Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Time Out Μεγάλος Διαγωνισμός Φωτορεπορτάζ #PRESS_photostories 2017 από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ

Μεγάλος Διαγωνισμός Φωτορεπορτάζ #PRESS_photostories 2017 από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ

 

Η διοργάνωση θα έχει τον τίτλο #PRESS_photostories και αντικείμενό της θα είναι γεγονότα με αφετηρία τη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία αποτυπώθηκαν φωτογραφικά στην Ενημέρωση το έτος 2017.

Φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι που εργάζονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό μπορούν να συμμετάσχουν με φωτογραφίες τους του έτους 2017, που θα συγκεντρώνουν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Το θέμα των φωτογραφιών θα αφορά τη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία-Θράκη).
  • Οι δημιουργοί τους πρέπει να έχουν δημοσιευμένο φωτογραφικό έργο σε Μέσα Ενημέρωσης (έντυπα ή διαδικτυακά) μέσα στην τελευταία τριετία (2015-2017).

Οι θεματικές κατηγορίες που προβλέπονται είναι: Πολιτική, Πολιτισμός/Τέχνες, Περιβάλλον, Τόπος και Άνθρωποι, Αθλητισμός

Τις φωτογραφίες θα υποδεχθεί πενταμελής Κριτική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν: Ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Μεσσίνης,  ο Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου, ο καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργος Κατσάγγελος, ο καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Γρηγόρης Πασχαλίδης, ο δημοσιογράφος Λάζαρος Θεοδωρακίδης.

Οι φωτογραφίες που θα επιλέξει η Κριτική Επιτροπή θα συμπεριληφθούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, από τις 20 Φεβρουαρίου 2018 ως τις 11 Μαρτίου 2018.

Για καθεμιά από τις παραπάνω κατηγορίες θα προβλεφθεί Βραβείο με χρηματικό έπαθλο 1.000€ για την καλύτερη φωτογραφία και τιμητική διάκριση για τη δεύτερη καλύτερη.

Μία φωτογραφία θα αποσπάσει το Μεγάλο Βραβείο του Διαγωνισμού με χρηματικό έπαθλο 2.000€.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδειχθούν: 1. Η σημασία που διατηρεί το επαγγελματικό φωτορεπορτάζ ως τεκμήριο της αξιόπιστης ενημέρωσης σε μια εποχή μεγάλου εκδημοκρατισμού της φωτογραφίας. 2. Η υψηλή ποιότητα του ελληνικού φωτορεπορτάζ, το οποίο συστηματικά  τροφοδοτεί ΜΜΕ στο εξωτερικό.

 

3. Η σημασία που διατηρεί η «περιφέρεια» ως πεδίο παραγωγής ειδήσεων. 4. Η ανάγκη για Μέσα Ενημέρωσης που θα αξιοποιούν τον επαγγελματισμό των συντελεστών τους.

Πέρα από τα παραπάνω όμως, η έκθεση αυτή θα λειτουργήσει και ως ένα μέσο παιδείας του κοινού, ένα εργαλείο εκπαίδευσής του για να αναγνωρίζει τη γνήσια δημοσιογραφική εργασία μέσα σ’ ένα περιβάλλον αμφισβήτησης και απαξίωσης της Ενημέρωσης. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την Έκθεση εργαστήρια και συζητήσεις σχετικά με το φωτορεπορτάζ.

 

Υποβολή συμμετοχών και αναλυτικοί όροι του διαγωνισμού

 

Διαγωνιστική Έκθεση Φωτογραφίας: #PRESS_Photostories

Φορέας ΥλοποίησηςΜορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Φορέας Φιλοξενίας της Έκθεσης: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ (20.2.2018-11.3.2018)

Αντικείμενο διαγωνισμού: Φωτογραφίες με θέμα που αφορά τη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία-Θράκη). Θα πρέπει να έχουν παραχθεί μέσα στο έτος 2017.

Θεματικές Κατηγορίες: Πολιτική, Πολιτισμός/Τέχνες, Περιβάλλον, Τόπος και Άνθρωποι, Αθλητισμός.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φωτοειδησεογράφοι και δημοσιογράφοι που έχουν δημοσιευμένο φωτογραφικό έργο σε Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα ή διαδικτυακά, μέσα στην τελευταία τριετία. Συμμετέχοντες που έχουν δημοσιευμένο έργο μόνο σε  προσωπικά ιστολόγια και προσωπικές ιστοσελίδες θα γίνονται δεκτοί ή θα απορρίπτονται κατά την κρίση της επιτροπής, λαμβάνοντας υπόψη την  επαγγελματική συνάφεια τους με τον χώρο της Ενημέρωσης, όπως και τον γενικό προσανατολισμό του ιστολογίου ή της ιστοσελίδας που διατηρούν. Συμμετέχοντες που αναρτούν φωτογραφίες αποκλειστικά σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δε θα γίνονται δεκτοί.

Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία του διαγωνιζόμενου, ούτε στη γεωγραφική προέλευση.

Μέθοδος υποβολής – τεχνικά χαρακτηριστικά: Κάθε συμμετέχων πρέπει να συμπληρώσει την Ψηφιακή Δήλωση Συμμετοχής.

Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει έως πέντε (5) φωτογραφίες ανά θεματική κατηγορία, για όσες κατηγορίες επιθυμεί. Οι φωτογραφίες (αρχεία σε ανάλυση 300 dpi) μπορούν να σταλούν:

 

Κάθε φωτογραφία πρέπει να φέρει στον τίτλο της τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο φωτογράφου, τίτλος θεματικής ενότητας στην οποία εντάσσεται, αρίθμηση. Παράδειγμα τίτλου αρχείουΚώστας Κωνσταντίνου_Πολιτική_01.

 

Στο πεδίο ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ που προβλέπεται για κάθε φωτογραφία στην Ψηφιακή Δήλωση Συμμετοχής, ο συμμετέχων πρέπει να σημειώνει:

1.    Ένα σύντομο τίτλο για τη φωτογραφία και, αν κρίνει ότι χρειάζεται, κάποια περισσότερα στοιχεία για το ιστορικό της.

2.    Την ημερομηνία  που τραβήχτηκε η φωτογραφία

3.    Αν η φωτογραφία έχει δημοσιευτεί σε Μέσο Ενημέρωσης, σύνδεσμο προς τη δημοσίευση (η σε ψηφιακή αποτύπωσή της, αν δεν είναι διαδικτυακά διαθέσιμη). 

 

Οι φωτογραφίες που θα επιλέξει η Κριτική Επιτροπή για να συμπεριληφθούν στην Έκθεση θα ζητηθούν από τους συμμετέχοντες σε προδιαγραφές κατάλληλες για εκτύπωση.

Προθεσμία υποβολής: Έως τις  12 Ιανουαρίου 2018.

Αποτελέσματα και βραβεία:  Η κρίση των έργων από την Κριτική Επιτροπή  και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της Έκθεσης. Θα δοθούν: Βραβείο με χρηματικό έπαθλο 1.000€ για την καλύτερη φωτογραφία σε κάθε θεματική κατηγορία και τιμητική διάκριση για τη δεύτερη καλύτερη. Μεγάλο Βραβείο του Διαγωνισμού στην καλύτερη φωτογραφία με χρηματικό έπαθλο 2.000€.

 

Η Κριτική Επιτροπή:

  • Έχει δικαίωμα να αποκλείσει χωρίς αιτιολόγηση φωτογραφικό υλικό, εάν αυτό δεν καλύπτει τους βασικούς όρους συμμετοχής.
  • Θα λαμβάνει υπόψη της αν από την ιδιότητα του διαγωνιζομένου προκύπτει αθέμιτος ανταγωνισμός.
  • Έχει το δικαίωμα να απονείμει κάποιο από τα βραβεία σε περισσότερους από έναν διαγωνιζόμενους. Σ’ αυτή την περίπτωση οι βραβευθέντες μοιράζονται το αντίστοιχο χρηματικό έπαθλο.

Οι διοργανωτές του #PRESS_photostories έχουν το δικαίωμα:

  • Να κάνουν χρήση των φωτογραφιών για λόγους προώθησης και προβολής της διοργάνωσης, σε έντυπα, στην τηλεόραση και σε ιστοσελίδες, όμως, όχι για εμπορικούς σκοπούς.
  • Να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες σε μεταφορά της Έκθεσης (μερικώς ή στο σύνολό της) με άλλους συνδιοργανωτές.

 

Πληροφορίες για τη διοργάνωση θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΜ-Θ και του Μορφωτικού Ιδρύματός της: www.esiemth.gr Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το τηλ: 2310243575 (κ. Γιάννη Κοτσιφό) ή να στέλνουν τα ερωτήματά τους στο [email protected] (με την ένδειξη #PRESS_photostories στο θέμα).

 

Το ka-business.gr προτείνει

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το ka-business.gr
Η ομάδα του και η Δημιουργός του, Δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΟ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ και ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!   ;feature=
ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 στη χώρα
Τα 20,6 δις. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος παρουσιάζοντας αύξηση κατά...
Εφορία: Στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ – Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία ειδικής μονάδας
Η ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας με ανάλυση μεγάλων δεδομένων και άντληση στοιχείων από ψηφιακά συστήματα τιμολόγησης,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το ka-business.gr
Η ομάδα του και η Δημιουργός του, Δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΟ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ και ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!   ;feature=
ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 στη χώρα
Τα 20,6 δις. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος παρουσιάζοντας αύξηση κατά...
Εφορία: Στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ – Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία ειδικής μονάδας
Η ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας με ανάλυση μεγάλων δεδομένων και άντληση στοιχείων από ψηφιακά συστήματα τιμολόγησης,...