Με χρηματοδότηση από ΠΚΜ και ΕΥΑΘ το έργο επέκτασης του διυλιστηρίου πόσιμου νερού

 

Σύμφωνα όμως με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ «η Περιφέρεια έπραξε το αυτονόητο. Η Διοίκησή μας ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016 , αμέσως μόλις ανέλαβε, ενέταξε το έργο στον στρατηγικό σχεδιασμό της. Για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, ζητήσαμε την παραχώρηση της παλιάς μελέτης της ΕΕΝΘ από το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, η οποία και μας παραχωρήθηκε τον Μάρτιο του 2017. Η αρχική μελέτη του έργου, που δεν ανταποκρινόταν στις σημερινές τεχνικές και νομικές απαιτήσεις, επικαιροποιήθηκε τεχνικά και οικονομικά, εγκρίθηκε από τις τεχνικές μας υπηρεσίες και το Δ.Σ. και υποβλήθηκε στο ΕΣΠΑ Κ. Μακεδονίας για χρηματοδότηση», επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης.

Η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε 21,1 εκατομμύρια ευρώ για το έργο, έναντι των 24,8 εκατομμυρίων ευρώ του αρχικού αιτήματος . Έτσι το υπόλοιπο ποσό της διαφοράς θα καλυφθεί από ίδια έσοδα της εταιρείας.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, χαιρετίζει την έναρξη του έργου, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«  Η λειτουργία του Δημοσίου με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα είναι αυτονόητη απαίτηση των Ελλήνων πολιτών και της Κυβέρνησης.

Χαιρετίζω λοιπόν την ένταξη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του έργου της ΕΥΑΘ για τη βελτίωση της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης. Οι ανάγκες της πόλης αντιμετωπίζονται χωρίς την αναβλητικότητα που δυστυχώς χαρακτήριζε τις προηγούμενες δεκαετίες και ζημίωνε το σύνολο των συμπολιτών μας.

Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου, ώστε οι Θεσσαλονικείς να απολαμβάνουν από τώρα και έπειτα, ποιοτικό και επαρκές νερό.»