Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Καινοτομία Το «έξυπνο» κολάρο για κατοικίδια έχει… ελληνική υπογραφή

Το «έξυπνο» κολάρο για κατοικίδια έχει… ελληνική υπογραφή

 

Πως θα σας φαινόταν εάν μαθαίνατε πως ένας Έλληνας δημιούργησε ένα… «έξυπνο» κολάρο για σκύλους, που μεταξύ άλλων προστατεύει τους τετράποδους φίλους μας από πνιγμό, έχει τη δυνατότητα να σταματά το σπαστικό γαύγισμα μεταξύ σκύλων, σας ενημερώνει στο κινητό σας τηλέφωνο ανά πάσα ώρα και στιγμή για το που βρίσκεται και τι… κάνει το αγαπημένο σας κατοικίδιο;

 

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς θα σπεύδατε να το προμηθευτείτε! Υπομονή όμως γιατί το «έξυπνο» κολάρο ΚΥΟΝ αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Μάρτιο του 2017.

 

 

Εμπνευστής του είναι ο Λέων Γιοχάη. Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 1999 όταν ίδρυσε το fleamarket.gr, την πρώτη και μεγαλύτερη ιστοσελίδα ηλεκτρονικών δημοπρασιών στη Ελλάδα. Έκτοτε ασχολήθηκε με την ανάπτυξη λογισμικών και τεχνολογιών αιχμής. Το 2001 ίδρυσε την InternetQ SA, την εταιρεία που εισήγαγε την πριμοδοτούμενη χρέωση γραπτών μηνυμάτων στην Ελλάδα, με πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνδρομητές, 40% της ελληνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας και 23 εκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα. Εκμεταλλευόμενος τις γνώσεις του στον κλάδο των ασύρματων ψηφιακών μέσων, μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ίδρυσε την Qmobile, μια εταιρεία ψυχαγωγίας μέσω κινητής τηλεφωνίας η οποία μέσα στους πρώτους 3 μήνες εργασιών της κέρδισε το 25% της σχετικής αγοράς στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του trading (μετοχές, futures) και των διεθνών αγορών. Αναγνώρισε την ανάγκη ύπαρξης μιας υπηρεσίας για τους ιδιώτες traders οι οποίοι είναι πολύ απασχολημένοι ώστε να παρακολουθούν συνεχώς τις αγορές, αλλά παρ’όλα αυτά έχουν την ανάγκη να ελέγχουν πλήρως τα κεφάλαιά τους. Ως αποτέλεσμα, γεννήθηκε η ZuluTrade. Τελευταίο του δημιούργημα το «έξυπνο» κολάρο ΚΥΟΝ.

 

 

Πως όμως προέκυψε η ιδέα; «Η ιδέα προέκυψε από την αγάπη μου για τον Charlie, το αγαπημένο μου μαλτεζάκι. Η καθημερινότητά μου ήταν και εξακολουθεί να είναι πολύ απαιτητική αλλά πάντα ήθελα να γνωρίζω πού είναι και τι κάνει. Ήθελα να γνωρίζω τα πάντα για τον Charlie, ακόμη κι όταν ήμουν μακριά, καθώς ταξιδεύω συχνά. Έτσι σιγά σιγά οδηγήθηκα στη σχεδίαση ενός προϊόντος, το οποίο θα έπρεπε να αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις, να μου παρέχει πληροφορίες για την κατάστασή του στην οθόνη του smartphone, να ξεχωρίζει για το design του αλλά παράλληλα να λειτουργεί και ως ένα πραγματικό κολάρο για σκύλους» αναφέρει στο www.ka-business.gr o ιδρυτής της εταιρίας ΚΥΟΝ.

 

Το ΚΥΟΝ είναι το πιο προηγμένο προϊόν εντοπισμού, πρόληψης και φροντίδας για κατοικίδια ζώα και ως τέτοιο επιτρέπει σε όλους όσους αγαπούν τα κατοικίδιά τους να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη σχέση τους μαζί τους. Επιπλέον, είναι το λεπτότερο «έξυπνο» GPS κολάρο που έχει σχεδιαστεί ποτέ και το οποίο ως στόχο έχει για να βελτίωσει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τις ανάγκες τους και μπορούμε να αποτρέψουμε τυχόν προβλήματα στην υγεία τους.  

 

Σύμφωνα με τον κ. Γιοχάη «το KYON είναι κάτι παραπάνω από μια απλή smart συσκευή! Θέλαμε να αντιμετωπίσουμε εν συνόλω μια σειρά ζητήματα που αφορούν τα κατοικίδιά μας και το πετύχαμε ενσωματώνοντας 9 διαφορετικούς αισθητήρες. Όλες οι πληροφορίες που συγκενρώνουμε, παρουσιάζονται σε μια καλοσχεδιασμένη εφαρμογή για iOS και android smartphone, η οποία είναι ταυτόχρονα εύκολη στην χρήση. Το KYON  είναι το πιο έξυπνο δώρο που μπορεί να έχει ένας ιδιοκτήτης κατοικίδιου στον εαυτό του!»

 

Γιατί να το προτιμήσει ένας ιδιοκτήτης αντί ενός τσιπ; «Για να επιστραφεί στους ιδιοκτήτες του ένα σκυλί που έχει χαθεί – και διαθέτει chip – θα πρέπει να ελεγχθεί πρώτα από κάποιον κτηνίατρο, ο οποίος με τη σειρά του διαθέτει το ανάλογο μηχανάνημα. Και αυτό στην περίπτωση που ο σκύλος σταθεί τυχερός και βρεθεί από ανθρώπους που θα του χαρίσουν την φροντίδα του, κάτι που μπορεί δηλαδή να πάρει μέρες, ίσως και μήνες! Αντιθέτως, με το KYON ο ιδιοκτήτης του σκύλου γνωρίζει ακριβώς που βρίσκεται ο σκύλος του από τη πρώτη στιγμή που θα χαθεί από κοντά του και μπορεί να τον εντοπίσει άμεσα, ακολουθώντας το στίγμα του μέσω του χάρτη που υπάρχει στην εφαρμογή της KYON» λέει ο ιδρυτής της ΚΥΟΝ.

Σημειώνεται πως ο εντοπισμός του σκύλου είναι μία μόνο από τις λειτουργίες του KYON pet tracker, καθώς έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα σε έναν ιδιοκτήτη κατοικιδίου. Μεταξύ άλλων: αποτρέπει  πιθανής θερμοπληξίας του σκύλου μέσω του αισθητήρα θερμοκρασίας., βοηθά στην αποφυγή πνιγμού, αποτρέπεθ τους καυγάδες μεταξύ σκύλων και σταματά το συνεχές γαύγισμα, βελτιώνει την επικοινωνία σκύλου- ανθρώπου κ.α.

Και συνεχίζει, μιλώντας στο www.ka-business.gr ο κ. Γιοχάη: «Εφοδιασμένο με αισθητήρες κίνησης, θερμοκρασίας, ατμοσφαιρικής πίεσης, υψομέτρου καθώς και GPS,  το KYON επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σκύλων να παρακολουθήσουν μια σειρά από παραμέτρους που αφορούν την ακριβή τοποθεσία και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κατοικίδιό τους, ακόμη κι εκείνοι βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά.  Επιπλέον, το KYON ενημερώνει τον κάτοχο ενός σκύλου ή μιας γάτας για μια σειρά «καθημερινών» θεμάτων, όπως π.χ. να υπενθυμίζει ότι είναι η ώρα για την καθημερινή του βόλτα ή ότι πλησιάζει ο προγραμματισμένος εμβολιασμός του στον κτηνίατρο κτλ».

 

Με ποιον τρόπο αποφεύγεται το γάβγισμα αλλά και ο καυγάς μεταξύ δυο σκύλων;  «Με τη λειτουργία «Shhh!» το KYON μας προσφέρει έναν ήπιο τρόπο να σταματήσει το συνεχές νευρικό γαύγισμα με την εκπομπή μιας δέσμης υπερήχων. Επιπλέον, επειδή όπως ήδη ανέφερα νωρίτερα,  οι καβγάδες μεταξύ σκύλων είναι ένα σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο, η λειτουργία «Pacifier» μας προσφέρει τη δυνατότητα να το αποτρέψουμε, επίσης με την εκπομπή υπερήχων, οι οποίοι βάζουν «φρένο» στην επιθετικότητα τους» αναφέρει ο κ. Γιοχάη.

 

Η λειτουργία εντοπισμού είναι σχετικά απλή. Το «έξυπνο» κολάρο διαθέτει έναν πομπό GPS, ο οποίος εκπέμπει σήμα σε πραγματικό χρόνο και σε τρεις άξονες. Έτσι ο ιδιοκτήτης του κατοικίδιου βλέπει τη θέση του σκύλου στην οθόνη του κινητού του με ακρίβεια λίγων εκατοστών. Το κολάρο επικοινωνεί με τον σταθμό βάσης (Basestation) μέσω Bluetooth 4.0 και Wi-Fi. Σε περίπτωση που ο σκύλος βρίσκεται εκτός της περιμέτρου που έχουμε θέσει με κέντρο το Basestation (έως και 100 μέτρα), οι πληροφορίες φθάνουν στην οθόνη του κινητού μας μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, καθώς το KYON φέρει ενσωματωμένη μία SIM κάρτα. Έτσι, σε περίπτωση που ο σκύλος μας βγει έξω από την περίμετρο που έχουμε θέσει, το KYON στέλνει αυτόματα μια ειδοποίηση στο του χρήστη, ενώ στην LED οθόνη του κολάρου εμφανίζει το μήνυμα «χάθηκα», καθώς και έναν αριθμό τηλεφώνου, ώστε όποιος το βρει στο δρόμο πριν από τον ιδιοκτήτη του, να μπορεί να τον ειδοποιήσει άμεσα.  

 

Το ΚΥΟΝ είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία μέσω της ιστοσελίδας www.kyontracker.com. Κοστίζει $ 249 (δολλάρια), ενώ υπάρχει και μια μηναία χρέωση $4.99 για τη χρήστη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, όταν το κολάρο είναι εκτός της ακτίνας λειτουργίας του Basestation και του smartphone μας, που λειτουργεί ως μια κινητή μονάδα «βάσης». Αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Μαρτίου 2017 σε περισσότερες από 160 χώρες του κόσμου, αφού ιδιοκτήτες σκύλων από όλη την υφήλιο θέλησαν να το αποκτήσουν.

 

Σημειώνεται πως  το «έξυπνο» και ελληνικό κολάρο ΚΥΟΝ έχει βραβευτεί από την Industrial Designers Society of America, δηλαδή από τους κορυφαίους στον κόσμο σχεδιαστές και στελέχη της βιομηχανίας. Tο βραβείο IDEA που έλαβε, πιστοποιεί και υπογραμμίζει την υψηλή ποιότητα κατασκευής του KYON Pet Tracker.

 

 

Το ka-business.gr προτείνει

Κέιτ Μίντλετον: Συγκινεί με τη νέα ανάρτηση της και τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο
Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι η Κέιτ Μίντλετον πήρε την απόφαση να επιστρέψει σε μερικά από τα καθήκοντά της, καθώς έχει κάνει βήματα...
Κυβέρνηση: Αλλαγές και στο επικοινωνιακό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου
Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες στο επικοινωνιακό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου,...
Κυβέρνηση: Ανασχηματισμός -Τα νέα ονόματα που ακούγονται για υφυπουργοί
Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συζητήσει με στελέχη που εκτιμά ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν στον πυρήνα του κυβερνητικού σχήματος, και μόλις...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ανασχηματισμός: Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί – Ποια είναι τα 4 νέα πρόσωπα
Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς Υπουργείο Εξωτερικών Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης Υφυπουργός: Γιώργος...
Κέιτ Μίντλετον: Συγκινεί με τη νέα ανάρτηση της και τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο
Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι η Κέιτ Μίντλετον πήρε την απόφαση να επιστρέψει σε μερικά από τα καθήκοντά της, καθώς έχει κάνει βήματα...
Κυβέρνηση: Αλλαγές και στο επικοινωνιακό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου
Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες στο επικοινωνιακό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου,...