Έχετε φανταστεί ποτέ πως θα ήταν να επιστρέφατε στο σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και αντί να μαγειρεύατε κάποια σούπα, να την βγάζατε από το ψυγείο, να την ζεσταίνατε για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια να την απολαμβάνατε; Χωρίς κόπο να απολαμβάνετε δηλαδή… σπιτικό φαγητό!
Αυτό σκέφτηκε ένας επιχειρηματίας από το Τσοτύλι Κοζάνης και… καινοτόμησε. Ο λόγος για τον Γιώργο Καλαγασίδη ιδιοκτήτη μιας μικρής οικοτεχνίας στην οποία εργάζεται ο ίδιος και άλλα τρία άτομα.
Ο κ. Καλαγασίδης το τελευταίο διάστημα έχει γίνει… talk of the town αφού κατόρθωσε να… τυποποιήσει σπιτικό μαγειρεμένο πατσά και να τον φτάσει στα ράφια ψυγείων σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν σε όλη την Ελλάδα. Η οικογένειά του ειδικεύεται εδώ και δεκαετίες στον πατσά. Έτσι ο ίδιος αποφάσισε να… εκσυγχρονίσει το παραδοσιακό αυτό πιάτο.
Τυποποίησε λοιπόν και… κυκλοφόρησε σε συσκευασίες των 380 γραμμαρίων φρεσκομαγειρεμένο πατσά.
Μιλώντας στο ka-business.gr ο Γιώργος Καλαγασίδης αναφέρει: «Η οικογένειά μου κι εγώ είχαμε παράδοση στο μαγείρεμα του πατσά. Εξαιτίας της κρίσης έπρεπε να σκεφτούμε έναν τρόπο ώστε να εξελίξουμε το παραδοσιακό αυτό προϊόν. Έτσι αποφασίσαμε να τυποποιήσουμε πατσά. Ο πατσάς σίγουρα έχει τους εχθρούς του αλλά έχει και το φανατικό του κοινό, εκείνους δηλαδή που θα τον αναζητήσουν».
Πρώτος στόχος του Κοζανίτη επιχειρηματία είναι nα διανείμει το προϊόν του σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και εκτιμά πως από τις αρχές του επόμενου έτους θα μπορέσει το προϊόν του να φτάσει στα ράφια καταστημάτων του εξωτερικού.
Ο τυποποιημένος πατσάς κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε συσκευασίες των 380 γραμμαρίων. Το προϊόν καταψύχεται και έχει διάρκεια ζωής 18 μήνες.
Όπως αναφέρει ο κ. Καλαγασίδης επόμενο βήμα γι’ αυτόν και την επιχείρησή του είναι να τυποποιήσει και άλλες παραδοσιακές σούπες, όπως είναι η βραστή γίδα, η μαγειρίτσα, ο τραχανάς και η κοτόσουπα. Εκτιμά ότι η παραγωγή αυτών των προϊόντων θα είναι έτοιμη μέσα στο καλοκαίρι!