Αρχική BUSINESS Τεχνολογία ΜyCoast: Η εφαρμογή που μας βοηθάει να κάνουν καταγγελία για τις παραβάσεις...

ΜyCoast: Η εφαρμογή που μας βοηθάει να κάνουν καταγγελία για τις παραβάσεις στις παραλίες

Και επίσημα αναρτημένη σε ΦΕΚ είναι η απόφαση για το Μητρώο Συμβάσεων Παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η ηλεκτρονική εφαρμογή MyCoast που μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες για να πραγματοποιούν καταγγελίες για παραβάσεις που αφορούν στην εκμετάλλευση των παραλιών.

Η εφαρμογή για την υποβολή καταγγελιών για τα «κακώς κείμενα» στις παραλίες είναι διαθέσιμη για smartphones όπου κάθε πολίτης θα μπορεί να την κατεβάσει και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Μέσα από αυτήν, το κοινό έχει ηλεκτρονική πρόσβαση στο διάγραμμα του τμήματος του αιγιαλού και της παραλίας και μπορεί να υποβάλλει καταγγελία εάν παρατηρεί αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού και παραλίας ή υπέρβαση της παραχώρησης ή παραβίαση των γενικών όρων και περιορισμών στην παραχώρηση απλής χρήσης.

 

Η πρόσβαση στο διάγραμμα της παραχώρησης και η υποβολή καταγγελίας γίνεται με αξιοποίηση της εφαρμογής εφόσον φυσικά υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το λογισμικό είναι δωρεάν διαθέσιμο και μπορεί να εγκατασταθεί σε έξυπνες κινητές συσκευές με λειτουργικό Android ή iOS, όπως ταμπλέτες, κινητά τηλέφωνα και άλλες αντίστοιχες συσκευές των ενδιαφερομένων.

Ο ενδιαφερόμενος εντοπίζει την περιοχή ενδιαφέροντος εστιάζοντας σε αυτήν με πλοήγηση στον χάρτη της εφαρμογής είτε ενεργοποιώντας το GPS είτε σαρώνοντας το QR Code της συγκεκριμένης παραχώρησης. Εάν υπάρχει ενεργή παραχώρηση στην περιοχή ενδιαφέροντος, αυτή επισημαίνεται με χαρακτηριστικά σημεία πάνω στο χάρτη της εφαρμογής.

Με την επιλογή της συγκεκριμένης παραχώρησης εμφανίζονται στην οθόνη της εφαρμογής τα στοιχεία αυτής, ήτοι:

 1. ο κωδικός παραχώρησης,
 2. ο δήμος και η τοποθεσία,
 3. η έναρξη και η λήξη παραχώρησης,
 4. ο σκοπός και η χρήση παραχώρησης,
 5. το εμβαδόν παραχώρησης,
 6. ο αριθμός ανάρτησης του παραχωρητηρίου στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (ΑΔΑ),
 7. το πολύγωνο της παραχώρησης.

Αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο καταγγέλλων, είναι:

 • Ανοίγουν την εφαρμογή και ενεργοποιούν το GPS του κινητού τους.
 • Εντοπίζουν την περιοχή ενδιαφέροντος τους στο χάρτη και εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής τους το πολύγωνο της παραχώρησης.
 • Επιλέγοντας το πολύγωνο εμφανίζονται τα στοιχεία της, δηλαδή η τοποθεσία, η έναρξη και η λήξη της παραχώρησης, χρήση, το εμβαδόν κ.α.
 • Σε περίπτωση που διαπιστώσουν αυθαίρετη κατάληψη έκτασης ή και παρακώλυση ελεύθερης πρόσβασης, μπορούν μέσω της εφαρμογής να υποβάλουν τις προαναφερόμενες καταγγελίες.
 • Προσδιορίζουν το λόγο της καταγγελίας και εισάγουν συνοπτική περιγραφή του προβλήματος.
 • Οι καταγγελίες μπορούν να υποβληθούν τόσο ανώνυμα, όσο και επώνυμα. Στην περίπτωση επώνυμης καταγγελίας, οι πολίτες απαιτείται να συνδεθούν στην εφαρμογή με προσωπικούς κωδικούς ΤaxisNet, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Το ka-business.gr προτείνει

Καιρός: Οι περιοχές που θα «ψηθούν» σε λίγες ώρες
Ποδαρικό με υψηλές θερμοκρασίες θα κάνει ο Ιούνιος, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για το πρώτο κύμα ζέστης. Συγκεκριμένα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα...
Youth Pass: Καταβάλλεται αύριο Παρασκευή η οικονομική ενίσχυση σε νέους
Το Youth Pass που αντιστοιχεί σε 150 ευρώ καταβάλλεται την Παρασκευή 31 Μαΐου σε νέους ηλικίας 18 και 19 ετών που έκαναν την...
ΒΕΘ: Η βιοτεχνία στο επίκεντρο διαλόγου με υποψήφιους ευρωβουλευτές
Δημόσιο διάλογο με υποψήφιους ευρωβουλευτές διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, έχοντας ως αιχμή του δόρατος το μικρομεσαίο επιχειρείν...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θέατρο: Αριστοφάνη «Πλούτος» από το ΚΘΒΕ
Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» θα παρουσιάσει, το καλοκαίρι του 2024, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση- ελεύθερη απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία Γιάννη...
Ηλεκτροκίνηση στον ΟΑΣΘ: Επόμενη στάση Νεάπολη και Ελευθέριο Κορδελιό
Επισπεύδεται το χρονοδιάγραμμα ένταξης των ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ στα δρομολόγια του Οργανισμού Ακόμη δύο λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ εντάσσονται στην ηλεκτροκίνηση. Πρόκειται για τις...
Καιρός: Οι περιοχές που θα «ψηθούν» σε λίγες ώρες
Ποδαρικό με υψηλές θερμοκρασίες θα κάνει ο Ιούνιος, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για το πρώτο κύμα ζέστης. Συγκεκριμένα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα...