Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Time Out Συναυλία αγάπης από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου "Ανατόλια"

Συναυλία αγάπης από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου “Ανατόλια”

 

Η συναυλία θα δοθεί από την χορωδία του Συλλόγου. Τη διεύθυνση θα έχει η Γιάννα Αθανασιάδου ενώ στο πιάνο θα βρίσκεται η Βαλέρια Χαριτίδου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 20.00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

01. Morning Cometh, μουσική: A. D. Daglian, Εναρμόνιση: Λ. ∆εληδήμος,

στίχοι: Charles Tracy (President of Anatolia in Merzifon 1886-1912)

02. Αγαπάτε Αλλήλους, Βασίλης Μακρίδης, απαγγελία: Θ. Μπάρτζιας

03. Στα Χρόνια της Υπομονής, Σταύρος Κουγιουμτζής

04. Μη μου θυμώνεις μάτια μου, Σταύρος Κουγιουμτζής

05. Ένας κόμπος η χαρά μου, Σταύρος Κουγιουμτζής

06. Μια φορά κι έναν καιρό, Μάνος Χατζιδάκις, solist: Στ. Παρίσης, βαρύτονος

Σ” αυτή την πόλη, Σταύρος Κουγιουμτζής

08. Θάλασσα Πλατιά, Μάνος Χατζιδάκις, solo:

09. Μάτια μου, μάτια μου, Σταύρος Κουγιουμτζής

Η Γοργόνα, Μάνος Λοΐζος

12. Όλα καλά, Σταύρος Κουγιουμτζής

13. Ήσουν ωραία, Σταύρος Κουγιουμτζής

14. Λέχοβο, ∆ημοτικό Φλώρινας, επεξ. Τάσος Παππάς (1926-1971)

15. Σαν βγουν οι νιες, Βασίλης Μακρίδης

Ο αγωγιάτης, Νίκος Χατζηαποστόλου, solist: Στ. Παρίσης, βαρύτονος

17. Angels We Have Heard on High, Edward Shippen Barnes

18. Hark the herald angels sing, Felix Mendelssohn

19. Joy to the world, George Frederick Handel

20. Silent night, Franz Xavier Gruber Κ. Χατζοπούλου

 

Η Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» δημιουργήθηκε το 1997. Ιδρυτικά μέλη της ήταν απόφοιτοι που από τα μαθητικά τους χρόνια συμμετείχαν στη χορωδία του Σχολείου κάτω από τη διεύθυνση του αείμνηστου δάσκαλου τους, Τάσου Παππά.

Η χορωδία είναι μικτή, αποτελείται περίπου από 50 μέλη. Διευθυντές της υπήρξαν ο Λάζαρος Δεληδήμος και η Μαίρη Κωνσταντινίδου ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα τη χορωδία διευθύνει η Γιάννα Αθανασιάδη. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει έργα κλασσικά, αποσπάσματα από όπερες και μιούζικαλ, spirituals, βυζαντινά, δημοτικά και έργα σύγχρονης ελληνικής και ξένης μουσικής.

Γιάννα Αθανασιάδη – μαέστρος

Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Κρατική Σχολή Χαμζά Τασκένδης με άριστες επιδόσεις μετά από πλήρη κύκλο σπουδών στον κλάδο της Διεύθυνσης Χορωδίας. Έκανε διπλωματική πρακτική εξάσκηση με την Χορωδία της Κρατικής Όπερας “Ναβοΐ” Τασκένδης στην οποία αρίστευσε. Την επόμενη χρονιά εισήχθη στον κλάδο Διεύθυνσης Χορωδίας, στην Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία -Κονσερβατόριο- Τασκένδης. Κατόπιν μετεγράφηκε στον κλάδο της Διεύθυνσης Χορωδίας και θεωρητικών σπουδών στο Κονσερβατόριο της πόλης Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής διεύθυνσης χορωδίας (master class) με καθηγητές τους Ν. Ptica, Τ.Tevlin και D.Suplevski. Επίσης πήρε μέρος σε μουσικά σεμινάρια τεχνικής δ/νσης χορωδίας στο Σικάγο. Επιστρέφοντας στην Κροατία ανέλαβε τη διεύθυνση της παιδικής και της μεικτής χορωδίαςτης πόλης Ριέκα με τις οποίες πήρε μέρος σε χορωδιακά φεστιβάλ, με σημαντικότερα αυτά των: Σπλιτ, Ζάνταρ, Ζάγκρεμπ, Ντουμπρόβνικ, Λιουμπλιάνα, Μάριμπορ και Οχρίδα καθώς και στο εξωτερικό, αποσπώντας πολλά βραβεία και διακρίσεις. Απέσπασε επίσης το πρώτο βραβείο στο παιδικό χορωδιακό φεστιβάλ του Ντουμπρόβνικ. Συνεργάστηκε ακόμη με τις μεικτές χορωδίες της Τεργέστης και του Γκράτς. Επί 10 έτη διεύθυνε τη χορωδία Δήμου Μίκρας, Ν.Θεσ/νίκης με την οποία συμμετείχε σε αξιόλογα πανελλήνια φεστιβάλ απ’ όπου απέσπασε άριστες κριτικές και βραβεύσεις.

Βαλέρια Χαριτίδου- πιανίστα

Από το 2009 διευθύνει τη Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια». Γεννήθηκε στην Τυφλίδα της Γεωργίας και ξεκίνησε μουσικές σπουδές στο πιάνο σε ηλικία πέντε ετών στο Πειραματικό Μουσικό Σχολείο της Τυφλίδας, από όπου αποφοίτησε το 2003.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης, κοντά στη Βικτωρία Βικτωράτου, απ’ όπου αποφοίτησε (Ιούνιο 2007) με άριστα παμψηφεί και 2ο βραβείο. Κατόπιν ακρόασης έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Μεσογείου και πραγματοποίησε ατομικά ρεσιτάλ στη Γεωργία, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ισπανία. Συμμετείχε στην εναρκτήρια τελετή του Διεθνούς Φεστιβάλ Δημητρίων(2011) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Music Circus-Open Air”. Ηχογράφησε έργα μουσικής δωματίου για το 3ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (2013). Απέσπασε 3ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό “Φίλωνα” (2007) και 3ο βραβείο στη μουσική δωματίου στο διεθνή διαγωνισμό “The Muse” στη Σαντορίνη (2013). Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και την Orquestra Sinfonica Cuidad de Elche. Εργάστηκε στο Δημοτικό Ωδείο Θεσ/νίκης (2008-2011) ως καθηγήτρια και συνοδός.

Από το 2011 είναισυνοδόςτηςΧορωδίαςτου ΣυλλόγουΑποφοίτωνΑμερικανικούΚολλεγίου «Ανατόλια».

Στέργιος Παρίσης- βαρύτονος

Σπούδασε Οδοντιατρική στο Μόναχο όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή. Δίδαξε στο ίδιο Πανεπιστήμιο όπως και στης Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις σπουδές του, παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με τους Eric Joergensen και Τίτο Ξηρέλη.

Έλαβε μέρος σε πάρα πολλές μουσικές εκδηλώσειςτόσο στη Δυτική Γερμανία όσο και στην Ελλάδα. Το 1974 πρωτοεμφανίστηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης με το ρόλο του Αlfio από την όπερα «Cavalleria Rusticana” του Mascagni υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αστρινίδη. Αμέσως μετά για τα πενήντα χρόνια από το θάνατο του Puccini επιλέχθηκε να τραγουδήσει μαζί με μετακληθέντες Ιταλούς καλλιτέχνες τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές. Το 1977 τραγούδησε για την Όπερα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση -για άλλη μια φορά- του Ν. Αστρινίδη, τον Pizzaro στο “Fidelio” του Beethoven. Έκτοτε συμμετείχε σαν σολίστ της Ορχήστρας Εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του αείμνηστου Κοσμά Γαλιλαία σε συναυλίες σε όλες τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Το 1989 έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Ηρακλείου Κρήτης τραγουδώντας στο musical “The Fantasticks” υπό την διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου. Επί μία δεκαπενταετία τραγουδούσε ανελλιπώς άριες και λίντερ υπό την συνοδεία του Nίκου Αστρινίδη στο πιάνο, στο Ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Το 1998 τραγούδησε τον ρόλο του Αντίπατρου στην όπερα “Ολυμπιάδα” του Θεσσαλονικιού συνθέτη Σαράντη Κασσάρα.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στη Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» αναλαμβάνονταςτα σολιστικά μέρη.

 

Το ka-business.gr προτείνει

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το ka-business.gr
Η ομάδα του και η Δημιουργός του, Δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΟ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ και ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!   ;feature=
ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 στη χώρα
Τα 20,6 δις. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος παρουσιάζοντας αύξηση κατά...
Εφορία: Στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ – Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία ειδικής μονάδας
Η ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας με ανάλυση μεγάλων δεδομένων και άντληση στοιχείων από ψηφιακά συστήματα τιμολόγησης,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το ka-business.gr
Η ομάδα του και η Δημιουργός του, Δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΟ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ και ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!   ;feature=
ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 στη χώρα
Τα 20,6 δις. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος παρουσιάζοντας αύξηση κατά...
Εφορία: Στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ – Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία ειδικής μονάδας
Η ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας με ανάλυση μεγάλων δεδομένων και άντληση στοιχείων από ψηφιακά συστήματα τιμολόγησης,...