Αρχική Νέα - Επικαιρότητα Καινοτομία (video) H πλατφόρμα Global Smart Cities καινοτομεί στο 14ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και...

(video) H πλατφόρμα Global Smart Cities καινοτομεί στο 14ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ β΄ΠΑΝΕΛ  “ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΧΡΟΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ” ΕΔΩ

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας μέσω skype στη διάρκεια του 14ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη ο Δημήτρης Αγουρίδης, προσφέρουμε εκπαίδευση σε γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών , και στοχεύουμε να δημιουργήσουμε μια Σχολή Εκπαίδευσης για υποδομές στη Θεσσαλονίκη, ενώ έξι μήνες πριν από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι , προτείναμε στο Δήμο Μαραθώνα τη δωρεάν δημιουργία μιας emergency platform , για να προληφθούν περιπτώσεις πυρκαγιάς και να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις ελλιπούς  συντήρησης δικτύων. Δυστυχώς η προσφορά μας , δεν έγινε δεκτή», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Αγουριδης.

Στην Ενότητα «Ποιο είναι το μοντέλο Σύγχρονης Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα;» , μίλησε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Θεοφάνης , ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι στα σχέδια του ΟΛΘ το επόμενο διάστημα είναι η δημιουργία ενός μικρού κέντρου καινοτομίας για μεταφορές μέσα στο Λιμάνι, , ενώ παράλληλα θα ενεργοποιηθεί το Ινστιτούτο Εθνικής Κατάρτισης για θέματα λιμενικού εφοδιασμού.


 Crowd funding και νέες τάσεις στην αγορά

«Ο θεσμός του Crowd Funding μπορεί να ανθίσει στην Ελλάδα, μια χώρα που γέννησε την καινοτομία» , τόνισε μεταξύ άλλων ο Dr Dan Marom από το Business School του Hebrew University. Ως ειδικός στον θεσμό της χρηματοδότησης από το κοινό, ο Dr Marom εξήγησε πως το Crowd Funding μπορεί να συμβεί μέσω δωρεών, προαγοράς υπηρεσιών και πώλησης μετοχών διαδικτυακά.

 

Ο δρόμος για τις αγορές

«Όπως μας εξήγησε ο Υπουργός Οικονομικών στη συνάντηση που είχαμε, στόχος της χώρας είναι μέχρι το 2025 να έχουμε αυξήσει την εξωστρέφειά μας σε ποσοστό 50%. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει εταιρείες όπως η εταιρεία Ευ Γαία από τις Σέρρες που συμμετέχει στην έκθεση καινοτόμων προϊόντων του 14ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη, και δημιουργεί λάδι σε μορφή περλών χαβιαριού ,να βρει το δρόμο της προς τις αγορές του εξωτερικού και να συμμετέχει στις μεγάλες κλαδικές εκθέσεις», είπε μεταξύ άλλων ο Δρ Γεώργιος Κωνσταντόπουλος Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ).

Στην ίδια ενότητα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας ΣΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης τόνισε πως ο ΣΒΕ δημιουργεί ρεαλιστικό όραμα για τη Βιομηχανία στη χώρα. Ένα όραμα που εμπεριέχει σύγχρονες έννοιες όπως  την ψηφιοποίηση, τη ρομποτική, την κυκλική οικονομία…ωστόσο παρά τις προσπάθειες που γίνονται , το Κράτος παραμένει ένας …κακός συνέταιρος αυτών που επιχειρούν.

Σ αυτό το επιχειρείν και τα εμπόδια που βρίσκει, αλλά και τις δυνατότητες που δημιουργούνται αναφέρθηκε ο οικονομολόγος ιδρυτής της ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε Δημήτρης Πανοζάχος, ο οποίος εξήγησε πως θα πρέπει να αλλάξει κυρίως το φορολογικό καθεστώς και να εξάγουμε παροχή υπηρεσιών.      


Η πρωταθλήτρια Κεντρική Μακεδονία

Το ka-business.gr και τα Πολυσυνέδρια που διοργανώνει έχει δημιουργήσει έναν θεσμό όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Η Ραλλιώ Λεπίδου είναι μια γυναίκα που κερδίζει όποια μάχη και εάν έχει επιλέξει να δώσει. Ακόμη κι αν δεν την έχει επιλέξει, τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρική Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ Τζιτζικώστας έδωσε τρεις τουλάχιστον λόγους για τους οποίους η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, οδηγείται σταθερά στην Ανάπτυξη:

  • Είναι η πρώτη περιφέρεια σε εξαγωγές
  • Το 25% του Πρωτογενούς τομέα παράγεται εδώ στην Κ Μακεδονία
  • Τα δύο τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχθηκε σε πρωταθλητή στις αφίξεις τουριστών.

Σύγχρονα Μοντέλα Επιχειρηματικότητας

 

Στην ενότητα Σύγχρονα Μοντέλα Επιχειρηματικότητας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος MENARINI HELLAS Γ Συκιανάκης, εξήγησε πως η εταιρεία του απάντησε στην οικονομική κρίση δημιουργώντας νέα καινοτόμα προϊόντα αυτοθεραπείας , ενώ με τη βοήθεια ενός τελείως διαφορετικού management αύξησε τον τζίρο της από 45 εκ στα 70, μέσα στην περίοδο κρίσης.

Πιο κοντά στην κυκλική οικονομία βρίσκεται η Εταρεία Χάρτου ΜΕΛ και ο Οικονομικός Διευθυντής και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΜΕΛ,  Μανώλης Παντρελάκης,  μεταξύ άλλων είπε πως η ΜΕΛ ανακυκλώνει σε ημερήσια βάση 400 τόνους χαρτιού..

 

Η καινοτομία και η ψηφιοποίηση, αύξησαν τις θέσεις εργασίας σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Interlife κ. Κωνσταντίνο  Βοτσαρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε σε νέες μορφές εργασίας, όπως την τηλεργασία και το outsourcing.

 

 

Μια παραδοσιακή εταιρεία όπως ο Χρυσός Οδηγός που δημιουργήθηκε το 1971, απάντησε στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής με καινοτομία. Σύμφωνα με τον ΔΣ της εταιρείας Αθανάσιο Ράπτη η ψηφιοποίηση του Χρυσού Οδηγού δημιούργησε νέα προϊόντα όπως το digital γραφείο γιατρού.

Στην ενότητα αυτή ο εκπρόσωπος της Νομικής εταιρείας Rhetor Law Firm Ανδρέας Παπαμιμίκος , μίλησε για συνέργειες αλλά και για τον δικηγόρο account manager των σύγχρονων επιχειρηματιών.

 

Έναν σύντομο χαιρετισμό έκανε ο τ.π Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ενέργειας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κριμλής

 

Ομιλίες Συγχρονο Μοντελο Επιχειρηματικότηταςhttps://www.youtube.com/watch?v=rCK6ydwXv-4&t=2298s

Το ka-business.gr προτείνει

ΠΟΒΑΚΩ: Αναγκαία νέα παράταση για τη διασύνδεση POS – ταμειακών μέχρι να λυθούν τα προβλήματα
Γενναία παράταση στη διασύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές, μέχρις ότου λυθούν τεχνικά και άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες, με ταυτόχρονη απαλλαγή των...
ΔΕΘ-HELEXPO: Άνοιγμα στη Λατινική Αμερική με αιχμή του δόρατος τις χώρες των Άνδεων
Δίαυλο επικοινωνίας με τη Λατινική Αμερική και ειδικότερα τις χώρες των Άνδεων άνοιξε η ΔΕΘ-HELEXPO κατά την επίσκεψη του προέδρου της, κ. Τάσου Τζήκα,...
13 χρόνια ka-business.gr και συνεχίζουμε!
13 χρόνια καινοτομίας, δημιουργικότητας επιχειρηματικών φρέσκων ιδεών που αναδείχθηκαν σε περίοδο οικονομικής κρίσης και όχι μόνο,   από την ομάδα του  και την ιδρύτρια του,  δημοσιογράφο...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εκθέσεις: Νέους εμπορικούς δρόμους ανοίγει η LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO
Με αυξημένη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνεχίζεται μέχρι και αύριο το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών FRESKON, που...
ΠΟΒΑΚΩ: Αναγκαία νέα παράταση για τη διασύνδεση POS – ταμειακών μέχρι να λυθούν τα προβλήματα
Γενναία παράταση στη διασύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές, μέχρις ότου λυθούν τεχνικά και άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες, με ταυτόχρονη απαλλαγή των...
ΔΕΘ-HELEXPO: Άνοιγμα στη Λατινική Αμερική με αιχμή του δόρατος τις χώρες των Άνδεων
Δίαυλο επικοινωνίας με τη Λατινική Αμερική και ειδικότερα τις χώρες των Άνδεων άνοιξε η ΔΕΘ-HELEXPO κατά την επίσκεψη του προέδρου της, κ. Τάσου Τζήκα,...