Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόσωπα Στέργιος Καλόγερος: Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στέργιος Καλόγερος: Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας Στέργιος Καλόγερος συστήνεται στο ka-business.gr και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να να πάρει την απόφαση να κατέβει ως  υποψήφιος δήμαρχος στις Θεσσαλονίκης

 

«Η Θεσσαλονίκη θα είναι η πιο βρώμικη πόλη στην Ελλάδα, εάν δεν αλλάξει η Διοίκηση του  Δήμου».

 

Τι σας έκανε να αποφασίσετε να κατεβείτε στις εκλογές;

 

Ποτέ πριν η Θεσσαλονίκη δεν ήταν σε αυτή την κατάσταση όπως είναι σήμερα. Οι σωροί σκουπιδιών, τα βρώμικα και επικίνδυνα πεζοδρόμια με τις σπασμένες πλάκες, τα λιγοστά πάρκα που ακόμη και την ημέρα γίνονται επικίνδυνα , η ανεξέλεγη παραβατικότητα και τα βίαια επεισόδια που καθημερινά σχεδόν δημιουργούν λαθρομετανάστες κυρίως, η έλλειψη Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τα οποία μπορούν αξιοπρεπώς να μετακινηθούν οι θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης, η παρατημένη στην τύχη της Νέα παραλία, οι ελάχιστες ποιοτικές εκδηλώσεις που μπορεί να παρακολουθήσει όλη η οικογένεια, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που συνθέτουν την σημερινή εικόνα της Θεσσαλονίκης. Μιας πόλης που έχει αφεθεί στην τύχη της. Μιας πόλης της Πρωτεύουσας των Βαλκανίων, της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας στην οποία όχι μόνο η κεντρική εξουσία αλλά και οι τοπικοί φορείς έχουν γυρίσει την πλάτη.

Αυτή η κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται από την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί και της αξίζει από την κεντρική εξουσία, πρέπει άμεσα να αλλάξει.

Η Μητρόπολη των Βαλκανίων, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε μια πόλη χωρίς πρόσωπο, χωρίς όραμα και χωρίς μέλλον.

Η έλλειψη φροντίδας για ζητήματα καθημερινά που αφορούν την ποιότητα ζωής χιλιάδων    ανθρώπων είναι δυστυχώς εμφανής σε κάθε βήμα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης.

Σκουπίδια παντού. Έλλειψη τάξης και οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα. Παραβατικότητα και ένα συνεχώς αυξανόμενο αίσθημα ανασφάλειας από τα συνεχή κρούσματα παραβατικότητας αλλοδαπών και ημεδαπών κακοποιών στοιχείων έχουν απογοητεύσει την πλειοψηφία των δημοτών.

Οι μηχανισμοί του Δήμου περιορίζονται σε κλήσεις στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αλλά αδυνατούν όπως φαίνεται να βάλουν σε τάξη τα τέσσερα  βασικά προβλήματα της πόλης: Την ασφάλεια , την καθαριότητα, την έλλειψη χώρων στάθμευσης για τα ΙΧ και το κυκλοφοριακό.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή πιστεύω ακράδαντα στις δυνατότητες που έχει η πόλη και οι κάτοικοί της, αποφάσισα να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου.

 

Ποια είναι η πρώτη σας προτεραιότητα, όταν εκλεγείτε δήμαρχος;

 

Το πρώτο πράγμα που θα ασχοληθώ είναι η καθαριότητα. Αμέσως θα τοποθετήσουμε περισσότερους κάδους και θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τα δρομολόγια. Αμέσως μετά θα κινήσουμε τις διαδικασίες για να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό. Οι πολίτες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη, λόγω των σκουπιδιών. Βγαίνουν στα μπαλκόνια και η δυσοσμία δεν αντέχεται. Η καθαριότητα είναι το μεγάλο στοίχημα που είμαι αποφασισμένος να κερδίσω, ακόμα και αν χρειάζεται να συγκρουστώ με συμφέροντα και αντιλήψεις με οποιοδήποτε τίμημα.

 

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ

 

Ο Στέργιος K. Καλόγηρος είναι δημοσιογράφος και επιχειρηματίας με διαρκώς αυξανόμενη και διευρυμένη παρουσία στον τηλεοπτικό χώρο, τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Γεννήθηκε στο Βελεστίνο Μαγνησίας από βλαχόφωνους γονείς και πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στο Περιβόλι Γρεβενών. Αποφοίτησε από το Λύκειο του Βελεστίνου. Στη συνέχεια παρακολούθησε τη Σχολή Δημοσιογραφίας & Δημοσίων Σχέσεων «Όμηρος» στην Αθήνα από το 1981 έως και το 1984. Επαγγελματικά ασχολείται με τη δημοσιογραφία, τη διαφήμιση, το μάρκετινγκ, τις εκδόσεις και την τηλεόραση.

Το 1984 βραβεύτηκε για το συγγραφικό- δημοσιογραφικό του έργο στον επαρχιακό Τύπο,  από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών.  

Στο διάστημα που μεσολάβησε δημιούργησε το παιδικό οικογενειακό τηλεοπτικό σταθμό 0-6 SMILE TV με έδρα στην Αθήνα και εμβέλεια στην Αττική, Εύβοια και Βοιωτία, καθώς και το SMILE+ με έδρα στη Λάρισα και εμβέλεια σε όλη τη Θεσσαλία (πρώην ZEYS TV).

Επίσης, έχει αναλάβει τη διεύθυνση προγράμματος στον ενημερωτικό, τηλεοπτικό σταθμό ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με έδρα στη Θεσσαλονίκη και εμβέλεια σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Η συνεχώς αυξανόμενη τηλεθέαση των συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, η εμπιστοσύνη της αγοράς που αποδεικνύεται από τη διαφημιστική προβολή μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οργανισμών και φορέων, αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της επιτυχημένης διαδρομής.

Tην τελευταία δεκαετία ο Στέργιος Καλόγηρος έχει αναλάβει την επιμέλεια και παρουσίαση της επιτυχημένης πολιτικής εκπομπής «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα», που προβάλλεται στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με καλεσμένους πολιτικά πρόσωπα από όλα τα κόμματα, επιστήμονες, επιχειρηματίες και ανθρώπους του πολιτισμού, των τεχνών και της εκπαίδευσης.

Ο Στέργιος Καλόγηρος έχει ενεργή παρουσία στα κοινά και τον Δημόσιο Λόγο. Παρεμβαίνει στα εθνικά θέματα που αφορούν την Ελλάδα, την Ομογένεια και τον Πολιτισμό και την  Ελληνική Παράδοση.

Είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος που αποκάλυψε και ανέδειξε το εθνικής σημασίας θέμα των εκατοντάδων χιλιάδων Βλαχόφωνων που ζουν στα Σκόπια.

Με σειρά εκπομπών του έχει αναδείξει θέματα που αφορούν την Ελληνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου τα προβλήματα και τις διώξεις των Βορειοηπειρωτών, το εθνικό θέμα της Κύπρου, τις διώξεις των Τούρκων κατά του Ελληνισμού και το θέμα της Αγίας Σοφίας και της μετατροπής του ιερού συμβόλου της Ορθοδοξίας και του Βυζαντίου σε τζαμί.                

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος Καλόγηρος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση των Συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο της «Βεργίνα Τηλεόραση» συντόνισαν και μετέδωσαν τον παλμό των μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και σε όλο τον Ελληνισμό.

-Το 2008 ίδρυσε τον Νέο Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών & Νηπιαγωγείων Ελλάδος (ΝΕΟ.Σ.Ι.Π.Σ.Ν.Ε.), του οποίου υπήρξε και Πρόεδρος για μια πενταετία. Συνέλαβε δε αποτελεσματικά στη θέσπιση μεταρρυθμίσεων που έδωσαν πνοή στον καταπονημένο χώρο της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

-Ο Στέργιος Καλόγηρος υπήρξε ιδρυτής της «Οικολογικής ΄Ένωσης για τη σωτηρία του Εθνικού Δρυμού Βάλια Κάλντα» στο Περιβόλι Γρεβενών και του Συλλόγου «Φίλοι της Ελληνικής Αρκούδας».

-Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδαγωγικών Ερευνών & Σπουδών .

-Ο Στέργιος Καλόγηρος είναι ο πρώτος που εισήγαγε στην Ελλάδα μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής με το κινητό πάρκο «0-6 Kiddy Car», το οποίο πρόσφερε μαθήματα ασφαλούς κυκλοφορίας στους δρόμους   σε περισσότερους από 300.000 μαθητές δημοτικών σχολείων εντελώς δωρεάν!

 

Το ka-business.gr προτείνει

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το ka-business.gr
Η ομάδα του και η Δημιουργός του, Δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΟ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ και ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!   ;feature=
ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 στη χώρα
Τα 20,6 δις. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος παρουσιάζοντας αύξηση κατά...
Εφορία: Στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ – Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία ειδικής μονάδας
Η ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας με ανάλυση μεγάλων δεδομένων και άντληση στοιχείων από ψηφιακά συστήματα τιμολόγησης,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το ka-business.gr
Η ομάδα του και η Δημιουργός του, Δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΟ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ και ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!   ;feature=
ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 στη χώρα
Τα 20,6 δις. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023 σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος παρουσιάζοντας αύξηση κατά...
Εφορία: Στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ – Η ΑΑΔΕ προχωρά στη δημιουργία ειδικής μονάδας
Η ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας με ανάλυση μεγάλων δεδομένων και άντληση στοιχείων από ψηφιακά συστήματα τιμολόγησης,...