Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Green Life Οι πέντε τρόποι με τους οποίους οι Έλληνες μαγειρεύουν τα λαχανικά

Οι πέντε τρόποι με τους οποίους οι Έλληνες μαγειρεύουν τα λαχανικά

 

Αν και γνωρίζουμε πως η παραδοσιακή ελληνική διατροφή πριν από δεκαετίες ήταν κυρίως χορτοφαγική λόγω θρησκευτικών αλλά και οικονομικών λόγων, σήμερα οι Έλληνες έχουν απομακρυνθεί από την παραδοσιακή διατροφή και τρέφονται με μια επηρεασμένη από την Δύση διατροφή αν και ακόμα καταναλώνουν πολλά λαχανικά. Η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του OECD του 2010 είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής λαχανικών ανά κεφαλή στην Ευρώπη. Δείτε πως το καταφέρνουν οι Έλληνες:

 

1 . Οι Έλληνες τρώνε μαγειρεμένα λαχανικά ως κύριο πιάτο

 

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την πρόσληψη των λαχανικών δραστικά χωρίς πραγματικά να το παρατηρήσετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε το μαγείρεμα των λαχανικών, όπως τα πράσινα φασόλια, μπιζέλια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μπάμιες, κουνουπίδι με ελαιόλαδο, κρεμμύδι, ντομάτα και μυρωδικά σε μια κατσαρόλα ή στο φούρνο. Αυτά τα πιάτα που συχνά αποκαλούνται λαδερά, από την ελληνική λέξη για το λάδι.

 

2 . Οι Έλληνες τρώνε σαλάτες εποχής με κάθε γεύμα

 

Δεν είναι αρκετό ότι τρώμε τα λαχανικά ως κύριο πιάτο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα δείτε την περίφημη ελληνική σαλάτα, ή πιο συχνά αυτό που λέμε αγγουροντομάτα μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Κατά τους χειμερινούς και ανοιξιάτικους μήνες, οι σαλάτες στο τραπέζι είναι το λάχανο και καρότο με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι ή λεμόνι ή πράσινη σαλάτα όπως την αποκαλούμε – γίνεται με μαρούλι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

3 . Οι Έλληνες τρώνε άγρια χόρτα

 

Αυτή η διατροφική συνήθεια είναι το μυστικό για την περίφημη ελληνική – Μεσογειακή Διατροφή. Ενώ, στις ΗΠΑ ανακάλυψαν πρόσφατα το θαύμα των φυλλωδών λαχανικών, στην Ελλάδα, τα χόρτα είναι η βάση της διατροφής, επειδή ήταν προσιτή σε όλους και δωρεάν – ο καθένας μπορεί να τα μαζέψει. Έχουν πολύ λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Στην Κρήτη έχουν πάνω από 150 ποικιλίες από χόρτα και τα βρώσιμα φυτά.

 

4 . Οι Έλληνες προσθέτουν την ντομάτα στα πάντα

 

Κάνουν κοτόπουλο, βοδινό κρέας, αρνί και πολλά άλλα γεύματα με πολλές ντομάτες. Απλά ένα ακόμα τρόπος για να φάτε λαχανικά, καθώς η ντομάτα είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να προστατεύσει από ορισμένους τύπους καρκίνου.

 

5 . Οι Έλληνες τρώνε πολλές χορτόπιτες

 

Η σπανακόπιτα είναι μια διάσημη ελληνική πίτα λαχανικών. Βασικά, οι πίτες γίνονται με μια ποικιλία από λαχανικά και χόρτα, όπως το σπανάκι, πράσα, χόρτα, κολοκυθάκια, πιπεριές, μανιτάρια, αγκινάρες.

 

Το ka-business.gr προτείνει

Celestyal: Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports
Η Celestyal πρόσφατα υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι (DCT Abu Dhabi) μαζί με τον όμιλο
HANNOVER MESSE 2024: Τέσσερις ελληνικές συμμετοχές στη Διεθνή Έκθεση Βιομηχανικής Τεχνολογίας στο Ανόβερο
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε 22-26 Απριλίου, στο Ανόβερο, από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Αννοβέρου, που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα και την Κύπρο από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό...
Απόπειρα δολοφονίας του σλοβάκου πρωθυπουργού: Γνωστός σλοβάκος λογοτέχνης πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο
Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του ατόμου που πυροβόλησε τον σλοβάκο πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίτσο, και πρόκειται για τον Γιουράι Τσιντούλα, που είναι γνωστός λογοτέχνης στη Σλοβακία. Τα κίνητρα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Celestyal: Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports
Η Celestyal πρόσφατα υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι (DCT Abu Dhabi) μαζί με τον όμιλο
HANNOVER MESSE 2024: Τέσσερις ελληνικές συμμετοχές στη Διεθνή Έκθεση Βιομηχανικής Τεχνολογίας στο Ανόβερο
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε 22-26 Απριλίου, στο Ανόβερο, από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Αννοβέρου, που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα και την Κύπρο από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό...
Απόπειρα δολοφονίας του σλοβάκου πρωθυπουργού: Γνωστός σλοβάκος λογοτέχνης πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο
Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του ατόμου που πυροβόλησε τον σλοβάκο πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίτσο, και πρόκειται για τον Γιουράι Τσιντούλα, που είναι γνωστός λογοτέχνης στη Σλοβακία. Τα κίνητρα...