Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Καινοτομία Ο άνθρωπος που έκανε τον πατσά... καινοτομία!

Ο άνθρωπος που έκανε τον πατσά… καινοτομία!

 

Έχετε φανταστεί ποτέ πως θα ήταν να επιστρέφατε στο σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και αντί να μαγειρεύατε κάποια σούπα, να την βγάζατε από το ψυγείο, να την ζεσταίνατε για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια να την απολαμβάνατε; Χωρίς κόπο να απολαμβάνετε δηλαδή… σπιτικό φαγητό!

Αυτό σκέφτηκε ένας επιχειρηματίας από το Τσοτύλι Κοζάνης και… καινοτόμησε. Ο λόγος για τον Γιώργο Καλαγασίδη ιδιοκτήτη μιας μικρής οικοτεχνίας στην οποία εργάζεται ο ίδιος και άλλα τρία άτομα.

Ο κ. Καλαγασίδης το τελευταίο διάστημα έχει γίνει… talk of the town αφού κατόρθωσε να… τυποποιήσει σπιτικό μαγειρεμένο πατσά και να τον φτάσει στα ράφια ψυγείων σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν σε όλη την Ελλάδα. Η οικογένειά του ειδικεύεται εδώ και δεκαετίες στον πατσά. Έτσι ο ίδιος αποφάσισε να… εκσυγχρονίσει το παραδοσιακό αυτό πιάτο.

Τυποποίησε λοιπόν και… κυκλοφόρησε σε συσκευασίες των 380 γραμμαρίων φρεσκομαγειρεμένο πατσά.

Μιλώντας στο ka-business.gr ο Γιώργος Καλαγασίδης αναφέρει: «Η οικογένειά μου κι εγώ είχαμε παράδοση στο μαγείρεμα του πατσά. Εξαιτίας της κρίσης έπρεπε να σκεφτούμε έναν τρόπο ώστε να εξελίξουμε το παραδοσιακό αυτό προϊόν. Έτσι αποφασίσαμε να τυποποιήσουμε πατσά. Ο πατσάς σίγουρα έχει τους εχθρούς του αλλά έχει και το φανατικό του κοινό, εκείνους δηλαδή που θα τον αναζητήσουν».


Πρώτος στόχος του Κοζανίτη επιχειρηματία είναι nα διανείμει το προϊόν του σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και εκτιμά πως από τις αρχές του επόμενου έτους θα μπορέσει το προϊόν του να φτάσει στα ράφια καταστημάτων του εξωτερικού.

Ο τυποποιημένος πατσάς κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε συσκευασίες των 380 γραμμαρίων. Το προϊόν καταψύχεται και έχει διάρκεια ζωής 18 μήνες.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλαγασίδης επόμενο βήμα γι’ αυτόν και την επιχείρησή του είναι να τυποποιήσει και άλλες παραδοσιακές σούπες, όπως είναι η βραστή γίδα, η μαγειρίτσα, ο τραχανάς και η κοτόσουπα. Εκτιμά ότι η παραγωγή αυτών των προϊόντων θα είναι έτοιμη μέσα στο καλοκαίρι!

 

Το ka-business.gr προτείνει

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το ka-business.gr
Η ομάδα του και η Δημιουργός του, Δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΟ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ και ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!   ;feature=
ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 στη χώρα
Τα 20,6 δις. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος παρουσιάζοντας αύξηση κατά...
Εφορία: Στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ – Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία ειδικής μονάδας
Η ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας με ανάλυση μεγάλων δεδομένων και άντληση στοιχείων από ψηφιακά συστήματα τιμολόγησης,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το ka-business.gr
Η ομάδα του και η Δημιουργός του, Δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΟ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ και ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!   ;feature=
ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 στη χώρα
Τα 20,6 δις. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος παρουσιάζοντας αύξηση κατά...
Εφορία: Στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ – Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία ειδικής μονάδας
Η ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας με ανάλυση μεγάλων δεδομένων και άντληση στοιχείων από ψηφιακά συστήματα τιμολόγησης,...