Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Καινοτομία Καινοτομία και στις μαρμελάδες από τη... Λάρισα

Καινοτομία και στις μαρμελάδες από τη… Λάρισα

 

Μια καινοτόμια μέθοδο στη δημιουργία… μαρμελάδων εισάγει στην αγορά μια εταιρία από τη Λάρισα που ξεκίνησε τη δική της παραγωγή πέρσι.

Ο λόγος για την εταιρία FOOD SURFING. Σε μια προσπάθεια να βρει τρόπο για βελτίωση της ζωής των ιδιοκτητών της αρχικά και στην πορεία των πελατών της αναζήτησε το… άριστο. Έτσι βρήκε, υιοθέτησε και εφάρμοσε μια νέα πρωτοτυπία δημιουργίας μαρμελάδων με τα φρούτα να βράζουν στους 55 μόλις βαθμούς Κελσίου και όχι στους 110 όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η FOOD SURFING εδώ και έναν χρόνο που λειτουργεί,  επιδιώκει να παράγει μαρμελάδες με τις αυθεντικές τους συνταγές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικάα και χωρίς τα φρούτα να χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Μετά από τεκμηριωμενη επιστημονική έρευνα από το Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας εξεσφάλισε την υγεία των καταναλωτών διαθέτωντας την απαραιτητη τεχνογνωσία.


Ο πρωτότυπος τρόπος παρασκευής βρίσκεται στο σημείο… βρασμού. Σε μόλις 55% -που σημαίνει ότι μπορείς να ανακατέψεις τα φρούτα και με το… χέρι- τα φρούτα είναι έτοιμα να γίνουν μαρμελάδες διατηρώντας παράλληλα όλα τα θρεπιτκά τους συντηριτικά.

Ιθύνων νους για την παραπάνω προσπάθεια είναι ο Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, Γενικός Διευθυντής της Λαρισαϊκής εταιίας, «Η καινοτομία μας είναι ο τρόπς παρασκευής μαρμεάδων και με ζάχαρη και χωρίς ζάχαρη. Με τα φρούτα να βράζουν στους 55 βαθμούς κρατάμεγεύση, χρώματα και αρώματα» αναφέρει ο κ. Κοτσιμπογεώργος στο KA-BUSINESS.GR.

Ο ίδιος είναι οικονομολόγος, ωστόσο πιστεύει ότι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στον τομέα της μεταποίησης. Για το λόγο αυτό μάλιστα άφησε τους αριθμούς και το έριξε στις… μαρμελάδες.

«Επηρεάστηκα βλέποντας την μητέρα μου τόσα χρόνια να παρασκευάζει μαρμελάδες στο σπίτι στην κατσαρόλα. Ήθελα να βρω έναν τρόπο καινοτομικό που θα σχετίζεται με τις μυρωδιές και τα αρώματα που υπήρχαν στο σπίτι μας και να τον κάνω πράξη στην καθημερινότητα» συμπληρώνει στο KA-BUSINESS.GR ο κ. Κοτσιμπογεώργος.  Και τονίζει: «Ανατρέπουμε  δυναμικά τη ρουτίνα της καλοψημένης μαρμελάδας για να δώσουμε θέση στην απλοποίηση ενός βασικού της στοιχείου, αυτό της θερμοκρασίας. Προτάσσουμε την επανεγγραφή του τρόπου δημιουργίας μαρμελάδας και αλειμμάτων με καινοτόμες μεθόδους και αστείρευτη ορμή ενέργειας».

Σημειώνεται ότι η εταιρία παράγει χίλια βαζάκια σε ένα οκτάωρο και στο προσεχές διάστημα προσανατολίζεται στην εξαγωγή των προϊόντων σε άλλες χώρες.

 

Το ka-business.gr προτείνει

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το ka-business.gr
Η ομάδα του και η Δημιουργός του, Δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΟ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ και ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!   ;feature=
ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 στη χώρα
Τα 20,6 δις. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος παρουσιάζοντας αύξηση κατά...
Εφορία: Στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ – Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία ειδικής μονάδας
Η ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας με ανάλυση μεγάλων δεδομένων και άντληση στοιχείων από ψηφιακά συστήματα τιμολόγησης,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το ka-business.gr
Η ομάδα του και η Δημιουργός του, Δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΟ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ και ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!   ;feature=
ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 στη χώρα
Τα 20,6 δις. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος παρουσιάζοντας αύξηση κατά...
Εφορία: Στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ – Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία ειδικής μονάδας
Η ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας με ανάλυση μεγάλων δεδομένων και άντληση στοιχείων από ψηφιακά συστήματα τιμολόγησης,...