Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Οικονομία & Πολιτική Αποκάλυψη Μητσοτάκη: Θα δημιουργηθεί υπουργείο Οικογένειας -Τι αρμοδιότητες θα έχει

Αποκάλυψη Μητσοτάκη: Θα δημιουργηθεί υπουργείο Οικογένειας -Τι αρμοδιότητες θα έχει

Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε κατά την οποία εξαπέλυσε σφοδρά «πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πλήρη ενημέρωση για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στην Ροδόπη.

Έρχεται υπουργείο Οικογένειας -Ποιο θα είναι το χαρτοφυλάκιο

Όπως είπε θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική. Μέχρι πρότινος, αυτές οι αρμοδιότητες περιλαμβάνονται στα δυο χαρτοφυλάκια του/της υφυπουργού αρμόδιου/ας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του/της υφυπουργού αρμόδιου/ας για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα είναι το υπουργείο πυλώνας για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό. «Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε αλλά θα μειώσουμε φόρους

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά αναγνωρίζουμε ότι τα επιδόματα δεν είναι λύση, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά θετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και επεσήμανε πως είναι σημαντικό να έχουμε καλύτερους μισθούς, οι οποίοι έχουν βελτιωθεί αν και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φθάσουμε στα ευρωπαϊκά επίπεδα. Από την άλλη δεν πρέπει να υπονομεύσουμε και τη σταθερότητα των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Όχι μόνο δεν θα αυξήσουμε αλλά και θα μειώσουμε φόρους. Αύξηση του αφορολόγητου, κανένας νέος φόρος, σταδιακή μείωση και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κάτι που όμως πρέπει να συνδυαστεί με την καλύτερη φορολογική συμμόρφωση. Το οικονομικό επιτελείο απέδειξε την προηγούμενη τετραετία ότι εκπλήσσει προς το καλύτερο».

«Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί»

Ήδη στο πρόγραμμά μας πριν από τα τελευταία περιστατικά είχαμε τη βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα, είπε στη συνέχεια.

Όπως σημείωσε, ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί αλλά ήδη εδώ κι έναν χρόνο, δουλεύουμε ένα νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο. Τα ελικόπτερα αυτά θα μισθωθούν από το εξωτερικό όπως γίνεται και στη δασοπυρόσβεση.

Η Ελλάδα δίνει πρόσβαση στα πιο σύγχρονα και ακριβά φάρμακα στους καρκινοπαθείς. Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι του κόστους, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας αιχμές για τις δηλώσεις Πνευματικού και την τοποθέτηση της Αθηνάς Λινού.

Το «ευχαριστώ» στους πολίτες

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα ψηφιστεί νόμος που θα καθιστά υποχρεωτική την κατάθεση των προγραμμάτων των κομμάτων με την κοστολόγησή τους.

Για όσους προεκλογικά «ράβουν κοστούμια» είπε ότι υπάρχουν πολλοί γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι οπότε θα τους φανούν χρήσιμα.

Τόνισε ότι θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη στήριξη και συνεχίζει τις περιοδείες σε πολύ έντονους ρυθμούς. Αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ θα πάει σε Αρκιούς, Λειψούς, Λέρο και Πάτμο.

«Η ανανέωση είναι μια διαρκής διαδικασία», απάντησε κλείνοντας σε ερώτηση για την ανάδειξη νέων στελεχών στο κόμμα του.

«Η πορεία ανάπτυξης θα συνεχιστεί, θα εξακολουθούμε να μειώνουμε τους φόρους, θα επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης».

«Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψω. Αυτό είναι ένα ποσοστό ευθύνης. Τόσο μεγαλύτερη η υποχρέωσή μας τα πόδια μας να πατάνε γερά στη γη» υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ότι παντοδύναμος είναι μόνο ο λαός. Είμαστε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο αποφασισμένοι και οι πολίτες μπορούν να μας έχουν εμπιστοσύνη ότι θα υλοποιήσουμε όλα όσα λέμε. Δεν θα δεχθώ καμία συμπεριφορά αλαζονείας. Μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά τους βουλευτές μας.

«Δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική»

«Η Ορθοδοξία ενώνει, η πίστη ενώνει αλλά δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχουν κομματίδια που το εκμεταλλεύονται. Σεβόμαστε τους διακριτούς ρόλους της Εκκλησίας και το αποδείξαμε στο διάστημα της διακυβέρνησής μας αλλά δεν προσβλέπουμε σε βοήθεια από την Εκκλησία. Είμαστε πατριώτες της πράξης και όχι πατριώτες του γλυκού νερού».

Προανήγγειλε ότι αλλαγές στο Σύνταγμα θα δρομολογηθούν από το 2025. «Θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις και όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους όπως το να καταργηθεί το μονοπώλιο του κράτους στην Ανώτατη Εκπαίδευση».

 

https://www.facebook.com/watch/?v=975299737225195

Το ka-business.gr προτείνει

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...
Παγκόσμια ημέρα καρδιάς: Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Ένας στους τρεις θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα συμβαίνουν πρόωρα σε άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα παγκοσμίως παρά από...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
SCOPE: Communications υπογράφει σύμβαση επικοινωνίας με τον Frontex
Η SCOPE Communications, το in-house agency της Netcompany-Intrasoft, υπέγραψε νέα τετραετή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της ΕΕ (Frontex), για υπηρεσίες...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...