Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική Εργασία: Ανοίγουν 4.800 θέσεις στο Δημόσιο με απολυτήριο λυκείου

Εργασία: Ανοίγουν 4.800 θέσεις στο Δημόσιο με απολυτήριο λυκείου

Την πρόσληψη 4.881 ατόμων, με απολυτήριο λυκείου, περιλαμβάνει ο προγραμματισμός μόνιμων προσλήψεων του δημοσίου για το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Αιτήσεις για τις 4.881 θέσεις – Πώς θα κάνετε

Για τις παρακάτω προσλήψεις και για όλες τις προσλήψεις στο Δημόσιο τις αιτήσεις σας τις πραγματοποιεί το Proson.gr έγκυρα και έγκαιρα χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα – Απλά συμπληρώστε τα στοιχεία σας σε αυτή την φόρμα ενδιαφέροντος

Υπενθυμίζουμε ότι ο συνολικός προγραμματισμός του υπουργείου για τις μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο το 2023, περιλαμβάνει συνολικά 17.942 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

  • 5.495 θέσεις κατηγορίας ΠΕ (Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση)
  • 2.888 θέσεις κατηγορίας ΤΕ (Τεχνολογική Εκπαίδευση)
  • 4.881 θέσεις κατηγορίας ΔΕ (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση)
  • 735 θέσεις κατηγορίας ΥΕ (Υποχρεωτική Εκπαίδευση)
  • 3.943 θέσεις για ειδικές κατηγορίες

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, οι περισσότερες θέσεις ΔΕ προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικής, Λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ.

Όπως έχει αποκαλύψει το proson.gr το μεγαλύτερο μέρος των 4.881 προσλήψεων θα απορροφηθεί από την Πυροσβεστική, τη Δημοτική Αστυνομία και τα Σώματα του Στρατού.

Αναλυτικά:

Έρχονται 3.369 προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Προ των πυλών είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, οι νέες προκηρύξεις με τις οποίες θα καλυφθούν οι 3.630 νέες οργανικές θέσεις που δημιουργήθηκαν με ΦΕΚ στο Πυροσβεστικό Σώμα. Στόχος τόσο του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής όσο και της κυβέρνησης (που ετοιμάζεται για εκλογές), είναι, η πλειοψηφία των 3.630 θέσεων να έχει καλυφθεί πριν από την αντιπυρική περίοδο του 2023.

Να σημειωθεί ότι από τις 3.630 νέες θέσεις που δημιουργούνται, οι 125 απευθύνονται σε προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, ενώ οι υπόλοιπες 3.505 αφορούν προσωπικό Γενικών Καθηκόντων.

Οι 3.630 νέες οργανικές θέσεις που δημιουργούνται στην Πυροσβεστική δεν θα καλυφθούν με μία ενιαία προκήρυξη, αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η κάθε μία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προκηρύξεις αυτές θα απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν απολυτήριο λυκείου ή ΕΠΑΛ.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι προκηρύξεις για τις 3.630 θέσεις πυροσβεστών δεν θα βγουν μέσω των διαδικασιών ΑΣΕΠ αλλά μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ανοίγουν 1.264 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία

Ψηφίστηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τις περίπου 1.264 επικείμενες προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία, που τίθεται σε εφαρμογή προκειμένου να ενισχυθούν οι δήμοι με ένστολο προσωπικό.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου καθορίζει όχι μόνο τη διαδικασία προσλήψεων αλλά εν γένει τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του θεσμού που επιχειρεί να επαναφέρει το υπουργείο.

Στο σχέδιο νόμου καθορίζονται τα κριτήρια προσλήψεων του νέου ένστολου προσωπικού που θα κληθεί να στελεχώσει τη δημοτική αστυνομία. (Δείτε περισσότερα εδώ…)

Έρχονται και 2.900 προσλήψεις ΕΠΟΠ

Δρομολογούνται, όπως έκανε γνωστό τον προηγούμενο μήνα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, οι ενέργειες υποβολής αιτήματος προς το υπουργείο Εσωτερικών(ΥΠΕΣ) για την πρόσληψη 2.900 ΕΠΟΠ εντός του 2023.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι για το 2022 εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 1.438 σπουδαστών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, 1.600 ΕΠΟΠ και 1.288 ΟΒΑ, ενώ για την ανανέωση και ενδυνάμωση του προσωπικού ΕΔ έχει προγραμματιστεί σε βάθος 5ετίας (2021-2026) η αύξηση θέσεων κατά 2.580 για τα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ και η πρόσληψη 8.000 ΕΠΟΠ και 5.000 ΟΒΑ.

ΠΗΓΗ: Proson.gr

Το ka-business.gr προτείνει

‘Ωρες Αγωνίας: Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με Πυραύλους και Drones
Όλα ξεκίνησαν στις 23:00. Το Ιράν εξαπέλυσε δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εναντίον του Ισραήλ αργά το βράδυ του Σαββάτου. «Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις...
ΠΟΒΑΚΩ: Αναγκαία νέα παράταση για τη διασύνδεση POS – ταμειακών μέχρι να λυθούν τα προβλήματα
Γενναία παράταση στη διασύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές, μέχρις ότου λυθούν τεχνικά και άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες, με ταυτόχρονη απαλλαγή των...
ΔΕΘ-HELEXPO: Άνοιγμα στη Λατινική Αμερική με αιχμή του δόρατος τις χώρες των Άνδεων
Δίαυλο επικοινωνίας με τη Λατινική Αμερική και ειδικότερα τις χώρες των Άνδεων άνοιξε η ΔΕΘ-HELEXPO κατά την επίσκεψη του προέδρου της, κ. Τάσου Τζήκα,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

‘Ωρες Αγωνίας: Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με Πυραύλους και Drones
Όλα ξεκίνησαν στις 23:00. Το Ιράν εξαπέλυσε δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εναντίον του Ισραήλ αργά το βράδυ του Σαββάτου. «Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις...
Εκθέσεις: Νέους εμπορικούς δρόμους ανοίγει η LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO
Με αυξημένη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνεχίζεται μέχρι και αύριο το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών FRESKON, που...
ΠΟΒΑΚΩ: Αναγκαία νέα παράταση για τη διασύνδεση POS – ταμειακών μέχρι να λυθούν τα προβλήματα
Γενναία παράταση στη διασύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές, μέχρις ότου λυθούν τεχνικά και άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες, με ταυτόχρονη απαλλαγή των...