Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Αυτοδιοίκηση Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη:Συνεργασία με τη ΧΑΝΘ για σειρά καινοτόμων δράσεων

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη:Συνεργασία με τη ΧΑΝΘ για σειρά καινοτόμων δράσεων

 

Στο κείμενο του μνημονίου συνεργασίας που είναι τριετούς διάρκειας οι δύο φορείς εκφράζουν το κοινό τους ενδιαφέρον για την υλοποίηση κοινών δράσεων, εκδηλώσεων και προγραμμάτων στους παραπάνω τομείς με κοινό στόχο το διαχρονικό όφελος των πολιτών.

Στο υψηλό επαγγελματικό επίπεδο των στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ., που όπως είπε εντυπωσιάζει, αναφέρθηκε ο δήμαρχος κ. Καϊτεζίδης ευχαριστώντας τη διοίκησή της που ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς συντηρεί το Παράρτημα Ασβεστοχωρίου το οποίο  μαζί με αυτό της Καλαμαριάς αποτελούν τα δύο μοναδικά παραρτήματα της Αδελφότητας εκτός Θεσσαλονίκης. Επιπλέον τόνισε:  «Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική διότι σηματοδοτεί τη συνέχιση και διεύρυνση της ευαγούς συνεργασίας του δήμου μας με τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης, η οποία να σημειωθεί ότι το συμπληρώνει αισίως τα 100 χρόνια λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη το 2021 και  30 χρόνια το Παράρτημα Ασβεστοχωρίου το 2019.  Μάλιστα με τον πρόεδρο της και καλό μου φίλο, Ιωάννη Σωσσίδη εγκαινιάσαμε πριν πέντε χρόνια, το 2013, το κτίριο της Χ.Α.Ν. Ασβεστοχωρίου και με τον ίδιο σήμερα με μεγάλη χαρά και περηφάνια υπογράψαμε το σύμφωνο της συνεργασίας μας. Οι δράσεις και τα προγράμματα που θα αναπτύξουμε είναι πολλά και σε όλους τους τομείς και διακρίνονται από το κριτήριο της ποιότητας». 

Από την μεριά του, ο πρόεδρος της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σωσσίδης, αναφέρθηκε στο πολύ καλό κλίμα διαλόγου και στην αμοιβαία επιθυμία για διεύρυνση της άριστης και επί πολλά χρόνια συνεργασίας των δύο φορέων. Όπως ανέφερε «Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε διακριτούς και συγκεκριμένους ρόλους, σχεδιάζοντας τις δράσεις μας, αφού προηγουμένως διαπιστώσουμε τις ανάγκες της κάθε περιοχής.  Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι καθώς πλέον δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις και ανάλογα κονδύλια υποστήριξης βασιζόμαστε σχεδόν απόλυτα στον εθελοντισμό, στους ενεργούς πολίτες μιας κοινωνίας».

Στη συνάντηση έδωσαν επίσης το «παρών» τους από την πλευρά του δήμου η αντιδήμαρχος  Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Σοφία Σαουρίδου, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑΠ Γιάννης Καρτάλης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πυλαίας – Χορτιάτη, Χρήστος Μπουτσιβάρης, και από την πλευρά της ΧΑΝΘ, ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΧΑΝΘ Αλέξανδρος Καραθανάσης, και η υπεύθυνη παραρτήματος της Χ.Α.Ν Ασβεστοχωρίου, Λυδία Κοκόρια.

Πιο αναλυτικά προβλέπονται ανά τομέα μεταξύ άλλων οι ακόλουθες δράσεις:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

1.    Αναζήτηση εθνικών, ευρωπαϊκών, διασυνοριακών ή διεθνών προγραμμάτων για το περιβάλλον.

2.     Συνδιοργάνωση και κινητοποίηση εθελοντών της Χ.Α.Ν.Θ. καθ’ υπόδειξη του Δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη, – Ενεργοποίηση του Παραρτήματος Ασβεστοχωρίου της Χ.Α.Ν.Θ για την υλοποίηση δράσεων σε περιοχές του Δήμου (καθαριότητα, ανακύκλωση, πράσινο, αστικό περιβάλλον)

3. Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ορεινού Εκπαιδευτικού Κατασκηνωτικού Κέντρου της Χ.Α.Ν.Θ. στο Νυμφαίο – Φλώρινας το διάστημα 25/07 – 25/08  κάθε έτους, για περιβαλλοντικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε παιδιά δημοτών του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και σε συνεργασία με τη Σχολή Στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ. και το Παράρτημα Ασβεστοχωρίου της Χ.Α.Ν.Θ.

4. Συνεργασία στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακύκλωσης για την προώθηση της ανακύκλωσης. Διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και εκδηλώσεων για μαθητές Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων.  

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

1. Συνεργασία στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης μαθητών σε θέματα εθελοντισμού και εκπαίδευσης  σε θεματικά πεδία, (πολιτισμός, περιβάλλον κ.α.).

2.  Συμμετοχή των μελών της Χ.Α.Ν. Ασβεστοχωρίου σε πολιτιστικού ενδιαφέροντος προγράμματα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (εικαστικού – δημιουργικού περιεχομένου).

3.   Διοργάνωση ετήσιας κοινής συναυλίας με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου και των μαθητών των Τμημάτων Μουσικής της Χ.Α.Ν.Θ. – Παράρτημα Ασβεστοχωρίου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

1. Υλοποίηση κοινών δράσεων με στόχο την ανάπτυξη και καλλιέργεια αλληλεγγύης σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

2. Συνεργασία για τον σχεδιασμό, υλοποίηση και ανάπτυξη προγραμμάτων για παιδιά ΑΜΕΑ και υποβολή προτάσεων ένταξής τους σε χρηματοδοτικά πλαίσια σχεδίων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ιδρυμάτων, Ε.Κ.Ε..

Επιπλέον με στόχο την από κοινού δικτύωση και προώθηση των εκδηλώσεων και των δράσεων προβλέπεται η τοποθέτηση επικοινωνιακού υλικού του Δήμου στο κτήριο της Χ.Α.Ν. Ασβεστοχωρίου, προώθηση εκδηλώσεων του Δήμου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών της  Χ.Α.Ν.Θ. – Παράρτημα Ασβεστοχωρίου και τοποθέτηση επικοινωνιακού υλικού της Χ.Α.Ν. Ασβεστοχωρίου σε σημεία τα οποία θα υποδείξει ο Δήμος, (Δημαρχείο, τοπικά δημοτικά καταστήματα, δημοτικές βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα).

 

 

Το ka-business.gr προτείνει

Eπίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα την Πέμπτη: Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί, drones, σκοπευτές
Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο κρατικός μηχανισμός θα τεθεί σε επαγρύπνηση εν όψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Περισσότεροι από αστυνομικοί θα ενεργοποιηθούν...
ΕΣΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις επιδοτήσεις 350 εκατ. ευρώ σε νέες επιχειρήσεις – Έρχονται νέες δράσεις 1,1 δισ.
Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για την ενίσχυση νέων και υπό σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω των δράσεων «Επιχειρηματική Έναρξη» και «Τουριστική...
ΦΟΔΣΑ_ΚΜ: Μπήκαν οι πρώτοι 40 καφέ κάδοι στα δυτικά – Τι πετάμε
Στους καφέ κάδους μπορεί να γίνεται ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφών. Πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκαν στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης ενώ στο πρόγραμμα είναι  στις αρχές...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θέατρο: Μιμή Ντενίση Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη.
Η Φιλιώ Μπαλτατζή Αρχόντισσα της Σμύρνης με ότι απέμεινε από την οικογένεια της, φτάνει στη Σαλονίκη του 1923. Κανείς δεν ξέρει τι τους περιμένει....
Eπίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα την Πέμπτη: Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί, drones, σκοπευτές
Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ο κρατικός μηχανισμός θα τεθεί σε επαγρύπνηση εν όψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Περισσότεροι από αστυνομικοί θα ενεργοποιηθούν...
ΕΥΑΘ: Στο 100% η ψηφιοποίηση μέσω GIS σε ύδρευση – αποχέτευση
Στο 100% έχει φτάσει η ψηφιοποίηση μέσω τεχνολογιών GIS των υπηρεσιών ύδρευσης - αποχέτευσης στην ΕΥΑΘ, ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η διασύνδεση...