Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Time Out «ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΖΙ» με το ΚΘΒΕ για την καλλιτεχνική περίοδο 2023-2024

«ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΖΙ» με το ΚΘΒΕ για την καλλιτεχνική περίοδο 2023-2024

Οι πρεμιέρες των παραστάσεων στις σκηνές του  Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος για το δίμηνο Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2023.

Αστέριος Πελτέκης

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του  ΚΘΒΕ  Αστέριος Πελτέκης σημειώνει:  «Με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλους, με επιλογές ρεπερτορίου και συνεργατών που συνάδουν με την αποστολή, τις αξίες και το όραμα ενός ιστορικού αλλά ταυτόχρονα σύγχρονου, τολμηρού, υπερβατικού θεάτρου, το ΚΘΒΕ συνεχίζει δυναμικά με παραστάσεις από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο[…]«ΜΑΖΙ» συνυπάρχουμε, δημιουργούμε, αλληλοεπιδρούμε, εξελισσόμαστε σε ένα θέατρο ανοιχτό, με εξωστρέφεια, με επίκαιρους προβληματισμούς, σε ένα θέατρο ανοιχτό σε όλους- γιατί μέσα σε αυτό υπάρχουμε όλοι- και γιατί το μέλλον είναι για όλους όσους έχουν την προοπτική να το δημιουργήσουν».

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

1.Workshop Φιλοσοφίας του Γιώργου Χατζηβασιλειου

Από τον Σωκράτη στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Έναρξη: 01|11|2023

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, με διπλές παραστάσεις για μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Το ΚΘΒΕ προσκαλεί τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σε ένα «Workshop Φιλοσοφίας – Από τον Σωκράτη στην Τεχνητή Νοημοσύνη» που τους φέρνει σε επαφή με την αρχαία και σύγχρονη φιλοσοφία με ένα τρόπο πρωτοποριακό, ψυχαγωγικό και θεατρικό.

Οι σημαντικότεροι φιλόσοφοι όλων των εποχών (όπως οι Σωκράτης, Επίκουρος, Αριστοτέλης) ζωντανεύουν επί σκηνής με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δρ. Φιλοσοφίας, συγγραφέα και δημοσιογράφου Γιώργου Χατζηβασιλείου που προβάλλει τον πυρήνα του ελληνικού και δυτικού πολιτισμού, τη Φιλοσοφία, με ένα Workshop κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους.

ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

2.«Ερωτόκριτος» – ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός)

Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία: Ευθύμης Θέου

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη

Έναρξη: Τρίτη 21|11|2023

Τρίτη- Παρασκευή πρωί για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ερωτόκριτος

Ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, το κορυφαίο έργο της κρητικής Αναγέννησης, απόσπασμα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στα «Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» της Γ’ Γυμνασίου, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός) με πρωινές παραστάσεις από την Εφηβική Σκηνή του ΚΘΒΕ  (Τρίτη έως Παρασκευή) για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

«Σ’ εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη- ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης

Πρεμιέρα: Παρασκευή 17|11|2023

Λήξη παραστάσεων: 07|01|2024

 

ΜΕΤΑΚΛΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Φαίδρας άτοπος

1..«Φαίδρας Άτοπος» της Δήμητρας Μήττα

Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σκηνοθεσία: Αντώνης Καραγιάννης

Ερμηνεύει η Ηρώ Μουκίου

Μουσικός επί σκηνής: Μιχαήλ Χατζηαναστασίου

Παραστάσεις: 23- 26|11|2023

Ένας σύγχρονος… μουσικός μονόλογος. Την ανήλια πλευρά του μύθου της Φαίδρας φέρνει στο προσκήνιο και επιχειρεί να φωτίσει το έργο «Φαίδρας Άτοπος» της Δήμητρας Μήττα, σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη που θα παρουσιάζεται στο Φουαγιέ του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου.

Στο μονόλογο όπου το χθες συναντάει το σήμερα αλλά και το αύριο η ηθοποιός Ηρώ Μουκίου, η οποία ερμηνεύει την ηρωίδα, συνομιλεί ουσιαστικά με τη μουσική του Μιχαήλ Χατζηαναστασίου καθώς οι μελωδίες βοηθούν στην πλοκή του έργου.

Κατάλληλο για άνω των 12 ετών

Συντελεστές:

Κείμενο: Δήμητρα Μήττα , Σκηνοθεσία: Αντώνης Καραγιάννης, Φαίδρα: Ηρώ Μουκίου, Μουσική σύλληψη κι εκτέλεση επί σκηνής: Μιχαήλ Χατζηαναστασίου

Σκηνικά: ORI M, Κοστούμια: ORI M & ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ, Κίνηση / Σχεδιασμός φώτων / VIDEO TRAILER: Αντώνης Καραγιάννης, Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση,

Φωτογραφίες: Γιώργος Ζαρζώνης, Παραγωγή: Μανώλης Ρίζος

________________________________________

Αισχύλου Αντιγόνη

 

2.Αισχύλου-Σοφοκλή

Επτά επί Θήβας-Αντιγόνη

Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σκηνοθεσία|Συρραφή Κειμένων| Απόδοση: Κωνσταντίνος Χατζής

Μουσική: Γιώργος Κουμεντάκης

Παραστάσεις: 30|11 & 1,2,3|12|2023

Μια Θεατρική Μουσική Performance πάνω στα έργα Επτά επί Θήβας του Αισχύλου και στην Αντιγόνη του Σοφοκλή. Ξεκινώντας από τις ρίζες του μύθου των Λαβδακιδών, ακολουθούμε την πορεία του εμφύλιου αλληλοσκοτωμού ανάμεσα στον πατέρα και τον γιο, Λάιο και Οιδίποδα, των αδελφών Ετεοκλή και Πολυνείκη και τέλος στον θάνατο της Αντιγόνης. Μύθος, μνήμη, χρόνος.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία |Συρραφή Κειμένων |Απόδοση: Κωνσταντίνος Χατζής, Μουσική: Γιώργος Κουμεντάκης, Σύλληψη Ιδέας: Αντιγόνη Καράλη, Κωνσταντίνος Χατζής, Σχεδιασμός Φωτισμών-Κοστούμια: Η Ομάδα, Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Πανταζή

Πόλεμος: Ηλέκτρα Καρτάνου

Πολυνείκης: Χάρης Δήμος

Αντιγόνη: Κωνσταντίνος Χατζής

Φωνή Αντιγόνης: Σοφία Χίλλ

Παίζει Κλαρινέτο ο Χάρης Δούκας

ΦΟΥΑΓΙΕ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Χρίστος Στυλιανού

Κλειώ Δανάη Οθωναίου

 

«Μια συνέντευξη με τη Μαρία Κάλλας» –  Προβολή ντοκιμαντέρ «Ακολουθώντας τα Ίχνη του Εφήμερου»

10 – 19 |11|2023

Το ΚΘΒΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Μαρίας Κάλλας αλλά και της κοινωνικής του προσφοράς προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προγραμματίζει τη διπλή Δράση: «Μια συνέντευξη με τη Μαρία Κάλλας” – Προβολή ντοκιμαντέρ «Ακολουθώντας τα Ίχνη του Εφήμερου». Η δράση θα παρουσιαστεί δωρεάν με προτεραιότητα στις ομάδες ΑΜΕΑ, Ανέργων, Πολυτέκνων, Εκπαιδευτικών αλλά και σε Φοιτητές και Μαθητές.

Η δράση στοχεύει στην ανάδειξη άγνωστων πτυχών της ζωής και του έργου της διεθνούς αναγνωρισμένης σοπράνο, Μαρίας Κάλλας, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στους θεατές να έρθουν σε επαφή με το πολύτιμο αρχείο κοστουμιών του ΚΘΒΕ, με αριστοτεχνικές δημιουργίες σπουδαίων ενδυματολόγων και καλλιτεχνών, από το 1961 έως σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες στα ταμεία του ΚΘΒΕ.

«Μία Συνέντευξη με τη Μαρία Κάλλας»

Πρωταγωνιστούν: Χρίστος Στυλιανού / Κλειώ Δανάη Οθωναίου

Δραματουργική επεξεργασία: Αμαλία Κοντογιάννη, Σκηνοθετική επιμέλεια:  Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Ενδυματολογική επιμέλεια: Δανάη Πανά, Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστόφορος Μαριάδης, Οργάνωση Παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

«Ακολουθώντας τα Ίχνη του Εφήμερου»

Following the Traces of the Ephemeral

Ακολουθώντας τα ίχνη του εφήμερου

Ένα ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Ειρήνης Χατζηκυριακίδου

Συντελεστές ταινίας:

Διεύθυνση και Οργάνωση Παραγωγής: Άννα Μονογυιού

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλεξάνδρα Σιαφάκα

Μοντάζ:Γιάννης Κολαξίζης

Πρωτότυπη Μουσική και Ηχητικός Σχεδιασμός: Αναστάσης Πετρέλης

Location Manager, Script Continuity και Βοηθός Παραγωγής: Γιάννης Παπαδόπουλος

Color Correction: Ορέστης Ψωμόπουλος

Ηλεκτρολόγος: Νίκος Καλτσάς

Ηχοληψία:Ελένη Γκολφινοπούλου

Συμπληρωματική Ηχοληψία: Κώστας Ψύλλας, Γιάννης Παπαδόπουλος

Συνεντεύξεις:

Ιουλία Σταυρίδου (1952- 2020), Ιωάννα Μανωλεδάκη, Βίκυ Κερτεμελίδου, Ελένη Τσιλιγκαρίδου- Καρανικόλα, Νίκη Πασχαλίδου, Δάφνη Τσακότα

________________________________________

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Λυσσασμένη Γάτα

-«Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς

Βασιλικό Θέατρο

Μετάφραση -Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας

Πρεμιέρα: Παρασκευή 01|12|2023

Η απόκρυψη της αλήθειας, η υποκρισία, η απληστία, η πατριαρχία, η ανάγκη για έλεγχο και εξουσία, η ομοφοβία είναι ορισμένα από τα θέματα που θίγονται μέσα στο κείμενο του Τενεσί Ουίλιαμς. Στο έργο συναντούμε τα πρόσωπα εκείνα που επιθυμούν, που διεκδικούν, που κυριαρχούν αλλά και εκείνα που αφήνονται έρμαια στη ζωή να τα παρασύρει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας, Σκηνικά:  Πηνελόπη Βαλτή, Κοστούμια: Μάρλι Αλειφέρη, Φωτισμοί:   Ελίζα Αλεξανδροπούλου & Δήμητρα Αλουτζανίδου, Επιμέλεια κίνησης & Βοηθός σκηνοθέτη:  Σοφία Παπανικάνδρου, Βοηθός σκηνογράφου: Νιόβη Μπολάκη, Βοηθός ενδυματολόγου: Δανάη Πανά, Μουσική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου, Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη

ΔΙΑΝΟΜΗ: Μελίνα Αποστολίδου, Λουκία Βασιλείου, Λίλα Βλαχοπούλου, Γιάννης Καραμφίλης, Δημήτρης Κολοβός, Άννα Κόπακα, Βάσια Μπακάκου, Βασίλης  Μπεσίρης, Λίλιαν Παλάντζα, Ορέστης Παλιαδέλης, Γιώργος Παπαδάκος, Βασίλης Σπυρόπουλος.

________________________________________

Πράγα

-«Πράγα» του Χαβιέρ δε Διός- ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Φουαγιέ Θέατρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία: Θέμης Θεοχάρογλου

Πρεμιέρα: Πέμπτη 14|12|2023

Λήξη παραστάσεων: 28|01|2024

 

Βίρα τις άγκυρες/ ανάγνωση έργου

 

-«Βίρα τις άγκυρες» των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης

Πρεμιέρα: Παρασκευή 15|12|2023

Με αφορμή τα 130 χρόνια επιθεώρησης, το Βίρα τις άγκυρες είναι μια αναδρομή στο θεατρικό είδος της Επιθεώρησης, όπως αποτυπώνεται μέσα από την οξυδερκή ματιά των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα. Το έργο ανέβηκε το 1997 από το Εθνικό Θέατρο με σκοπό να αποδοθεί ένας φόρος τιμής στο παρεξηγημένο αυτό θεατρικό είδος.

Εκκινώντας από το 1894 και την πρώτη καταγεγραμμένη ελληνική επιθεώρηση Λίγο απ’ όλα, οι δύο συγγραφείς μας ταξιδεύουν στον χρόνο, μας μεταφέρουν στον λαμπερό κόσμο της Επιθεώρησης, παρουσιάζοντας τη μάχη επιβίωσης που έδιναν οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της, με φόντο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της εποχής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης, Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης, Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης, Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου, Μουσική: πρωτότυπη μουσική από τους συνθέτες Γιώργο Μουζάκη, Γιώργο Κατσαρό, Ζακ Ιακωβίδη, Γιώργο Ε. Παπαδάκη, Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Ανδρέου, Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος, Α’ Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Σαρμή, Β΄Βοηθός σκηνοθέτη: Λίλη Αδρασκέλα

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Λίλη Αδρασκέλα, Μαίρη Ανδρέου, Νικολέττα Βλαβιανού, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Δημήτρης Διακοσάββας, Άννα Ευθυμίου, Ζωή Ευθυμίου, Παντελής Καναράκης, Νίκος Καπέλιος, Αγγελική Κιντώνη, Θάνος Κοντογιώργης, Άννα Κυριακίδου, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Τατιάνα Μελίδου, Δημήτρης Μορφακίδης, Χριστίνα Μπακαστάθη, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Κώστας, Σαντάς, Σπύρος Σαραφιανός, Εύη Σαρμή,  Δημήτρης Σιακάρας, Θεοφανώ Τζαλαβρά, Ορέστης Τζιόβας, Θάνος Φερετζέλης, Ανδριάννα Χαλκίδη

Χορεύουν οι: Στέλλα Εμίνογλου, Αναστασία Κελέση

Συμμετέχουν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ: Πασχάλης Τερζής και Κωνσταντίνος Πόποβιτς.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Επιθεωρητής

 -«Ο επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ- ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βασιλικό Θέατρο

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία -Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Πρεμιέρα: Παρασκευή 29|9|2023

Λήξη παραστάσεων: 12|11|2023


Εχθροί μια ερωτική ιστορία

-«Εχθροί, μια ερωτική ιστορία» του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ- ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Θεατρική Διασκευή: Ρόι Χεν

Μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Στάθης Λιβαθινός

Πρεμιέρα: Κυριακή 29|10|2023

Λήξη παραστάσεων: 26|11|2023

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 14 ετών


Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του

-«Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» του Γιώργου Καπουτζίδη- ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μονή Λαζαριστών-Σκηνή Σωκράτης Καραντινός

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης

Πρεμιέρα: Σάββατο 28|10|2023

Λήξη παραστάσεων: 07|01|2024

Μετά την  sold-out επιτυχία, η παράσταση-φαινόμενο, του Γιώργου Καπουτζίδη, στην ανανεωμένη της εκδοχή με ηθοποιούς από το δυναμικό του Κρατικού Θεάτρου, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός) για να μας χαρίσει και πάλι γέλιο και αισιοδοξία!


 

Γκάρης το μιούζικαλ

της Τασούλας Επτακοίλη- ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ– Βασιλικό Θέατρο

Θεατρική διασκευή: Βαγγέλης Κουφάκος

Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης

Μουσική: Δημήτρης Μαραμής

Πρεμιέρα: Κυριακή 22|10|2023

Λήξη παραστάσεων για σχολεία: 22|12|2023

Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη – Παρασκευή:  10.30

Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11:00


ka-business.gr / Χρήστος Δόκαλης

 

Το ka-business.gr προτείνει

Celestyal: Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports
Η Celestyal πρόσφατα υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι (DCT Abu Dhabi) μαζί με τον όμιλο
HANNOVER MESSE 2024: Τέσσερις ελληνικές συμμετοχές στη Διεθνή Έκθεση Βιομηχανικής Τεχνολογίας στο Ανόβερο
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε 22-26 Απριλίου, στο Ανόβερο, από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Αννοβέρου, που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα και την Κύπρο από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό...
Απόπειρα δολοφονίας του σλοβάκου πρωθυπουργού: Γνωστός σλοβάκος λογοτέχνης πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο
Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του ατόμου που πυροβόλησε τον σλοβάκο πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίτσο, και πρόκειται για τον Γιουράι Τσιντούλα, που είναι γνωστός λογοτέχνης στη Σλοβακία. Τα κίνητρα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Celestyal: Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports
Η Celestyal πρόσφατα υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι (DCT Abu Dhabi) μαζί με τον όμιλο
HANNOVER MESSE 2024: Τέσσερις ελληνικές συμμετοχές στη Διεθνή Έκθεση Βιομηχανικής Τεχνολογίας στο Ανόβερο
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε 22-26 Απριλίου, στο Ανόβερο, από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Αννοβέρου, που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα και την Κύπρο από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό...
Απόπειρα δολοφονίας του σλοβάκου πρωθυπουργού: Γνωστός σλοβάκος λογοτέχνης πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο
Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του ατόμου που πυροβόλησε τον σλοβάκο πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίτσο, και πρόκειται για τον Γιουράι Τσιντούλα, που είναι γνωστός λογοτέχνης στη Σλοβακία. Τα κίνητρα...