλιο προς όφελος των πολιτών.

Συναινέσεις που, όμως, προσέξτε, δεν θα επιτρέψω ποτέ να κατρακυλήσουν στα σκοτεινά μονοπάτια της συναλλαγής.

Ξέρουμε εκ των προτέρων πως δεν θα μας δοθεί καμία περίοδος χάριτος.

Γνωρίζουμε πως από την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του δήμου με πρόσθετες, μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις και ανοίγματα, ιδιαίτερα στα ανταποδοτικά τέλη και στην καθαριότητα.

Η Θεσσαλονίκη αναμετράται με μια σειρά αυξημένων προκλήσεων που δοκιμάζουν όρια και αντοχές, όπως είναι η 25ετής και πλέον περιπέτεια του Μετρό Θεσσαλονίκης που «πλήγωσε» και πληγώνει την πόλη και η κατασκευή του fly over.

Ιδιαίτερα όσο αφορά στον υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο, προφανώς δεν αμφισβητούμε τη σημασία που έχει για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Επιμέναμε, όμως, από την πρώτη στιγμή, πως η έναρξη κατασκευής του έπρεπε να μετατεθεί για τα τέλη του 2024, όταν και αναμένεται, σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές δεσμεύσεις, η παράδοση της βασικής γραμμής του Μετρό σε λειτουργία και η αναβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την έλευση των 100 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων.

Από την ώρα που για λόγους που υπερβαίνουν των αρμοδιοτήτων μας επελέγη να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε κοντά στον πολίτη, να συνδράμουμε ώστε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή απομείωση των συνεπειών στο Κυκλοφοριακό.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω το εξής: Την Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη, την παράταξη μας, την ενδιαφέρει η πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης του σήμερα.

Είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικό να ξεκινά η υλοποίηση μεγάλων έργων που υπηρετούν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της πόλης.

Είναι, όμως, ακόμη καλύτερο, τα έργα να τελειώνουν.

Και να ολοκληρώνονται εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, όπως έχουν τεθεί από την αρχή, ώστε να μη φαλκιδεύουν την αναπτυξιακή πορεία της πόλης.

Η απαξίωση της Θεσσαλονίκης σε πρωτεύουσα των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί. Η πιο πειστική απάντηση στην -απόλυτα δικαιολογημένη- επιφυλακτικότητα και απογοήτευση των Θεσσαλονικέων είναι να κλείσουμε, επιτέλους, εκκρεμότητες.

Η κωλυσιεργία, οι μεγάλες καθυστερήσεις, οι αναβολές και οι ακυρώσεις έργων γεννούν μια δυσάρεστη πραγματικότητα που όχι μόνο λειτουργεί ως τροχοπέδη για την πορεία της πόλης προς τα εμπρός, αλλά παράλληλα τροφοδοτεί και τη συστηματική απαξίωση προσώπων, θεσμών και αρχών.

Είναι ώρα να βάλουμε ένα τέλος στις διαχρονικές παθογένειες που μας ταλανίζουν. Να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός που υφίσταται για την πόλη μας.

Πρέπει να ακούσουμε το ξεκάθαρο μήνυμα των πολιτών, να αφήσουμε στην άκρη τα πολλά λόγια, να χτίσουμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης με πράξεις, με τη διαμόρφωση όρων κοινωνικής και οικονομικής συνοχής.  

Για να υπηρετήσουμε το ιδανικό αυτό, δεν πρόκειται να υπολογίσουμε το όποιο πολιτικό κόστος. Επιζητούμε τη συνεργασία, αλλά δεν θα φοβηθώ και την αντιπαράθεση, αν αυτό εξυπηρετεί το καλό της πόλης. Και το καλό της Θεσσαλονίκης επιβάλει να μπουν τίτλοι τέλους στη εποχή της διαίρεσης, να αρχίσει η εποχή της ενότητας.

Θα είμαστε παρόντες σε κάθε διεκδίκηση, δεν πρόκειται να περιοριστούμε στο ρόλο του θεατή των εξελίξεων.

Η θέση που έχει διατυπώσει στο παρελθόν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πως θα πρέπει να υπάρχουν εμπιστοσύνη, καλή πίστη και ανοιχτοί δίαυλοι ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στους δήμους είναι μια θέση αρχής κύριε Υπουργέ που μας εκφράζει σε απόλυτο βαθμό. Αυτό, όμως, θα πρέπει να συνδέεται με το αυτονόητο, που είναι η συνεπής και δυναμική διεκδίκηση των υπεσχημένων και αναγκαίων σχεδίων.

Θα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον -αυτονόητα- μητροπολιτικό ρόλο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος μας αποτελεί το επίκεντρο της ζώνης επιρροής του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και επιβάλλεται να έχει κυρίαρχο ρόλο και λόγο ως κέντρο υπηρεσιών, λειτουργιών και αποφάσεων, ως επιχειρηματικός πόλος, ως πολιτιστικό, αθλητικό και ακαδημαϊκό κέντρο, ως διαμετακομιστικός κόμβος και ως προορισμός βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα διεκδικήσουμε με επιμονή συγκεκριμένες απαντήσεις για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη:

 • Την έναρξη λειτουργίας της βασικής γραμμής του Μετρό και το χρονοδιάγραμμα των επεκτάσεων του
 • Το μέλλον της ΔΕΘ
 • Την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης με πρώτο το εμβληματικό Καυτανζόγλειο, το τι μέλλει γενέσθαι με τα γήπεδα του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή
 • Το Μουσείο Ολοκαυτώματος
 • Την αξιοποίηση της 6ης Προβλήτας του ΟΛΘ
 • Την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης
 • Την υλοποίηση του νέου, ενιαίου παραλιακού μετώπου.

Κυρίες και κύριοι,

Στην μέχρι σήμερα πορεία μου στα κοινά, πιστεύω απόλυτα πως έχω αποδείξει ότι αγαπώ την ευθύνη. Ελευθερία σημαίνει ευθύνη και για αυτό πολλοί άνθρωποι τη φοβούνται, έγραψε ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω. Εγώ δεν φοβάμαι. Σας το δηλώνω απερίφραστα.

Κοιτώ σήμερα όλους τους Θεσσαλονικείς στα μάτια και δεσμεύομαι ενώπιον τους πως δεν πρόκειται ποτέ να κρυφτώ, δεν πρόκειται να προδώσω την εμπιστοσύνη τους.

Έχω απόλυτη επίγνωση των μεγάλων προκλήσεων και δυσκολιών που θα βρούμε μπροστά μας.

Έχω πλήρη συναίσθηση της βαριάς κληρονομιάς και του ειδικού βάρους που φέρει η θέση αυτή, στο τιμόνι μιας πόλης με ένδοξο παρελθόν που όμως αναζητά τη θέση που της αρμόζει στο παρόν και στο μέλλον. Θα πολιτευθούμε με σεμνότητα, αφοσίωση και σκληρή, συστηματική δουλειά.

Οι μεγάλες αλλαγές επιτυγχάνονται με σκληρή, μεθοδική και συλλογική προσπάθεια. Απευθυνόμαστε σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, σε όποιον κομματικό χώρο κι αν βρίσκονται.

Και θέλουμε κύριε Υπουργέ, η Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να στηρίξουν τα έργα και τις επενδύσεις που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη για να λύσει επιτέλους το γόρδιο δεσμό, να πάει μπροστά. Δεν αμφισβητεί κανείς πως γίνονται βήματα προς τα εμπρός. Πλέον όμως, οφείλουμε να τρέξουμε.

Παναγιώτατε,

Κλείνοντας την ομιλία μου στρέφομαι στο πρόσωπο σας και επικαλούμαι, όπως πράξατε και εσείς στον ενθρονιστήριο Λόγο σας τον σπουδαίο Γιώργο Σεφέρη: «Σ΄ αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου κι αν βρίσκεται.

Όταν στον δρόμο της Θήβας, ο Οιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα κι αυτή του έθεσε το αίνιγμά η απόκρισή του ήταν: ο άνθρωπος. Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας. Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε. Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Οιδίποδα».

Τώρα είναι η ώρα να «καταστρέψουμε τα τέρατα» να συγκρουστούμε με την καθήλωση, να αποδείξουμε όλοι μαζί, με πράξεις, πως αναγνωρίζουμε την κορυφαία σημασία της Θεσσαλονίκης, πως πραγματικά αγαπάμε αυτή την πόλη.

Κυρίες και κύριοι,

Ολοκληρώνοντας, θέλω από τα βάθη της ψυχής μου να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω πως είμαι ένας από εσάς.

Φίλος και συνεργάτης σας.

Ο άνθρωπος που μεγάλωσε και περπάτησε στις γειτονιές αυτής της πόλης.

Επέλεξα να είμαι δίπλα σας, στο δρόμο. Την ίδια ώρα, η πόρτα του Δημαρχείου θα είναι πάντα ανοιχτή, για όλες και όλους.

Δώστε μου τη δύναμη να δουλέψω σκληρά, να κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε.

Σας παρακαλώ να συγχωρήσετε τα όποια λάθη -αναπόφευκτα- γίνουν και σας θυμίζω,   πως ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη, είναι ο άνθρωπος που δεν κάνει τίποτε.

Σας ευχαριστώ, καλή αρχή σε όλες και όλους μας!

Καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα!

 

Το ka-business.gr προτείνει

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα
Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.  Οι ευρωεκλογές 2024,  θα διεξαχθούν από τις...
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση
«Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μη γίνει περιφερειακή σύγκρουση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου...
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και προσωρινός ανάδοχος για τον 6ο Προβλήτα
Η ΟΛΘ Α.Ε. («Εταιρεία»), ο φορέας εκμετάλλευσης του λιμένα Θεσσαλονίκης και κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής για τα Βαλκάνια...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι σάλτσες μαγειρικής COOK at HOME αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2024»
Το COOK at HOME, δημιούργημα της βιομηχανίας τροφίμων Provil, εμπνέεται από τη σημασία του καλού φαγητού για τη ζωή των Ελλήνων και έχει σαν...
Μαρουσάκη: Πλησιάζει κακοκαιρία με επικίνδυνα φαινόμενα – Καλλιάνος: Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση 
Αλλάζει ο καιρός ήδη από σήμερα σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος έκανε λόγο για τα προεόρτια μιας οργανωμένης κακοκαιρίας,...
Ευρωεκλογές 2024: Πόσους ευρωβουλευτές εκλέγει κάθε χώρα
Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.  Οι ευρωεκλογές 2024,  θα διεξαχθούν από τις...