Αρχική ka - ΣΥΝΕΔΡΙΑ 9ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη (video) 4o Πάνελ: «Σύνδεση Καινοτομίας και Έρευνας με την Επιχειρηματικότητα»

(video) 4o Πάνελ: «Σύνδεση Καινοτομίας και Έρευνας με την Επιχειρηματικότητα»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ!!

 

Για τις δράσεις και τα ερευνητικά πεδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μίλησε ο Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας. Ο κ. Κουρέτας εστίασε στα απόβλητα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της παραγωγής αλλά και τον τρόπο μείωσης αυτών. Μίλησε για «πράσινη διπλωματία» δηλαδή προϊόντα ελληνικά που θα εξάγονται στο εξωτερικό και τα οποία θα μπορέσουν να έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. «Θα ήθελα να υπάρξει ενδιαφέρον από το κράτος ώστε να δημιουργηθούν μικρές μονάδες ώστε τα απόβλητα να μπορέσουν να γίνουν εκμεταλλεύσιμα για να τρέφουν ζώα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά» κατέληξε ο κ. Κουρέτας.

Δημήτριος Κουρέτας

 

Για τον θεσμό των επωνύμων εδρών στα πανεπιστήμια μίλησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνης Τουρλιδάκης. Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στις έδρες της ΔΕΗ που υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο. Είπε πως είναι το πρώτο πανεπιστήμιο που εφάρμοσε αυτό τον θεσμό, που θεσπίστηκε με νόμο επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου.

Αντώνης Τουρλιδάκης

 

Από την πλευρά του ο Πέτρος Σουκουλιάς από την Prisma Electronics SA που στηρίζει τον θεσμό των Πολυσυνεδρίων καινοτομίας και Ανάπτυξης έδωσε ελπίδα πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη την εποχή της κρίσης, αφού όπως είπε η οικογενειακή του επιχείρηση κατόρθωσε το 2015 να προχωρήσει σε προσλήψεις 12 ατόμων και είναι η μοναδική ελληνική επιχείρηση που συνεργάζεται με τον CERN. Ζήτησε από τα «φρέσκα μυαλά» να μείνουν στην Ελλάδα και να μην εγκαταλείψουν τη χώρα.

 

«Υπάρχει πρόβλημα στη σύνδεση της αγοράς εργασίας με τα Πανεπιστήμια» υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, Τάσος Τζήκας. Όπως είπε η Ελλάδα είναι λιγότερο ανταγωνιστική από άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως δείχνουν οι έρευνες. «Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν επενδύουν στην καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα» δήλωσε. «Όταν λέμε νέες τεχνολογίες εννοούμε την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες» σημείωσε. Εστίασε ότι για να γίνει μια χώρα τεχνολογική (όπως το Ισραήλ) θα πρέπει ο μετασχηματισμός να γίνει με τη βοήθεια του κράτους. Σύμφωνα με τον κ. Τζήκα η Ελλάδα βρίσκεται στο top 20 του κόσμου στον τομέα της εξειδίκευσης που σημαίνει ότι έχει καλό επιστημονικό προσωπικό. «Αυτό είναι ελπιδοφόρο. Την ίδια ώρα σε όλους τους άλλους δείκτες η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις» είπε και κατέληξε με μια προσδοκία. «να γίνει στη βόρεια Ελλάδα το πρώτο cluster στη χώρα στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Να γίνει η Ελλάδα τεχνολογική χώρα».

Για τον τρόπο λειτουργίας της αλλά και τα πεδία δράσης της αυτοχρηματοδοτούμενης εταιρίας Innovation Farm μίλησε ο Αργύρης Σπυρίδης, co- founder της εταιρίας.

Για τον Τριπλό Έλικα μίλησε ο Παναγιώτης Κετικίδης, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής CITY College & Πρόεδρος του τριπλού Έλικα Ελλάδας. «Φεύγουμε από το εγώ και πάμε στο εμείς. Καινοτομία μόνο με το ΕΓΩ δεν μπορούμε να κάνουμε στην Ελλάδα» σημείωσε. Όπως είπε επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν για να υπάρξει ανάπτυξη. Σημείωσε ότι η πολιτική αστάθεια, οι φορολογικοί συντελεστές και η πολιτική αστάθεια είναι οι βασικοί ανασταλτικοί παράγοντες για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα.

Για την ιστορία της εταιρίας του BETA CARE SYSTEMS ΑΕ, που συνεργάζεται με μεγάλους οργανισμούς παγκοσμίως μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Παναγιώτης Κουβράκης. Όπως είπε οι… αρνήσεις που δέχτηκε ως εταιρία τους έκανε καλό. Η εταιρία του έχει υπογράψει συμφωνίες με αντιπροσώπους σε όλο τον κόσμο σε ό,τι σχετίζεται με τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Για το λόγο αυτό μεγάλες εταιρίες αυτοκινήτων, πλαστικών, η Formula 1την εμπιστεύονται. Η εταιρία του κ. Κουβράκη βρίσκεται στο Σχολάρι Θεσσαλονίκης και παραμένει εκεί με τα προϊόντα της να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Τρεις φοιτήτριες του ΑΠΘ, οι Ρόζα- Ελευθερία Ρούσσου, Ναυσικά Τζιάρου και Μαρία Χειμωνίδου παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο για τη διαχείριση και την ανακύκλωση νερού, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μαθήματος του ΑΠΘ. Το AquaGrey είναι ένα business plan που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης και ανακύκλωσης νερού.

 

Συμπερασματικά:

 

Το πείσμα και η υπομονή είναι βασικά συστατικά της επιτυχίας. Μια ή και περισσότερες αποτυχίες δεν πρέπει να κλωνίζουν τις προσπάθειές μας. Απεναντίας πρέπει να μας κάνουν εγωιστές και να μας πεισμώνουν. Να λέμε ότι θα πετύχουμε. Και θα τα καταφέρουμε εάν πιστεύουμε πολύ σε αυτό που θεωρούμε καινοτόμο και πρωτοποριακό.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!

 

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Σοφία Χριστοφορίδου, Δημοσιογράφος στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, Καθηγητής, Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης  (ΕΚΕΤΑ)

 

ΕΠΙΣΗΣ  ΔΕΙΤΕ!!


(video) Απολογισμός 9ου πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ

1950 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα (Κρήτη, Ορεστιάδα, Ξάνθη,. Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα. Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα), την Κύπρο και την Ρωσία, επιχειρηματίες, νέοι επιχειρηματίες, παραγωγοί, φοιτητές οικονομικής κατεύθυνσης, ερευνητές, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι  παρακολούθησαν τις εργασίες του 9 ου πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ και 8.100 αναγνώστες μας από όλο τον κόσμο μέσω του livestreaming!


 

 

 

 

Σύνδεση Καινοτομίας και Έρευνας με την ΕΠιχειρηματικότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=t0vdJkulmU8

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

Αλ. Μπουρλά: Τα καλά και τα κακά νέα για την Όμικρον
Η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει πως προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ωστόσο, σημείωσε...
EY: Οι καταναλωτές παγκοσμίως επιλέγουν να ζήσουν με λιγότερα και επαναξιολογούν τις αγορές τους
Ορισμένες από τις συμπεριφορές που υιοθετήθηκαν από τους καταναλωτές εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 – όπως αυτές καταγράφονται από τη σειρά καταναλωτικών ερευνών της...
CITY College: Αναγορεύτηκε από το Πανεπιστήμιο York ως ευρωπαϊκό campus του βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ευρώπη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση του CITY College, University of York Europe Campus με αφορμή την αναγόρευσή του από το Πανεπιστήμιο του...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: SIMONE MONGELLI – BODYTERRANEAN -THE SHOW
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός κρουστών, ντράμερ, body music, performer, εθνομουσικολόγος και δάσκαλος, Simone Mongelli, έρχεται με την ομάδα του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για...
Αλ. Μπουρλά: Τα καλά και τα κακά νέα για την Όμικρον
Η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει πως προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ωστόσο, σημείωσε...
EY: Οι καταναλωτές παγκοσμίως επιλέγουν να ζήσουν με λιγότερα και επαναξιολογούν τις αγορές τους
Ορισμένες από τις συμπεριφορές που υιοθετήθηκαν από τους καταναλωτές εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 – όπως αυτές καταγράφονται από τη σειρά καταναλωτικών ερευνών της...